Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Metsä­vakuutus

Metsä on arvokasta omaisuutta, josta kannattaa pitää huolta hoitamalla sitä hyvin. Metsävakuutuksella turvaat omaisuuttasi ja varmistat, ettei metsäsi menetä arvoaan vahingon takia. Myös metsätalouden rakennusten ja irtaimiston vakuuttaminen on nyt mahdollista metsävakuutuksella.

Vakuutus räätälöidään metsäsi mukaan – vakuutat metsän sille tyypillisten riskien varalta.

Teet vakuutuksen helposti, sillä haemme metsäsi tiedot Metsäkeskuksen ylläpitämästä metsävaratiedosta.

Metsän muuttuessa vajaatuottoiseksi korvaamme nuorelle puustolle liian aikaisesta hakkuusta aiheutuneen odotusarvonmenetyksen.

Kattavat metsätalouden oikeusturva- ja vastuuvakuutukset metsänomistajuuden turvaksi esim. riita-asioissa.

Mitä metsävakuutus kattaa

Metsänomistajana voit valita metsävakuutukseen metsällesi sopivan vakuutusturvan. Palon varalle otettava vakuutus kuuluu aina metsävakuutukseen. Lisäksi on valittava myrskyvakuutus, jonka jälkeen muut turvat ovat vapaasti valittavissa.

Laaja MetsävakuutusPerus MetsävakuutusSuppea Metsävakuutus

Vahingonteko ja varkaus

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Eläintuho

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Sienituho

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Tulva

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Hyönteistuho

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Lumituho

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Myrsky

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Palo

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Usein kysyttyä

LähiTapiolan uudenlainen metsävakuutus lisää vakuutettavien riskien valinnanvapautta ja huomioi sinun metsäsi rakenteen entistä paremmin. Nyt myös metsätalouteen kuuluva rakennus, esimerkiksi taukotupa, voidaan vakuuttaa omana kohteenaan metsävakuutuksella.

Haemme puolestasi metsävakuutuksesi tiedot Metsäkeskuksen ylläpitämästä metsävaratiedosta. Tarvitsemme vain omistamiesi metsäkiinteistöjen kiinteistötunnukset.

Voi tehdä ilmoituksen verkkopalvelussa, puhelimessa tai paikan päällä toimistossamme.

Oman metsän arvoa ei tulla useinkaan ajatelleeksi, mutta jo melko pienikin metsätila voi olla hyvin arvokas ja siihen kohdistuvien riskien hajauttamista kannattaa arvioida. Tutustu oman metsäsi arvioon.

Suomessa metsätuhojen riski on onneksi ainakin vielä melko pieni. Kun tuhoja sattuu, syynä on yleisimmin sään aiheuttama vahinko. Kohdalle osuessaan tuhon laajuus voi olla yksittäisten puiden tuhoutuminen tai totaalinen tuho. Paras keino, jolla itse voi pyrkiä vähentämään metsän riskejä, on hyvä metsänhoito. Siitäkin huolimatta vahinkoja silti sattuu. Jos riskejä ei halua kantaa itse, kannattaa ottaa metsävakuutus.

Tulevaisuudessa on hyvä varautua siihen, että tuhonaiheuttajat (mm. myrskyt, metsäpalot, hyönteis- ja sienituhot) yleistyvät. Lisäksi on todennäköistä, että ilmaston lämpeneminen tuo mukanaan uusia riskejä metsillemme.

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenenä saat metsävakuutuksestasi alennusta 10 %. Alennuksesi nousee 15 prosenttiin, jos sinulla on vähintään 10 000 € sijoitus LähiTapiolan sijoitusvakuutuksessa. Lisäksi keskittämällä vakuutuksesi LähiTapiolaan, saat maksuistasi alennusta jopa 17 %. Lue lisää Omaedusta.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Metsävakuutuksen hinta

Metsävakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi vakuutettavien metsätilojen taimikoiden ja kasvatusmetsien pinta-ala, metsätilojen sijaintikunta, myrskyvakuutuksen enimmäiskorvausmäärän suuruus sekä omavastuun suuruus.

Pyydä tarjous

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta