Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Aloita rahastosijoittaminen helposti jo tänään

Paras hetki aloittamiselle on tänään. Voit sijoittaa rahastoihimme vain 30 eurolla ja tehdä itsellesi arkea helpottavan kuukausisäästösopimuksen. Aloittaminen on maksutonta.

Aloita näin

 1. 1. Kirjaudu sisään

  Aloita helposti kirjautumalla maksutta omilla verkkopankkitunnuksillasi.

  Tule asiakkaaksi

 2. 2. Täytä asiakastiedot

  Asiakkuuden avaaminen onnistuu, kun tunnistaudut palveluun ja täytät asiakastiedot.

 3. 3. Valitse sopiva rahasto

  Aloita sijoittaminen joustavasti heti tai myöhemmin. Voit valita sopivan rahaston alla olevista ehdotuksista.

Suosituimmat LähiTapiolan rahastot

Maailma 20 – maltilliselle sijoittajalle

Sopii sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa maailmanlaajuisesti helposti ja hyvin hajautetusti. Tavoittelet tuottoa, mutta isot arvonvaihtelut jätät enemmän riskiä sietäville säästäjille.

Maailma 50 – tasapainoiselle sijoittajalle

Sopii sijoittajille, joka haluaa sijoittaa maailmanlaajuisesti helposti ja hyvin hajautetusti. Tavoittelet kohtuullista tuottoa ja ymmärrät, että riskiä on otettava jonkin verran.

Maailma 80 – tuottohakuiselle sijoittajalle

Sopii sijoittajille, joka haluaa sijoittaa maailmanlaajuisesti helposti ja hyvin hajautetusti. Tavoitteenasi on saavuttaa hyvää tuottoa pitkällä aikavälillä. Uskot, että riskinotto palkitaan.

Anna lahjaksi rahastolahja

Haluatko antaa merkityksellisen lahjan, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen? Harkitse rahastolahjakorttia! Voit antaa rahastolahjakortin sekä alaikäiselle että täysi-ikäiselle saajalle.

Rahasto-osuuksia ei voi ostaa toisen puolesta, joten lahjan saajalle täytyy lähettää rahaa, jonka jälkeen lahjan saaja tekee itse rahastomerkinnän. Kirjoita lahjakortin alkuun siis haluamasi saatesanat huomioiden tämän.

Tällä sivulla löytyy ideoita rahaston valintaan, mutta lahjakortin ohjeiden mukaan myös Sijoittamisen asiakaspalvelu auttaa tarvittaessa.

Saat tästä itsellesi tulostettavan ja täytettävän rahastolahjakortin (pdf).

Mietityttääkö lahjaverotus?

Lue lahjaverotuksesta täältä.

Usein kysyttyä rahastosijoittamisesta

Sijoitusrahaston omistavat siihen sijoittaneet sijoittajat osuuksiensa suhteessa. Rahastoa hoitava rahastoyhtiö kerää yksityishenkilöiden ja yhteisöjen varoja yhteen ja sijoittaa ne osakkeisiin, korkoinstrumentteihin, muihin rahastoihin ja johdannaisiin, jotka muodostavat rahaston. Rahaston sijoituspäätökset tekee salkunhoitaja tai rahasto seuraa indeksiä.

Valitse itsellesi sopiva rahasto miettimällä omaa sijoitustapaasi. Kuinka paljon riskiä olet valmis sietämään, kuinka tuottohakuinen olet ja kuinka moneksi vuodeksi säästät rahojasi? Tarvitsetko rahoja käyttöösi siis 5 vai 20 vuoden päästä? Riski ja tuotto usein korreloivat, eli matalariskinen rahasto on myös usein matalatuottoinen, kun taas korkea riski korreloi korkeampaan tuottoon.

Voit tehdä rahastomerkinnän suoraan verkkopalvelussamme maksutta.
Verkkopalvelussa sijoitusyhteenvedon alta löydät kaikki rahastot, joita voit merkitä verkossa. Tutustu-painikkeesta voit tutustua rahastoon tarkemmin. Rahaston nimestä tai ostoskorin kuvasta pääset tekemään rahastomerkinnän. Voit tehdä merkinnän myös rahastosalkkusi sivulta valitsemalla Osta-painikkeen.

Voit valita kertasijoituksen tai aloittaa säännöllisen sijoittamisen kuukausittain. Sen jälkeen valitset summan ja rahastosalkun. Minimimerkintäsumma on 30 euroa. Lopuksi saat vielä kuluerittelyn sekä rahaston esitteet, säännöt ja muut tärkeät asiakirjat.
Kertamerkinnän voit maksaa heti verkkopalvelussa, kun merkinnän vahvistamisen jälkeen valitset oman pankkisi maksupainikkeen. Voit myös ladata maksutiedot pdf-muodossa, tai kopioida virtuaaliviivakoodin, jonka avulla maksun tekeminen oman pankin verkkopalvelussa on helppoa.

Jos aloitat säännöllisen säästämisen, verkkopalvelu ohjaa sinut oman pankkisi sivulle tekemään toistuvan maksun. Verkkopalvelusta saat ladattua maksutiedot pdf-muodossa, tai kopioitua virtuaaliviivakoodin, jonka avulla toistuvan maksun tekeminen oman pankin verkkopalvelussa on helppoa.

Merkintätoimeksianto on voimassa 30 vuorokautta, jonka aikana merkintämaksu on suoritettava ennen kuin maksutiedot vanhentuvat. Merkintätoimeksianto jää vielä hetkeksi avoimeksi kunnes olemme käsitelleet maksusi.

Merkintä näkyy salkussasi 1-3 pankkipäivän viiveellä.

Voit seurata omien sijoitustesi arvonkehitystä kirjautuneena verkkopalvelussamme tai LähiTapiola Sijoitukset -mobiilisovelluksessamme. Verkkopalvelu ja sovellus ovat maksuttomia ja voit kirjautua sinne omilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Verkkopalvelun ja mobiilisovelluksen Sijoitusyhteenveto-sivulta löydät kaikki rahastosalkkusi, ja pääset perehtymään salkun tarkempiin tietoihin, kuten arvonkehitykseen.

Voit myydä eli lunastaa suoraan verkkopalvelussamme maksutta. Rahaston varoja lunastaessasi saat samalla rahaston mahdolliset tuotot itsellesi.

Verkkopalvelun Sijoitusyhteenveto-sivulta löydät kaikki rahastosalkkusi. Aloita valitsemalla salkku, josta haluat lunastaa rahasto-osuuksia.

Lunastaminen onnistuu painamalla Myy-painiketta. Valitse rahasto, jonka osuuksia lunastat, ja etene jatka-painikkeesta. Voit määrittää lunastuksen määrän joko euroina tai rahasto-osuuksina. Voit myös valita lunastettavaksi kaikki rahasto-osuudet. Sen jälkeen valitset pankkitilin, jolle lunastus maksetaan. Lopuksi saat kuluerittelyn ja voit vahvistaa lunastuksen. Lunastuksesta saadut varat maksetaan pankkitilille rahaston sääntöjen mukaisesti arviolta 1-3 päivän kuluessa.

Lopettaaksesi sijoittamisen kokonaan LähiTapiolalla, muistathan myös poistaa sijoitussalkkusi ja rahastosi varojen lunastamisen lisäksi.

LähiTapiolan sijoitusasiakkaana allekirjoitat Sijoituspalvelusopimuksen, jotta voimme tarjota sinulle sijoittamisen palveluita. Sopimus ei sido sinua rahallisesti. Ollaksesi sijoitusasiakkaamme, meidän täytyy tuntea sinut eli saada sinulta ajantasaiset asiakastietosi. Voit halutessasi lopettaa sijoittamisen ja irtisanoa Sijoituspalvelusopimuksesi maksutta.

Säännöllinen sijoittaminen tuo ajallista hajautusta eli ostot eivät satu vain markkinoiden huipulla, vaan myös ”alennusmyyntien” pohjilla. Oikein ajoittaminen markkinoilla on sijoittajalle lähes mahdotonta ja siten on tärkeää aloittaa säännöllinen sijoittaminen, jottei hukkaisi sijoitusten tuottoja yrittämällä ajoittaa myynnit ja ostot. Säännöllinen sijoittaminen luo sijoituksille ajallista hajauttamista, jolloin sijoitusten riski hajautuu eri sijoitusajankohtiin ja sijoitusten kokonaisriski pienenee.

Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoituksen arvon alenemisesta ja pääoman menetyksestä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.

Voit lukea lisää rahaston riskeistä joko rahaston sivuilta tai avaintietoasiakirjasta.

Usein kysyttyä rahastosijoittamisesta

Olemme tukenasi

Katso yhteystiedot

Palveluntarjoajat

Sijoitusvakuutukset: LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö. LähiTapiolan rahastoja hallinnoidaan Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:ssä ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:ssä. Tarkemmat tiedot avaintietoasiakirjoissa ja muissa rahastomateriaaleissa. LähiTapiola Varainhoito toimii omaisuudenhoitajana ja toimeksiantojen välittäjänä sekä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön vakuutusasiamiehenä.

Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoituksen arvon alenemisesta ja pääoman menetyksestä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.

Käsittelemme antamiasi tietoja toteuttaaksemme palvelujamme toiveittesi mukaisesti. Lue lisätietoja tietosuojakäytännöstä.

Tutustu sijoituspalveluita koskevaan lainsäädäntöön ja sijoittajan suojaan.