Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Med livförsäkringen skyddar du också ditt bolån

Med en livförsäkring tryggar du såväl återbetalningen av ditt bolån som uppehället för dina nära och kära om du skulle avlida. Din familj behöver inte flytta ut ur ert gemensamma hem när återbetalningen av bolånet är tryggat. Livförsäkringen underlättar också bördan för de människor du bryr dig om och möjligheten att fokusera på vad som är viktigt. Läs mer om livförsäkring.

Livförsäkring eller låneskydd?

Syftet med låneskydd är att täcka just återbetalningen av bolånet. Den ersättning som betalas utifrån livförsäkringen är inte bunden till livförsäkringens omfattning, men utöver lånet kan den användas till att trygga uppehället för närstående.

Med en livförsäkring kan du känna dig trygg i vetskapen om att din familj inte behöver flytta ut från ert gemensamma hem när återbetalningen av bolånet är säkrat i sin helhet eller för den andres del. Samtidigt lättar du bördan för dina närmaste och ger dem en möjlighet att fokusera på det viktigaste.

En livförsäkring är ett lämpligt alternativ för dig som, utöver bolånet, även vill trygga uppehället för din make/maka eller barn om du skulle avlida. Läs mer om livförsäkringen.

Tänk på följande när du väljer livförsäkring

 1. 1.

  Att teckna livförsäkring är att ta hand om de människor som är viktigast för dig och speciellt viktigt om du har barn eller lån.

 2. 2.

  Livförsäkringen ger snabb hjälp för oväntade utgifter och kan också hjälpa till vid betalning av arvsskatt. Med hjälp av engångsbeloppet som betalas från livförsäkringen kan dina närstående fokusera på sorgearbetet, när de inte behöver oroa sig över vardagsutgifter.

 3. 3.

  Livförsäkring är ett bra alternativ till låneskydd. Ersättningen är inte kopplad till återbetalningen av bolånet, utan den kan också stödja dina närståendes utkomst.

 4. 4.

  Är ditt val Parskydd eller en livförsäkring för en person? Parskyddet är ofta en prisvärd lösning för ett par.

 5. 5.

  När du väljer livförsäkringsskyddets omfattning, ska du fundera på vilka saker du har ett ekonomiskt ansvar för. Även ett litet skydd hjälper, men med hjälp av en rätt dimensionerad livförsäkring kan den efterlevande partnern själv klara av till exempel familjens skulder, varvid familjen kan fortsätta bo i det gemensamma hemmet och barnens framtid tryggas.

Räkna pris på en försäkring som lämpar sig för din livssituation

Genom att fylla i dina uppgifter nedan ser du priset på livförsäkringen.

Välj och fyll i alla fält om inte annat nämns.

Dina uppgifter

Din partners uppgifter

Förmåner som LokalTapiolas livförsäkringskund

Med livförsäkringens kundförmån får du en rabatt på 25 % på en ny försäkring

För din nya livförsäkring kan du få en kundförmån som sänker din premie och som fastställs årligen . Årets rabatt är 25 % .

Du får S-gruppens Bonus för livförsäkringen

När du koncentrerar dina försäkringsärenden hos LokalTapiola, drar du inte bara nytta av de förmånliga premierna, utan du sparar även reda pengar. Dessutom kan du få tillbaka pengar i form av S-gruppens Bonus på upp till 5 % av premierna.

Om du koncentrerar dina försäkringar hos oss får du en förmån på upp till -17 %

Genom att koncentrera dina försäkringsärenden hos LokalTapiola, kan du få rabatt på dina andra premier med 8 %, 13 % eller till och med 17 % (rabatten gäller inte livförsäkring). Se hur mycket du får eller kan få i Egenförmånsrabatt som ger dig lägre premier.

Du tjänar på att bli helkund hos oss!

Du kan få 8 %, 13 % eller till och med 17 % rabatt på dina premier och placeringsprodukter när du använder våra tjänster inom flera delområden.