Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten

Parskydd - förmånlig livförsäkring för två personer

Parskyddet är ett bra alternativ om du och din partner har gemensamt ansvar för familjens ekonomi. Om du exempelvis vill att din partner ska klara sig ekonomiskt och inte ska behöva avstå från ert gemensamma hem när den andra avlider. Och om du vill lätta bördan för dina närmaste och ge dem en möjlighet att fokusera på det viktigaste.

Räkna pris på en försäkring som lämpar sig för din livssituation

Genom att fylla i dina uppgifter nedan ser du priset på livförsäkringen.

Välj och fyll i alla fält om inte annat nämns.

Dina uppgifter

Livförsäkring tillsammans med din partner

Du kan teckna en livförsäkring tillsammans med din partner i form av försäkringen Parskydd. I en situation där den ena personens inkomst går förlorad kan Parskyddet hjälpa till så att er familjs levnadsstandard inte förändras.

Parskyddet är ett bra alternativ om du och din partner har gemensamt ansvar för familjens ekonomi. Med hjälp av skyddet kan du säkerställa att din partner klarar sig ekonomiskt och inte behöver avstå från ert gemensamma hem när den andra avlider.

Parskyddet kan också ge en känsla av trygghet om ni har skulder och den egna ekonomin känns osäker. Livförsäkringen ger också snabb hjälp för att täcka begravningskostnader och andra oväntade utgifter i en situation där den ena personen måste klara sig ensam och orken sätts på prov också i övrigt. Försäkringen är till hjälp också när det gäller betalning av arvsskatt.

Försäkringsbelopp och ersättning

Parskyddet har ett gemensamt försäkringsbelopp, men ni har båda egna förmånstagare som ersättningen utbetalas till om en skada inträffar. I många fall är makarna varandras förmånstagare, vilket gör det möjligt att till exempel betala av ett gemensamt lån. Läs mer om varför livförsäkring är ett bra alternativ som skydd för ett bolån.

Om den ena avlider betalar vi ut ersättningsbeloppet till de utsedda förmånstagarna. Om båda går bort samtidigt, betalas ersättningsbeloppet till hälften till båda parternas förmånstagare.

Med hjälp av en rätt dimensionerad livförsäkring kan den efterlevande partnern själv klara av till exempel familjens skulder, varvid familjen kan fortsätta bo i det gemensamma hemmet och barnens framtid tryggas.

Några saker att tänka på när du väljer livförsäkring

 1. 1.

  Att teckna livförsäkring är att ta hand om de människor som är viktigast för dig och speciellt viktigt om du har barn eller lån.

 2. 2.

  Livförsäkringen ger snabb hjälp för oväntade utgifter och kan också hjälpa till för betalning av arvsskatt. Med hjälp av engångsbeloppet som betalas från livförsäkringen kan dina närstående fokusera på sorgearbetet, när de inte behöver fundera över vardagsutgifter.

 3. 3.

  Livförsäkring är ett bra alternativ till låneskydd. Ersättningen är inte kopplad till återbetalningen av bolånet, utan den kan också stödja dina närståendes utkomst.

 4. 4.

  Är ditt val Parskydd eller en livförsäkring för en person? Parskyddet är ofta en prisvärd lösning för ett par.

 5. 5.

  När du väljer livförsäkringsskyddets omfattning, ska du fundera på vilka saker du har ett ekonomiskt ansvar för. Även ett litet skydd hjälper, men med hjälp av en rätt dimensionerad livförsäkring kan den efterlevande partnern själv klara av till exempel familjens skulder, varvid familjen kan fortsätta bo i det gemensamma hemmet och barnens framtid tryggas.

Utnyttja förmånerna för en livförsäkringskund

Livförsäkringens kundförmån -25 %

Vi har utökat våra kundförmåner för våra nuvarande och nya kunder. I år får du en rabatt på 25 % på din nya livförsäkring som kundförmån. Förmånen fastställs årligen. Läs mer om kundförmånen.

Tjäna in S-gruppens bonus

När du koncentrerar dina försäkringsärenden hos LokalTapiola, drar du inte bara nytta av de förmånliga premierna, utan du sparar även reda pengar. Dessutom kan du få tillbaka pengar i form av S-gruppens Bonus på upp till 5 % av premierna. Läs mer om S-gruppens bonus.

Om du koncentrerar dina försäkringar hos oss får du en förmån på upp till -17 %

Genom att koncentrera dina tjänster till LokalTapiola kan du få rabatt på övriga försäkringspremier  8 %, 13 % eller upp till 17 %  (rabatten gäller inte livförsäkring). Använd räknaren för att se hur mycket du får eller kan få i Egenförmånsrabatt och spara i försäkringspremier. Läs mer om Egenförmånsrabatt.