Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Min telefon eller pekplatta har gått sönder

Omfattande Hemförsäkring ersätter plötsliga bräckageskador, till exempel att mobilskärmen går sönder. Det lönar sig oftast att låta reparera en ny och värdefull mobilapparat. Det kostar i genomsnitt 200 euro att byta en mobilskärm. Om telefonen slutar fungera av sig själv, är det oftast fråga om en garantiskada. Då ska du sköta ärendet direkt med försäljaren.

Gör så här

  1. För apparaten till en servicefirma. Vi rekommenderar Fonum som är en servicefirma som är vår samarbetspartner. Som kund i LokalTapiola behöver du inte lämna in en skadeanmälan, du kan direkt föra apparaten för reparation till en Fonum affär. Fonum reparerar de flesta smarttelefonmodeller på till och med under en timme och ger livstidsgaranti på sitt reparationsarbete. Ta med identitetsbevis och nätbankskoder för att bestyrka försäkring. Kontaktuppgifterna till Fonum hittar du här.
  2. Fonums personal gör en reparationsuppskattning för apparaten och går igenom ersättningsalternativen. Ifall du inte vill reparera din apparat, kan ersättningen även betalas i pengar eller så kan du skaffa en ny apparat i stället för den söndriga.
  3. Om reparationskostnaderna eller telefonens värde överstiger självrisken i din försäkring och du besöker en annan servicefirma än Fonum, ska du göra en skadeanmälan. Om du redan har reparerat din apparat, kan du direkt övergå till att anmäla skadan.

Viktigt:
För skadeanmälan behöver du veta apparatens märke, modell och inköpsår. Ta även fram kvittona från servicefirman. Observera att apparatens ålder och självrisken inverkar på ersättningsbeloppet. Spara kvitton i 6 månader. Kvitton skickar du till oss bara om vi separat begär dem.

Anmäl en skada eller ta kontakt