Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Rahoitus

Aja puhtaammin ja vastuullisemmin – yhdistä LähiTapiolan autorahoitus ja vakuutukset. LähiTapiola Rahoitus kompensoi rahoittamiensa ja LähiTapiolassa vakuutettujen henkilöasiakkaiden autojen päästöt ilman lisämaksua.

Hoida asiat helposti LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa

Kirjaudu verkkopalveluun

LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa voit

  • tarkastella osamaksusopimuksen tietoja ja laskuja

  • tilata maastavientivaltakirjan

  • tarkistaa osamaksusopimuksesi loppuvelan

  • muuttaa omia tietojasi

  • tarkistaa maksusuunnitelmasi

  • hakea lyhennysvapaita kuukausia osamaksusopimukselle

  • lähettää viestin asiakaspalveluumme

  • tarkastella leasing-sopimuksen tietoja ja laskuja

Lisätietoja LähiTapiola rahoituksen arvopaperistamisesta ja LT Autohallinto DAC:sta löydät täältä.

Kysy rahoitustarjousta

Kysy LähiTapiolan rahoitustarjousta ja vakuutuksia suoraan autoliikkeestä. Päästökompensoitu ajaminen voi alkaa myös Autotie.fi-palvelusta, josta hankit uuden tai käytetyn auton LähiTapiolan autorahoituksella ja vakuutuksilla.

Autorahoitus

LähiTapiola Rahoitus kompensoi rahoittamiensa ja LähiTapiolan vakuutuksilla vakuutettujen henkilöasiakkaiden autojen päästöt ilman asiakkaalta perittävää lisämaksua.

Lisää autorahoituksesta

Vaihtoautot ja rahoitus auton ostoon Autotie.fi:ltä

Tarjoamme autorahoitusta niin uusille kuin käytetyille autoille. Rahoitusta on mahdollista hakea joko suoraan ostohetkellä autoliikkeestä tai vaihtoehtoisesti Autotie.fi palvelun kautta.

Siirry Autotie.fi:hin

Usein kysyttyä

Saat luottopäätöksen ja rahoitustarjouksen suoraan myyjäliikkeestä.

Kyllä. Matkalle tarvitset maastavientivaltakirjan. Voit hakea maastavientivaltakirjaa LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelusta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Kirjaudu verkkopalveluun tästä.

Huomioithan, että tarkastamme sopimuksesi tilanteen sekä tarvittaessa ajoneuvon vakuutusturvan toimittamastasi vakuutusvahvistuksesta ennen valtakirjan myöntämistä. Hakiessasi maastavientivaltakirjaa sinun tulee ilmoittaa matkasi ajankohta sekä kohdemaa. Maastavientivaltakirjasta perimme hinnaston mukaisen palkkion. Katso palveluhinnasto täältä (pdf). Huomioithan, että ulkomailla sinulla tulee olla mukana ajoneuvon rekisteriotteen tekninen osa.

Maastavientivaltakirjoja ei toistaiseksi myönnetä Venäjälle, Valko-Venäjälle eikä Ukrainaan.

Kiinteäkorkoinen sopimus:

Kyllä. Kun ylimääräinen suoritus on suurempi kuin puolet maksusuunnitelman mukaisesta maksuerästä, ylimääräinen suoritus lyhentää luoton pääomaa ja pienentää kokonaiskorkoa. Ylimääräinen suoritus vaikuttaa ensin maksusuunnitelman viimeiseen erään ja sen jälkeen luottoaikaan. Kun ylimääräinen suoritus on pienempi kuin puolet maksusuunnitelman mukaisesta maksuerästä, kohdistamme suorituksen automaattisesti tuleville laskuttamattomille erille. Ylimääräiseksi suoritukseksi katsotaan sopimuksen avoimien laskujen yhteismäärän ylittävä summa. Mikäli haluat, että ylimääräinen suoritus käsitellään muulla tavalla, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

Vaihtuvakorkoinen sopimus:

Kyllä. Ylimääräinen suoritus lyhentää luoton pääomaa ja pienentää kokonaiskorkoa. Ylimääräinen suoritus vaikuttaa ensin maksusuunnitelman viimeiseen erään ja sen jälkeen luottoaikaan. Ylimääräiseksi suoritukseksi katsotaan sopimuksen avoimien laskujen yhteismäärän ylittävä summa.

Kyllä voit. Tarkista sopimuksen ajantasainen loppuvelka ensin LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelusta. Kirjaudu verkkopalveluun tästä.

Liikennevakuutuksen lisäksi ajoneuvolla tulee olla kaskovakuutus, joka sisältää kolarointiturvan sekä rahoitusturvan. Vakuutuksenottajan tulee olla osamaksusopimuksen allekirjoittanut ja ajoneuvon haltijaksi rekisteröity tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuva ajoneuvon haltijaksi merkitty perheenjäsen. Vakuutuksen omavastuu voi olla maksimissaan 1 000 €.

Sopimuksesi päätyttyä teemme ajoneuvolle sähköisen luovutusilmoituksen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafiin. Lähetämme sinulle tiedon luovutusilmoituksesta sekä varmenteen postitse. Rekisteröinti uudelle omistajalle tulee tehdä 7 päivän kuluttua luovutusilmoituksen päivämäärästä. Rekisteröinnin voit tehdä osoitteessa www.traficom.fi tai katsastusasemalla tai vakuutusyhtiösi kautta. Siirry Traficomin sivuille.

Kyllä. Rekisteröintimuutoksissa sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Veloitamme haltijan lisäyksestä palveluhinnastomme mukaisen kulun. Katso palveluhinnasto tästä (pdf).

Sinun on mahdollista etsiä ajoneuvolle ostaja. Ajoneuvoa ei saa luovuttaa ostajalle ennen kuin osamaksusopimuksesi jäljellä oleva velka on kokonaisuudessaan maksettu ja ajoneuvosta on tehty luovutusilmoitus nimiisi.

Mikäli haluat, että ajoneuvo luovutetaan ostajalle sen jälkeen, kun loppuvelka on maksettu, ole yhteydessä asiakaspalveluumme loppuvelan maksun yhteydessä.

Ajoneuvon haltijana voit tehdä liikennekäytöstä poiston Trafin Oma Asiointi -palvelussa. Siirry Traficomin sivuille. Liikennekäytöstä poistetulla rahoitetulla ajoneuvolla on oltava voimassa oleva osakasko.

Kyllä. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos haluat tehdä eräpäivän muutoksen.  Eräpäivän muutoksesta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen kulun. Eräpäivän muutos saattaa vaikuttaa seuraavan laskutusjakson pituuteen ja muuttaa sopimuksen laina-aikaa. Erääntyneen laskun eräpäivää ei ole mahdollista muuttaa. Mikäli tarvitset lisää maksuaikaa laskullesi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Kyllä. Voit vastaanottaa laskut sähköisesti e-laskuna. E-laskun palvelusopimuksen teet helposti ja nopeasti omassa verkkopankissasi. Seuraa verkkopankkisi sopimusohjeistusta sähköiselle laskulle ja valitse e-laskuttajaksi LähiTapiola Rahoitus Oy. Sopimuksen yksilöintitiedoksi tarvitaan vain henkilötunnuksesi.

Huomioithan, että e-laskusopimus astuu voimaan muutaman arkipäivän viiveellä. Huomioithan myös, että mahdolliset maksumuistutukset lähetämme aina postitse sähköisestä laskutustavasta huolimatta. Laskut voi vastaanottaa myös sähköpostitse. Mikäli haluat laskut sähköpostiisi, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Helpoiten annat palautetta LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelun kautta viestillä. Halutessasi voit antaa palautetta myös puhelimitse soittamalla asiakaspalveluumme. Tavoitteemme on tunnistaa tyytymättömyyttä aiheuttavat asiat ja toisaalta ymmärtää mitä seikkoja asiakkaamme arvostavat palveluissamme.

Jos emme ole reklamaatioasiassa onnistuneet löytämään ratkaisua, johon olet tyytyväinen, voit kuluttaja-asiakkaana saada tietoa ja apua kuluttajaneuvonnasta. Siirry kuluttajaneuvonnan sivuille.

Kuluttaja voi myös saattaa asian kirjallisesti käsiteltäväksi Kuluttajariitalautakuntaan. Kuluttajariitalautakunta antaa ratkaisusuosituksia ja voi jättää asian käsittelemättä, mikäli kuluttaja ei ole ensin ollut yhteydessä kuluttajaneuvontaan.

Kuluttaja-asiakas tai pienyritys voi vaihtoehtoisesti saattaa erimielisyyden Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan (Fine) ja kaikki henkilö- ja yritysasiakkaat Finen yhteydessä toimivien Pankkilautakunnan käsiteltäväksi. Siirry Finen sivuille.

Jos erimielisyydet saatetaan tuomioistuimen ratkaistavaksi, kanne on nostettava luotonottajan asuinpaikan käräjäoikeudessa, ellei luotonottaja halua nostaa kannetta luotonantajan kotipaikan käräjäoikeudessa. Muissa kuin kuluttajatapauksissa kanne voidaan nostaa myös Helsingin käräjäoikeudessa.

Kuluttajaluottoja valvovat Finanssivalvonta (www.finanssivalvonta.fi), kuluttaja-asiamies, Kilpailu- ja kuluttajavirasto (www.kkv.fi) ja sen alaisina piirihallintoviranomaisina aluehallintovirastot (www.avi.fi).

LähiTapiola Rahoitus käyttää luotonmyönnössä positiivisen luottorekisterin luottotietoja osana luottokelpoisuuden arviointia silloin, kun myönnämme uutta rahoitusta, tai asiakkaan olemassa oleva luotto järjestellään uudelleen siten, että se edellyttää asiakkaan luottokelpoisuuden arviointia. Käytämme positiivista luottorekisteriä vain laissa määritellyn mukaisesti. LähiTapiola Rahoitus myös ilmoittaa luotonantajana rekisteriin tiedot kaikista yksityishenkilöille myöntämistään kuluttajaluotoista kuten osamaksusopimuksista.

Ota yhteyttä

LähiTapiola Rahoituksen asiakaspalvelu

Puh. 09 478 44 501

Avoinna ma–pe klo 9–16

Vakuutusasioiden yhteystiedot

Palveluntarjoajat

Rahoituksen tarjoaa LähiTapiola Rahoitus Oy