Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
PersonkunderFöretagskunderLantbrukskunderOm LokalTapiola
FI
För kundenFörsäkringarPlaceringFöretagsfinansiering
Skador och ersättningarKontaktuppgifterBegär ett anbudFaktureringSökande av ändringÖvriga tjänsterIngå ett nättjänstavtal
FörstasidanFör kundenSkador och ersättningarKontaktuppgifterBegär ett anbudFaktureringSökande av ändringÖvriga tjänsterIngå ett nättjänstavtalFörsäkringarFordonKaskoförsäkring för företagTrafikförsäkring för företagFöretagets fordonsförsäkringarBåtförsäkring för företagAlla fordonsförsäkringarEgendom och verksamhetFöretagsförsäkringAnsvarsförsäkring PatienförsäkringAvbrottsförsäkring CyberförsäkringTransportansvarsförsäkringAlla egendomsförsäkringarPersonerArbetsolycksfallsförsäkringArbetsförmågaförsäkringOlycksfallsförsäkring för företagareSjukvårdskostnadsförsäkring för företag och organisationerSkydd vid allvarlig sjukdomAlla personförsäkringarResaLivLivförsäkring för företagare AffärspartnerskyddGrupplivförsäkringAlla livförsäkringarPensionGruppensionsförsäkringFrivillig pensionsförsäkring för företagare FöPL-försäkringArPL-försäkringAlla pensionsförsäkringarPlaceringFonderInstitutionell kapitalförvaltningBelöningstjänsterPrivate BankingHållbarhet i placeringsverksamhetAlla produkter och tjänsterFöretagsfinansieringLokal finansieringProjektfinansieringPersonkunderFöretagskunderLantbrukskunderOm LokalTapiola
För kundenFörsäkringarPlaceringFöretagsfinansiering
Övriga tjänsterSkador och ersättningarKontaktuppgifterBegär ett anbudFaktureringSökande av ändringÖvriga tjänsterIngå ett nättjänstavtal
RiskiHelppi - Yleistä
Ajankohtaista
Työsuojeluviranomainen neuvoo ja valvoo työnantajia työtapaturmien torjuntaan liittyen. Viime vuonna toteutettiin yli 840 työpaikkatarkastusta, joissa merkittävimpiä puutteita olivat työvälineisiin ja koneisiin liittyviä vaarat. Lisäksi korostuvat puutteet työn vaarojen tunnistamisessa, riskien arvioinnissa ja työntekijöiden perehdyttämisessä. Tarkastuksissa on havaittu epätietoisuutta liittyen työtapaturmista ilmoittamiseen. Työnantajan velvollisuus on ilmoittaa työsuojeluviranomaiselle vakavista työtapaturmista, vaikka paikalla olisi käynyt poliisi tai ensiapuyksikkö. Tätä varten on olemassa työsuojeluviranomaisen ilmoituslomake.Lue asiasta lisää Työsuojeluhallinnon verkkopalvelusta.
Työterveyslaitos on julkaissut maksuttoman verkko-oppaan helpottamaan työturvallisuuslain ymmärtämistä. Se antaa myös hyviä käytäntöjä, jotka auttavat lain soveltamisessa työpaikoilla. Lue lisää Työterveyslaitoksen sivuilta.
Uusimmissa RiskiHelpin videoissa johtava asiantuntija, Essi Manner, käsitteleeaivohyvinvointia hoitotyössä - dreambroker.com.
Työturvallisuuden asiantuntijamme ovat kirjoittaneet katsauksia eri toimialojen ajankohtaisista teemoista. Lue lisää täältä.
NIS2-direktiivi vahvistaa kyberturvallisuutta organisaatio- ja yhteiskuntasolla. Se edistää yritysten toiminnan jatkuvuutta ja kannattavuutta sekä asettaa velvoitteita digitaalisten riskien hallintaan. Direktiivin saattaminen osaksi Suomen lainsäädäntöä on parhaillaan käynnissä, ja uuden lain soveltaminen alkaa jo 18.10.2024. Finnish Information Security Cluster (FISC) – Kyberala ry:n uusi soveltamisopas tarjoaa selkeät tulkinnat sekä parhaat käytännöt direktiivin vaatimusten täyttämiseksi. Opas on saatavilla ilmaiseksi Kyberala ry:n sivuilta.Kyberturvallisuuskeskus puolestaan on julkaissut uuden version Kybermittarista, jolla voi esimerkiksi tehdä myös NIS2-direktiiviin liittyvien hallintakeinojen valintaa ja raportointia. Lue lisää Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta.
Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston kampanja Digiajan turvallinen ja terveellinen työ 2023-2025 lisää tietämystä uusien digitaaliteknologioiden vaikutuksesta työhön ja työpaikkoihin sekä niihin liittyvistä työsuojeluhaasteista ja -mahdollisuuksista. Kampanjan tarkoituksena on edistää Euroopan komission nolla-ajattelun mukaista ennaltaehkäisyn kulttuuria lisäämällä tietoisuutta, tarjoamalla käytännön resursseja ja saattamalla sidosryhmiä yhteen. Lue lisää Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston sivuilta.
Kiinteistöpalvelualan työsuojeluopas on tarkoitettu kiinteistöpalvelualan työpaikkojen työsuojeluhenkilöstölle, linjajohdolle, johdolle ja esihenkilöille sekä muun henkilöstön työsuojeluperehdyttämiseen. Lue lisää Työturvallisuuskeskuksen sivuilta.
Usean eri tahon yhdessä tuottamassa julkaisussa annetaan perustason ohjeita turvallisuusjärjestelmien digitaalisen turvallisuuden huomioimiseksi palvelukokonaisuuden suunnittelun ja hankinnan eri vaiheissa, toteutuksessa sekä käytössä ja ylläpidossa. Lue lisää Turva-alan yrittäjien sivuilta.
Huoltovarmuuskeskuksen Digipooli on julkaissut oppaan yritysjohdolle digitaalisen turvallisuuden ottamiseksi osaksi strategiaa ja johtamista.
Aurinkosähköjärjestelmien omistajille, suunnittelijoille, rakentajille ja viranomaisille laaditun ohjeen löydät Pelastuslaitosten kumppanuusverkoston sivuilta.
Työturvallisuuskeskus on julkaissut ohjeita yrityksen työsuojeluohjelman rakentamiseksi. Pienen työpaikan työsuojelun toimintaohjelma -työkirja ja -webinaarit on suunnattu alle 10 henkilöä työllistävälle työpaikalle. Ohjeita voit tutkia tarkemmin Työturvallisuuskeskuksen sivuilta.
SeminaaritLähiTapiolan järjestämät tilaisuudet riskienhallinnasta ja turvallisuudestaJärjestämme erilaisia seminaareja ja webinaareja liiketoimintajohdolle, turvallisuuden ja riskienhallinnan ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.Työturvallisuuden kulmakivet - webinaari 13.2.2025Mitä työsuojelu tarkoittaa ja millaisia vastuita työnantajilla on? Entä kuinka otatte ensimmäiset askeleenne kohti tapaturmatonta työpaikkaa?

Työturvallisuuden huipulle on LähiTapiolan uusi neliosainen webinaarisarja, jonka ensimmäisessä osassa autamme ymmärtämään ja tunnistamaan työsuojelun kulmakiviä: vastuita ja velvollisuuksia. Tässä webinaarissa käymme läpi muun muassa perehdytystä ja työnopastusta, riskien arviointia sekä poikkeamatutkintoja. Asiantuntijamme kertovat myös omia näkökulmiaan ja tarjoavat käytännönläheisiä vinkkejä, joiden avulla pääsette työturvallisuustyössänne jouhevasti liikkeelle.

Webinaari on tarkoitettu erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten johdolle, esihenkilöille ja työsuojelusta vastaaville, mutta sopii myös muille aiheesta kiinnostuneille.

Katso webinaariin tallenne - dreambroker.com ja esitysmateriaali.pdf.
Tutustu aiempien seminaarien ja webinaarien tallenteisiin.
LähiTapiolan uutishuoneLähiTapiolan uutishuoneesta löydät uutisia ajankohtaisista aiheista sekä asiantuntijoiden kirjoittamia riskienhallintaan liittyviä blogeja.Uusimmat turvallisuutta ja riskienhallintaa käsittelevät uutiset ja blogit:Työnantaja, tunnethan työturvallisuuteen liittyvät vastuusi? Liukastumisvaara vaanii erityisesti kotipihalla ja työpaikan parkkialueella – tässä vinkit turvallisempaan liikkumiseen Kuusi tärkeintä kybervinkkiä yrityksille – näin suojaudut hyökkäyksiltäLähiTapiolan riskikartoitus kertoo – yritykset erityisen huolissaan toimintaympäristön epävakaudesta Vakava työtapaturma vammauttaa vuosittain tuhansia – ennaltaehkäisyllä valtavat säästöt Nollakelit tulevat työnantajalle kalliiksi – liukastumisesta voi koitua työnantajalle tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja kuluja Mikä ihmeen NIS2-direktiivi? Uusi kyberturvallisempi aikakausi alkamassa Teknostressi ja työyksinäisyys – tunnistatko nämä työkykyriskit? Ennakoidaanko teillä kasvuun ja rekrytointiin kytkeytyviä työkykyriskejä?Loma on kyberrikollisten kulta-aikaa – tämä kaikkien yritysten pitäisi tehdäKesätöissä sattuu vähemmän tapaturmia, kun työhön saa kunnon perehdytyksen
Uusimmat ohjeetUusimmat ohjeet löydät alla olevasta luettelosta. Kaikki ohjeet ja työkalut löydät myös Hyödynnä materiaaleja -sivulta.
Vaikeasti sammutettavat latauspisteiden litiumakkupalot ovat lisääntyneet huomattavasti viime aikoina. Tämän ohjeen toimenpiteillä latauspisteiden paloturvallisuutta voi parantaa. Pienten akkujen turvallinen lataaminen ja kierrättäminen (pdf)
LähiTapiola ja Liikenneturva ovat tehneet työkirjan, jonka avulla voit ohjata työpaikkaasi kohti nollaa työmatkatapaturmaa. Työmatkaliikenteen työkirja (pdf)
Sähköavusteiset polkupyörät yleistyvät työmatkakulkuvälineenä, joten työpaikoillakin tulee kiinnittää huomiota niiden turvalliseen lataukseen ja säilytykseen.Sähköavusteisten polkupyörien latauspisteen ja säilytystilan turvallisuusohje työpaikoille (pdf).
LähiTapiola ja Liikenneturva ovat kehittäneet itsearviointityökalun, jonka avulla yritykset voivat arvioida sekä kehittää omaa työmatkaturvallisuuttaan.

- Liikenneturvallinen työpaikka (pdf)
- En trafiksäker arbetsplats (pdf)
- Safe Mobility at Workplaces (pdf)
För kundenÖvriga tjänsterRiskhantering för företagRiskiHelppiYleistäVill du fortfarande byta språk?JaNej