Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Pensionssparande

Varje finländare får pension men den är nödvändigtvis inte tillräckligt stor för att man ska kunna fortsätta med samma livsstil som före pensionen. Det går dock att komplettera pensionen genom att spara. Besparingarna ger trygghet och gör det möjligt att njuta av pensionsdagarna, till exempel resa. Du kan börja spara med en liten summa per månad. Bekanta dig med våra olika alternativ för pensionssparande och börja spara redan idag.

När lönar det sig att börja pensionsspara?

Om du ännu har tiotals år till pensionen kan det hända att pensionssparande inte känns särskilt aktuellt just nu. Du ska dock inte vänta alltför länge med att börja spara eftersom pensionssparande är ett långvarigt projekt.

Det lönar sig att börja pensionsspara i god tid eftersom du då kan dra nytta av den långa spartiden. Ju tidigare du börjar spara, desto större sparbelopp hinner du få ihop före du går i pension.

Under spartiden kan du byta placeringsobjekt eller sättet på vilket du sparar. Huvudsaken är att du sparar. Med sparräknaren kan du räkna hurudana summor du kan spara inför pensionen och få en uppskattning av ditt uppehälle under pensionstiden.

Testa med räknaren

Alternativ för pensionssparande

Det lättaste sättet att börja pensionsspara är att spara i fonder. Vi har olika fonder för försiktiga och måttliga sparare eller för sparare som söker hög avkastning. Läs mer om att spara i fonder.

Börja i nätet

Du kan även spara med en försäkring. En placeringsförsäkring är en sparlivförsäkring avsedd för långsiktigt sparande och den kombinerar sparande och livförsäkring. Läs mer om placeringsförsäkring.

KontaktbegäranTjänsteleverantörer

Placeringsförsäkringar: LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolag. LokalTapiolas fonder administreras av Seligson & Co Fondbolag Abp och LokalTapiola Alternativa Investeringsfonder Ab. Närmare uppgifter finns i faktabladet och i övrigt fondmaterial. LokalTapiola Kapitalförvaltning fungerar som kapitalförvaltare och förmedlare av uppdrag och som försäkringsombud för LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolag.

Vid placering finns det alltid en risk att värdet på placeringen minskar och kapitalet förloras. Tidigare resultat ska inte tolkas som en prognos om framtida avkastning.