Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus

Jokainen koti tarvitsee vakuutuksen. Räätälöi kotivakuutus tarpeisiisi sopivaksi ja osta helposti verkosta.Laske hinta ja osta

Jokainen koti tarvitsee vakuutuksen

  1. Kotivakuutus on turvanasi yllättävissä tilanteissa, joita et olisi osannut odottaa. Se korvaa esimerkiksi vesivahingosta tai varkaudesta johtuvia vahinkoja.​
  2. Suurin osa LähiTapiolan asiakkaista valitsee kattavan vakuutusturvan. Laaja kotivakuutus korvaa myös äkillisiä rikkoutumisia sekä muita arkisia vahinkoja.​
  3. Kotivakuutus auttaa myös silloin, kun olet korvausvelvollinen ulkopuolisille sattuneista vahingoista. ​

Hae hinta ja osta

Kotivakuutuksen vertailu

Laaja kotivakuutuksemme tarjoaa kattavaa turvaa omaisuutesi rikkoutumisen ja muiden äkillisten ja ennalta arvaamattomien vahinkojen varalta. Suurin osa LähiTapiolan asiakkaista valitsee laajan vakuutuksen. Sitä me suosittelemmekin, sillä vain Laaja kotivakuutus korvaa rikkoutumisvahinkoja. Sen lisäksi se korvaa myös muita vahinkoja laajemmin kuin muut vakuutuksemme. Ensisijaisesti korvataan korjauskustannukset.


Jos valitset Laajan kotivakuutuksen, voit parantaa koti-irtaimistosi vakuutusturvaa LaajaPlussalla. Saat mm. irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.


Perus kotivakuutus on hyvä ja laajaa vakuutusta edullisempi vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa esimerkiksi rikkoutumisvahinkojen varalta. Perus kotivakuutus korvaa muun muassa tulipalo-, myrsky-, salamanisku-, raesade- ja vuotovahinkoja sekä varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.


Suppea kotivakuutus on sopiva vakuutusturva, kun haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Se korvaa niiden lisäksi myrskyn, raesateen ja salamaniskun aiheuttamia vahinkoja. Voit laajentaa suppeaa turvaa tarvittaessa varkaus- ja ilkivaltavahinkojen varalle. Suppea turva sopii mm. ulkorakennuksille ja kesämökeille, joissa ei ole vuotovahinkojen riskiä.

Valitse sinulle ja kodillesi paras kotivakuutus

Kerros- ja rivitalo

Tutustu

Omakotitalo

Tutustu

Paritalo ja erillistalo

Tutustu

Mökki ja vapaa-ajan koti

TutustuVertaile kotivakuutuksia ja valitse sinulle paras vaihtoehto

Kun valitset vakuutusta, kiinnitä huomiota siihen, mitä se korvaa vahingon sattuessa. Voit myös valita omaisuudellesi kattavuudeltaan erilaiset vakuutusturvat. Huomioi erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

Vertaile kotivakuutuksia >

  Laaja Perus Suppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin
muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

voit valita mukaan Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly Laaja Plus irtaimistolle, ei sisälly

Korvataan, kun koti-irtaimistoa menee äkillisesti rikki. Irtaimistoa ovat vaikkapa matkapuhelimet, kodinkoneet, huonekalut, vaatteet ja arvoesineet.

kyllä Rikkoutuminen, ei sisälly Rikkoutuminen, ei sisälly

Korvataan vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

kyllä kyllä Vuoto, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa

kyllä kyllä Poikkeuksellinen tulva, ei sisälly

Korvataan vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta tai sen yrityksestä, ryöstöstä, murrosta tai ilkivallasta.

kyllä kyllä voit valita mukaan

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

kyllä kyllä voit jättää pois

Korvataan irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

kyllä kyllä kyllä

Korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

kyllä kyllä kyllä

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Kyllä Kyllä Kyllä

Oikeusturvavakuutus korvaa kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Kyllä Kyllä Kyllä

Lisäturva, josta korvataan ulkomaan matkoilla mukana
oleville tavaroille sattuneet vahingot.

voit jättää pois voit jättää pois voit jättää pois

Kotivakuutus nuorille ja opiskelijoille edullisemmin

Kotivakuutus on tärkeää hoitaa kuntoon, kun muuttaa omaan asuntoon. LähiTapiolassa tarjoamme nuorille vakuutuksen edullisemmin.

Tutustu ja laske hinta >

Kotivakuutus on tärkeä hankinta vuokrakotiin

Vuokranantajat ja taloyhtiö usein edellyttävät, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus. Kotivakuutuksella voit turvata myös omaa kodin irtaimistoasi.​

Tutustu vuokralaisen kotivakuutukseen>

​Vuokranantajan vakuutus tuo turvaa sijoitusasunnolle​

Tarjoamme yksityisille asuntosijoittajille entistä parempaa turvaa sijoitusasuntoon.​

Tutustu vuokranantajan Huoneistoturvavakuutukseen >


Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus. Lisäksi hinnassa huomioidaan esimerkiksi ikäsi ja kotisi tai vapaa-ajan asuntosi sijaintipaikkakunta ja pinta-ala sekä muut rakennuksen tiedot. Tärkeää on valita kotiisi tai vapaa-ajan asuntoosi riittävän kattava vakuutusturva, jotta vahingon sattuessa et jää pulaan. Halpa kotivakuutus ei aina kata vahinkoja, joita kotisi ja omaisuutesi saattaa kohdata.

Kotivakuutuksen hinnan voit laskea helposti laskurillamme. Laskurissa voit myös vertailla eri omavastuuvaihtoehtojen ja vakuutusturvan laajuuden vaikutusta vakuutuksen hintaan.

Hae hinta ja osta

Mitä kotivakuutus korvaa?

Kotivakuutus korvaa turvan laajuudesta riippuen erilaisia rikkoutumis-, vuoto-, palo-, myrsky- ja varkausvahinkoja. Tyypillisimpiä vahinkoja ovat erilaiset puhelimen, pesukoneen ja muiden tavaroiden rikkoutumisvahingot, joita korvataan Laajasta kotivakuutuksesta. Tutustu myös muihin esimerkkeihin, mitä kotivakuutus korvaa.


Valitse oikein - irtaimiston vakuutus, rakennuksen vakuutus vai molemmat?

  • Kerros- tai rivitalossa tarvitset vakuutuksen kotisi irtaimistolle, asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa. Asunto-osakeyhtiö huolehtii rakennuksen vakuuttamisesta.
  • Omakotitalossa sinun on syytä ottaa vakuutus irtaimiston lisäksi myös talollesi sekä muille tontilla sijaitseville rakennuksille.
  • Mökille, huvilalle tai vastaavalle vapaa-ajan asuinrakennukselle ja niiden irtaimistoille tarvitset molemmille vakuutukset. Jos vapaa-ajan asuntosi kuuluu asunto-osakeyhtiöön, riittää sinulle irtaimiston vakuutus.
  • Asunto-osakeyhtiömuotoisessa paritalossa tai erillistalossa vakuutat vain oman irtaimistosi, ja yhtiö vakuuttaa rakennuksen.
  • Sijoitusasunnon vakuuttamiseen suosittelemme aina Huoneistoturvavakuutusta.

Tutustu tarkemmin irtaimistovakuutukseen >

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset sisältyvät kotivakuutukseen

LähiTapiolassa kotivakuutukseen sisältyvät myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne koskevat sekä sinua vakuutuksenottajana että kanssasi samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä.

Vastuuvakuutus auttaa, kun vahinko ei kosketa vain sinua. Vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen. Korvattavan vahingon yhteydessä selvitämme puolestasi sinulle esitetyn vahingonkorvausvaatimuksen perusteen ja määrän. Tutustu tarkemmin vastuuvakuutukseen.

Oikeusturvavakuutus korvaa lakimiesapusi kustannuksia yksityiselämääsi liittyvissä riita-, rikos- tai hakemusasioissa. Lue lisää oikeusturvavakuutuksesta.


Usein kysyttyä kotivakuutuksesta

LähiTapiolan kotivakuutus on Kuluttaja-lehden kotivakuutusvertailun testivoittaja 2022. Kuluttaja-lehti vertaili kahdeksan eri laajan kotivakuutuksen ehtoja, hintaa ja asiakastyytyväisyyttä. Valitse sinäkin kodillesi testivoittaja. Kodin vakuuttaminen onnistuu helposti ja nopeasti verkossa. Saat vakuutuksen hinnan syöttämällä kotisi perustiedot laskuriin ja vakuutuksen ostaminen onnistuu parilla klikkauksella. Kotivakuutuksen vertailu ja kilpailuttaminen kannattaa.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Voit saada kotivakuutuksestasi S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Laaja Plus ja Laaja kotivakuutus korvaavat puhelimen rikkoutumisen. Perus ja suppea kotivakuutus eivät korvaa rikkoutumisia.

Kotivakuutuksen valinnassa kannattaa ottaa huomioon tarpeesi, vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

Kotivakuutukseen hintaan vaikuttavat asumismuoto, vakuutusturvan laajuus, kotisi pinta-ala, sijainti ja omavastuun suuruus.

Kotisi on tärkeä vakuuttaa, kun muutat vuokra-asuntoon. Usein vuokranantaja ja taloyhtiö edellyttävät kotivakuutuksen ottamisen, jotta asukkaalla olisi vastuuvakuutus ja myös asunnon kiinteät sisusteet olisivat turvattuja vahingoilta.

Laaja kotivakuutus korvaa omaisuutesi rikkoutumisia, tulipalo-, myrsky-, salamanisku-, raesade- ja vuotovahinkoja sekä varkaus- ja ilkivaltavahinkoja.

Sattuiko vahinko?

Lue toimintaohjeet eri vahinkotilanteisiin ja ilmoita vahingosta verkossa.

Ilmoita vahingosta