Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten

Glasförsäkring

Glasförsäkringen, dvs. vindruteförsäkring, ersätter skador på bilens vindruta som orsakas av ett slag direkt utifrån. Glasförsäkringen är en del av vår mest omfattande kaskoförsäkring, Lyxkasko och Omfattande kasko. Dessutom kan glasförsäkring anslutas till Delkasko för personbilar. Om du vill ansluta en glasförsäkring till en befintlig Delkasko för en personbil, skicka ett meddelande i nättjänsten eller kontakta kundtjänst.

Vad är en glasförsäkring

Glasförsäkringen är en vindruteförsäkring som ersätter skador på bilens vindruta till följd av ett direkt slag utifrån. Till exempel i en situation då en sten slungas mot vindrutan och slår sönder den. En vindruteförsäkring är bra att ha eftersom en trasig vindruta är en säkerhetsrisk och kan störa sikten för föraren. Det lönar sig att genast låta reparera en vindruteskada på en reparationsverkstad för att förhindra sprickor. Om det uppstår sprickor kan det hända att hela vindrutan måste bytas ut. På nya bilar kan en ny vindruta kosta över 1 000 €.

Vanliga frågor

LokalTapiolas glasförsäkring är en vindruteförsäkring som ersätter skador på bilens vindruta till följd av ett direkt slag utifrån. Typiska skador på vindrutan är slag mot vindrutan orsakade av stenskott eller dubbar som lossnar och träffar rakt på bilens fönsterglas. Glasförsäkringen ersätter även skada på fönsterglas i dörrar och på bakrutan samt på glastak om skadan orsakats av ett slag utifrån.

Glasförsäkringen ingår i LokalTapiolas kaskoförsäkring Lyxkasko.
Glasförsäkringen kan även inkluderas i Delkasko för personbilar.
Priset på bilförsäkringen baseras på några olika faktorer. Utöver omfattningen på det valda försäkringsskyddet inverkar även själva bilen, användningen av bilen, intjänad bonus och försäkringstagarens uppgifter på priset på bilförsäkringen. Läs mer om bilförsäkringen.

Du kan fråga om priset på glasförsäkringen genom att skicka ett meddelande till oss i nättjänsten.

I regel kan du låta reparera vindrutan hos vår samarbetsverkstad utan en separat skadeanmälan. Samarbetsverkstaden skickar då fakturan direkt till LokalTapiola. Vid en skada kan du boka tid och ta din bil direkt till reperationsverkstaden. Du behöver inte kontakta oss innan du tar bilen till reparationsverkstaden. Reparationsverkstaden kontrollerar att din försäkring gäller och skickar sedan fakturan till oss. Du betalar självrisken endast om vindrutan måste bytas ut. Skador på vindrutan kan ofta repareras samma dag. Sök efter en samarbetsverkstad.

Ditt körsätt kan minska risken för skador på vindrutan. Det lönar sig att hålla ett tillräckligt avstånd till fordonet framför så att stenar och dubbar inte träffar vindrutan så lätt. Om du får ett stenskott i vindrutan är det bra att rengöra området runt stenskottet och lägga ett stenskottsplåster eller en bit tejp över stenskottet för att skydda det mot smuts. Rengör inte själva stenskottet för då kan det komma in smuts eller vatten i det. Det kan vara svårare att reparera vindrutan om det tränger in smuts, vatten eller spolarvätska i stenskottet. Temperaturfluktuationer kan också orsaka att sprickan sprider sig. Reparationsverkstaden brukar oftast klara av att reparera stenskottet.

Att byta ut eller reparera vindrutan på grund av en skada som orsakats av ett slag utifrån höjer inte dina premier och minskar inte bonusen i din försäkring så länge glasförsäkringen ingår i din kaskoförsäkring hos LokalTapiola. Glasförsäkringen ingår i LokalTapiolas Lyxkasko.

Det finns ingen självrisk vid reparation av vindrutan. Om vindrutan byts ut, betalar du självrisken som du kan se i försäkringsbrevet eller under försäkringsuppgifterna i nättjänsten. En typisk självrisk vid byte av vindrutan är 200 euro.

Anmäl skada eller ansök om ersättning

Se anvisningarna och sköt skade- och ersättningsärenden på nätet.

Se anvisningar

Vi beställer dig bogsering - Larmtjänsten hjälper 24/7 Om bilen lämnat dig på vägen, ring oss på numret 0800 04531. Vi beställer bogsering till din kaskoförsäkrade bil, utan att du behöver göra en enskild skadeanmälan.