Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Fordonets vindruta gick sönder

Glasförsäkringen ersätter fordonets fönsterrutor om de går sönder genom direkt slag utifrån mot rutan. Fönsterrutor är vindruta, fönsterrutor i dörrar, sidorutor och bakruta.

Beroende på skador, repareras eller byts rutan till en helt ny ruta. Om rutan byts ut, betalar du bara självriskens andel till verkstaden. Reparationen av fönsterrutan har ingen självrisk. Ersättningen som betalas från glasförsäkringen minskar inte bonusen i försäkringen.

Gör så här

  1. Vid glasskada behöver du inte göra skadeanmälan, när du för fordonet till vår samarbetsverkstad. Verkstaden säkerställer sig om glasförsäkringens giltighet och skickar fakturan till LokalTapiola. Vid byte av ruta betalas självrisken direkt till verkstaden.
  2. Om fordonet används i sådan verksamhet som berättigar till avdrag, betalas mervärdesskattens andel av den som har rätt till avdrag för mervärdesskatt.

Tips

Det går snabbt och enkelt att reparera en vindruta. Det lönar sig att så fort som möjligt skydda det skadade stället på fönsterrutan med ett stenskottsplåster. Reparationen lyckas bättre när fönsterrutan inte är smutsig eller fuktig.

OBS! Om fordonets försäkringstagare är ett företag med över 50 anställda, gör så här vid en skadesituation

  1. Om fordonets rutor har skadats, kan du anmäla skadan per e-post på adressen suurasiakaskorvaus@lahitapiola.fi eller genom att ringa ersättningstjänsten tel. 09 453 3300. Ange i ditt meddelande fordonets registernummer, skadedatum och -staden samt hur skadan inträffade.

    Du får ett svarsmeddelande till e-posten med faktureringstillstånd och anvisningar för verkstaden. Om du själv redan har betalat för reparationen av rutan, kontakta ersättningstjänsten per e-post eller per telefon för att få ersättning.
  2. ​Spara kvittot på reparationen du betalat.

Söker du en glasfirma?

Ange fordonets registernummer och orten där du vill söka tjänsten. Då kan vi erbjuda dig den bästa betjäningen via vårt samarbetsnätverk. Tuloksia on saatavilla. Siirry niihin käyttäen nuolinäppäimiä.
Fyll i uppgiften som saknas Ange ditt registernummer Kontrollera registernumret och sök på nytt
Fyll i uppgiften som saknas Ange orten

LokalTapiola har inga samarbetspartner på orten. Försök söka på nytt på någon annan ort som passar dig.

Serviceproducenter för Ert fordon