Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten

Jämförelse av reseförsäkring

Den lämpligaste och mest förmånliga reseförsäkringen beror i stor utsträckning på din situation. Den billigaste reseförsäkringen är inte nödvändigtvis alltid det bästa alternativet. Med anledning av detta lönar det sig att jämföra reseförsäkringar. Om du reser sällan, kan en tidsbegränsad reseförsäkring vara mer förmånlig än en kontinuerlig reseförsäkring. I valet av rätt reseförsäkring för dig lönar det sig även att uppmärksamma huruvida du reser ensam eller tillsammans med familjen och hur de andras försäkringsskydd ser ut.

Kontinuerlig reseförsäkring

  • En kontinuerlig reseförsäkring är i allmänhet förmånligare om du reser minst två gånger per år. En kontinuerlig reseförsäkring är även det mest bekymmerslösa alternativet, eftersom din försäkring gäller året runt och överallt i världen, även i Finland.

  • Du behöver inte meddela separat om dina resor till försäkringsbolaget. Annulleringsskydd för resan gäller automatiskt när du gör resebokningen. Observera dock att resans annulleringsskydd endast är giltigt om försäkringen har tecknats minst 3 dygn före resans början.

  • Den kontinuerliga reseförsäkringen gäller på resor som är högst 3 månader långa. Om din resa varar längre än så, ska du kontakta vår kundtjänst.

  • Den kontinuerliga resenärförsäkringen kan utvidgas för idrott som du utövar under resan. Om din avsikt är att under resan prova och utöva riskfyllda idrottsgrenar, ska du kontakta vår kundtjänst. Reseförsäkringsskyddet kan utvidgas till att omfatta till exempel dykning med andningsutrustning, fallskärms- och bungyhopp samt freestyleskidåkning.

  • Om din hemförsäkring inte omfattar skydd för resgods kan du teckna en separat resgodsförsäkring.

Tidsbegränsad reseförsäkring

  • Om du reser sällan, kan en tidsbegränsad reseförsäkring vara det mest lämpliga och förmånliga för dig. Den tidsbegränsade reseförsäkringen är resespecifik, vilket innebär att försäkringen måste tecknas separat för varje resa.

  • När du tecknar försäkringen anger du avrese- och returdatum för resan. Observera dock att resans annulleringsskydd endast är giltigt om försäkringen har tecknats senast 3 dygn före resans början. En tidsbegränsad försäkring kan du teckna för en högst 3 månader lång resa.

  • Om du ska iväg på en resa som varar i mer än 3 månader och/eller du under resans gång vill utöva riskfyllda idrottsgrenar, behöver du en kontinuerlig reseförsäkring med tillhörande utvidgningar. Ett omfattande reseförsäkringsskydd får du genom att kontakta vår kundtjänst

  • Den tidsbegränsade reseförsäkringen är lämplig för alla åldrar, då den inte har någon åldersgräns. Om din hemförsäkring inte omfattar skydd för resgods, kan du teckna en separat resgodsförsäkring.

Vad ersätter reseförsäkringen?

KontinuerligTidsbegränsad

Läkarbesök, om du insjuknar eller skadar dig under resan

Ingår i försäkringenIngår i försäkringen

Vård av sjukdom eller olycksfall under resan för medresande minderåriga barn och barnbarn

Ingår i försäkringenIngår i försäkringen

Ambulansflyg till Finland i nödsituationer

Ingår i försäkringenIngår i försäkringen

Larmtjänst 24/7

Ingår i försäkringenIngår i försäkringen

Vård av skada på grund av motion, gäller för idrott i hobbysyfte

Ingår i försäkringenIngår i försäkringen

Vård av skada på grund av motion, gäller med tilläggsskydd för tävlingsidrott och en del riskfyllda idrottsgrenar

Ingår i försäkringen

Annullering av resa eller avbruten resa vid utlands- eller inrikesresa

Ingår i försäkringenIngår i försäkringen

Annullering av resa eller avbruten resa vid krissituationer

Ingår i försäkringen

Försenat resgods

Ingår i försäkringenIngår i försäkringen

Resgods som går sönder eller stöld av resgods

Ingår i försäkringenIngår i försäkringen

Larmtjänst hjälper 24/7

Ibland kan det hända allt möjligt under en resa. I ett främmande land kan språkbarriären göra det svårare att sköta ärenden. Med LokalTapiolas reseförsäkring kan du resa med ro i sinnet, eftersom vi alltid finns tillgängliga om det skulle hända något. Om du behöver hjälp under din resa på grund av en plötslig sjukdom eller ett olycksfall hjälper vår Larmtjänst dig med allt från att hitta rätt vårdplats till de praktiska arrangemangen. Larmtjänsten är tillgänglig 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan på nummer +358 800 0 4531.