Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Uträtta olika ärenden

Du kan göra adressändringen behändigt i nättjänsten:

  1. Välj meddelanden i övre delen av framsidan i nättjänsten.
  2. Därefter väljer du Skriv meddelande.
  3. Välj att ärendet gäller adressändring.

Logga in

Behöver du mer betalningstid?

Du kan få upp till fyra veckor betalningstid om du gör ansökan före förfallodagen och har dina betalningar i skick.

Logga in


Betalningssätten för försäkringsfakturor

Det finns olika alternativ att betala försäkringsfakturor. Du kan betala dina försäkringsfakturor med e-faktura, direktbetalningstjänsten eller i vår nättjänst. Läs mer om betalningssätten.

En nära anhörigs bortgång innebär mycket pappersarbete. Vi har samlat anvisningar för dig som sköter praktiska ärenden för ett dödsbo. Med hjälp av dessa anvisningar kan försäkrings- och placeringsärenden skötas korrekt och smidigt.

Läs mer om anvisningar.

Fullmakter

I nättjänsten kan du befullmäktiga en annan person att sköta försäkringsärenden som gäller dina frivilliga försäkringar eller försäkrings- och ersättningsärenden. Vid behov kan du återkalla fullmakten.

Logga in i nättjänsten eller sköt fullmaktsärendet på närmaste kontor.


Försäkringsintyg

Personkunder skaffar enklast ett försäkringsintyg genom att logga in i nättjänsten med egna bankkoder. I nättjänsten kan du skicka ett meddelande och berätta vad du behöver intyget till. Du kan även besöka vårt kontor för att få försäkringsintyg.

Logga in i nättjänsten

Företagskunder kan skriva ut försäkringsintyg i nättjänsten för företagskunder. Logga in i nättjänsten för företagskunder.


Green card, det vill säga gröna kortet

Green Cardin, det vill säga ett intyg över trafikförsäkring, kan du beställa via vår nättjänst genom att logga in med dina egna bankkoder. Skicka oss ett meddelande och berätta att du behöver green card. Du får även green card på våra kontor.

Logga in i nättjänsten.

I samband med handläggningen av försäkringsansökan utreder LokalTapiola sökandens kreditupplysningar från Suomen Asiakastieto Oy:s register. En anmärkning om betalningsstörning i registret kan innebära att försäkringen inte beviljas. Mera information om anmärkning om betalningsstörning får du från Försäkrings- och finansrådgivningens handbok.