Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten

Vindrutan gick sönder

Du behöver inte göra någon skadeanmälan om vindrutor som gått sönder, så länge du låter reparera vindrutan inom ett år från att skadan uppstod. Stenskott och andra skador på vindrutor går ofta att laga redan samma dag. Hitta din närmaste glasverkstad.

Gör så här

  1. 1. Välj en glasverkstad

    Hitta en lämplig glasverkstad genom att ange här bilens registreringsnummer och orten där du vill söka tjänsten. Boka en tid och ta din bil till glasverkstaden. Glasverkstaden säkerställer att din försäkring är giltig och skickar oss en faktura, du betalar bara en eventuell självrisk.

    Fyll i alla fält
  2. 2. Boka en ersättande bil

    Om du har Lyxkaskoförsäkring får du en ersättande bil under reparationen. Fråga efter vår samarbetspartners bil i glasaffären, de kan vanligtvis ordna en sådan.

    Om en ersättande bil inte kan ordnas via glasaffären, vänligen kontakta vår ersättningstjänst.

Vanliga frågor

Om vindrutan repareras medför det inga kostnader för dig. Om vindrutan byts ut betalar du självrisken. Du kan se självrisken i försäkringsbrevet eller i försäkringsuppgifterna i nättjänsten. Den typiska självrisken är 200 euro.

Byte eller reparation av vindrutan minskar inte din försäkrings bonus och höjer inte heller din premie.

Om du tar din bil till en glasverkstad som är vår samarbetspartner kan glasverkstaden kontrollera din försäkrings giltighet och försäkringsskyddet.

Du behöver inte göra en skadeanmälan eller kontakta oss innan du besöker glasverkstaden.

Om du redan har besökt en glasverkstad eller bokat en reparationstid kan du fortsätta att hantera ärendet med dem.

Du behöver inte göra någon skadeanmälan. Du betalar endast en eventuell självrisk i verkstaden.

Om du redan har betalat glasreparationen själv, meddela skadedatumet och de kostnader du haft till oss via vår nättjänst. Spara kvittot på reparationen som du betalat.Ett stenskott på vindrutan bör repareras direkt av en verkstad. Vi ersätter en reparation av stenskott från glasförsäkringen utan självrisk.

Tips: Ett stenskott på vindrutan är bra att skydda mot smuts till exempel med tejp. Det är värt att utföra reparationen så snabbt som möjligt, eftersom temperaturväxlingar kan ha sönder glaset.

Glasförsäkringen täcker även sido- och bakrutor som gått sönder på grund av ett slag utifrån samt takglas.

Om takglaset på din bil har skadats, gör en skadeanmälan i vår nättjänst.