Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Reseförsäkring för inrikesresor

Inrikesresor i Finland är populära särskilt på sommaren och då är det bra att ha en ordentlig reseförsäkring. Med hjälp av reseförsäkringen får du snabbt vård på en privat läkarstation och pengarna tillbaka om din resa plötsligt inte blir av på grund av till exempel en sjukdom. Räkna priset på en reseförsäkring som ger skydd på dina inrikesresor.

Bra att veta om reseförsäkringen för inrikesresor

  • Reseförsäkringen gäller utomlands men alltid även i Finland när resmålet är över 50 kilometer från hemmet, arbetsplatsen, studieplatsen eller fritidsbostaden. Reseförsäkringen gäller inte när du rör dig mellan platserna ovan. En olycksfalls- och sjukkostnadsförsäkring erbjuder dock skydd vid skador som sker på dessa platser.
  • Med hjälp av reseförsäkringen får du snabbt vård på en privat läkarstation när du reser utanför hemorten. Det är nämligen inte säkert att hälsocentralerna tar emot icke-ortsbor såvida fallet inte är mycket akut.
  • Försäkrade i reseförsäkringen är även med den försäkrade resande under 18 år gamla barn, barnbarn och makens/makans barn.
  • Inrikesresor kan vara dyra och med hjälp av annulleringsskyddet i reseförsäkringen får du vid behov pengarna tillbaka om du plötsligt blir sjuk och inte kan resa. Vi ersätter kostnader upp till 5 000 euro.
  • Om du reser en gång per år inrikes eller utrikes är en tidsbegränsad reseförsäkring ett bra val. Läs mer om tidsbegränsad reseförsäkring. För de som reser oftare är en kontinuerlig reseförsäkring det förmånligaste och bästa alternativet.

Vad ersätter reseförsäkringen för inrikesresor?

  • Reseförsäkringen består av en resenärförsäkring och en resgodsförsäkring och du kan välja att teckna dem tillsammans eller separat.
  • Resenärförsäkringen ersätter vårdkostnader för sjukdom under resa och för reseolycksfall utan självrisk och utan övre gräns i euro samt kostnader för avbruten resa, annullerad resa och försening från resa. Vänligen beakta att skyddet vid annullerad resa gäller när försäkringen tecknats minst tre dygn före resan börjar.
  • Resenärförsäkringen ersätter även men eller död genom olycksfall om du valt att de skydden ska ingå i din försäkring.
  • Resgodsförsäkringen ersätter bl.a. stöld av resgods och resgods som gått sönder samt person- och sakskador som orsakas en annan part under resan och vilka den försäkrade är skyldig att ersätta.


HälsoHjälpen är med på din inrikesresa

Om du råkar ut för ett olycksfall eller en sjukdom under din inrikesresa kan du kontakta HälsoHjälpen. Sjukskötarna och läkarna hjälper dig och du får anvisningar hur du ska göra samt vid behov en tidsbokning på en privat läkarstation. HälsoHjälpen betjänar dig varje dag kl. 7-23 på nätet och i appen HälsoHjälpen.

Läs mer om HälsoHjälpen.

Räkna ut och köp

Exempel på ersättningar med stöd av reseförsäkringen för inrikesresor

Esbobon Mika åker till Koli för att vandra. Resan går bra men på väg upp mot toppen av Ukko-Koli stukar Mika vristen. Vristen sväller upp och är så ond att Mika vill visa den åt en läkare före hemresan. Mika ringer HälsoHjälpen och hänvisas till den närmaste privata läkarstationen. Reseförsäkringen ersätter kostnaderna för läkarbesöket, taxiresan till läkarstationen och medicinerna läkaren ordinerat. Vården av vristen fortsätter i Esbo och även de vårdkostnaderna ersätts av reseförsäkringen under tre års tid.

Maria och hennes dotter Linnea från Vasa väntar ivrigt på sommarens semester på en badinrättning i Nådendal. Dagen före resan får Linnea feber och de kan inte åka på semester. Enligt bokningsvillkoren kan badinrättningen tyvärr inte betala tillbaka pengarna för inkvarteringen. Som tur är ersätter reseförsäkringen Maria tecknat avbokningskostnaderna och Maria får pengarna tillbaka.

Lauri bygger ett trälider på sin sommarstuga och sågar sig i fingret. Lauri åker snabbt till närmaste läkarstation där såret sys fast. Reseförsäkringen ersätter inte Lauris läkarbesök eftersom skadan skedde på Lauris sommarstuga. Som tur är har Lauri en olycksfallsförsäkring som ersätter kostnaderna.