Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Fordonets vindruta gick sönder

Glasförsäkringen ersätter fordonets fönsterrutor om de går sönder genom direkt slag utifrån mot rutan. Fönsterrutor är vindruta, fönsterrutor i dörrar, sidorutor och bakruta.

Beroende på skador repareras eller byts rutan till en helt ny ruta. Om glasrutan byts ut, betalar du bara självriskandelen enligt försäkringsbrevet till verkstaden. Vid reparation av glasrutan tas det ingen självrisk. Ersättningen som betalas från glasförsäkringen minskar inte bonusen i försäkringen. Om ditt fordon har Omfattande försäkring för ersättande bil, får du under glasbytet tillgång till en ersättande bil. Läs mer om ersättning av ersättande bil.

Gör så här

  1. Vid skada på vindruta behöver du inte lämna in skadeanmälan, när du för ditt fordon till vår samarbetsverkstad. Verkstaden säkerställer sig om giltigheten för din glasförsäkring och skickar fakturan till LokalTapiola. Vid byte av vindruta betalar du självrisken direkt till verkstaden. Närmaste samarbetspartner hittar du här.

  2. Om en försäkring för ersättande bil ingår i din försäkring och du behöver en ersättande bil under tiden vindrutan byts, kan du ringa ersättningstjänsten. Vi ordnar via vår samarbetspartner en ersättande bil åt dig.

  3. Om du har betalat eller bytt vindrutan själv, kan du göra skadeanmälan genom att ringa ersättningstjänsten.

Tips

Det går snabbt och enkelt att reparera en vindruta. Det lönar sig att så fort som möjligt skydda det skadade stället på glasrutan med ett stenskottsplåster. Reparationen lyckas bättre när vindrutan inte är smutsig eller fuktig.

Söker du en glasfirma?

Ange fordonets registernummer och orten där du vill söka tjänsten. Då kan vi erbjuda dig den bästa betjäningen via vårt samarbetsnätverk. Tuloksia on saatavilla. Siirry niihin käyttäen nuolinäppäimiä.
Fyll i uppgiften som saknas Ange ditt registernummer Kontrollera registernumret och sök på nytt
Fyll i uppgiften som saknas Ange orten

LokalTapiola har inga samarbetspartner på orten. Försök söka på nytt på någon annan ort som passar dig.

Serviceproducenter för Ert fordon