Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Henkivakuutus

Henkivakuutuksella turvaat perheesi toimeentuloa. Sen avulla varmistat, ettei läheisilläsi ole taloudellista huolta, jos menehdyt. Henkivakuutuksen voi myös ottaa puolison kanssa edullisena pariturvana. Juuri nyt saat uuteen henkivakuutukseen -25 % asiakasedun. Voit myös kerryttää S-ryhmän Bonusta jopa 5 %.

Turvaa läheisesi henkivakuutuksella.

Henkivakuutus turvaa myös asuntolainasi.

Asiakasedulla -25 % uudesta vakuutuksesta.

Henkivakuutuksesta S-ryhmän Bonusta.

Laske henkivakuutuksen hinta

Täyttämällä laskuriin tietosi näet henkivakuutuksen hinnan.

Tee valinnat ja täytä kaikki kentät ellei toisin mainita.

Sinun tietosi

Paljonko henkivakuutus maksaa

Katso alta esimerkit, paljonko henkivakuutus maksaisi erilaisissa elämäntilanteissa sekä millainen vaikutus asiakasedullamme on hintaan. Tarkista laskurimme avulla oma hintasi yhden hengen henkivakuutukselle tai pariturvalle - korvaussumman voit valita oman tilanteesi mukaan.

Miian ja Jessen pariturva tuo turvaa perheelle

Miialla ja Jessellä on alle kouluikäinen lapsi. Yhteisellä henkivakuutuksella he turvaavat perheen toimeentuloa, jos toinen vanhemmista menehtyisi. Korvausmäärä on laskettu toisen vanhemman vuositulojen mukaan.

Korvausmäärä: 50 000 €

Esimerkkihinta:
6,71 €/kk*

*Esimerkkihinta on laskettu 26- ja 27-vuotiaille.

Maija turvaa henkivakuutuksella lastensa toimeentuloa

Yksinhuoltajana Maija turvaa henkivakuutuksella kahden pienen lapsensa toimeentuloa sekä asuntolainan takaisinmaksua. Korvaussumma kattaa jäljellä olevan lainan, 90 000 €, sekä molemmille lapsille 20 000 €:n osuudet.

Korvausmäärä: 130 000 €

Esimerkkihinta:
13,75 €/kk*

*Esimerkkihinta on laskettu 30-vuotiaalle.

Sannan ja Aaron pariturva kattaa toisen osuuden asuntolainasta

Sanna ja Aaro ovat rakentamassa yhteistä taloa, johon heillä on lainaa 300 000 €. Pariturva kattaa toisen osuuden lainasta. Näin toinen heistä ei jäisi ongelmiin rakennusprojektin kanssa, jos puoliso menehtyisi.

Korvausmäärä: 150 000 €

Esimerkkihinta:
24,40 €/kk*

*Esimerkkihinta on laskettu kahdelle 35-vuotiaalle.

Hinnat sisältävät 25 % asiakasedun vuonna 2024. Lue lisää asiakasedusta.

Pyydä tarjous

Miksi henkivakuutus kannattaa ottaa

  • Varmistat sinusta riippuvaisten läheisten pärjäämisen taloudellisesti, jos menehdyt. Kertakorvauksen avulla läheisesi voivat keskittyä surutyöhön, kun arjen menoista ei tarvitse huolehtia.

  • Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos sinulla on lapsia tai lainaa. Kun valitset henkivakuutusturvan suuruutta, mieti millaisista asioista olet taloudellisesti vastuussa.

  • Oikein mitoitetun henkivakuutuksen avulla leski selviää yksin esimerkiksi perheen veloista, jolloin perhe voi jatkaa asumista yhteisessä kodissa ja lasten tulevaisuus on turvattu.

  • Vakuutus auttaa myös perintöverojen maksun kanssa.

LähiTapiolan henkivakuutusasiakkaana hyödyt

Henkivakuutuksen asiakasedulla -25 % uudesta vakuutuksesta

Voit saada uuteen henkivakuutukseesi vuosittain vahvistettavan asiakasedun, joka alentaa vakuutusmaksua. Tänä vuonna annettava alennus on 25 %.

Saat henkivakuutuksesta S-ryhmän Bonusta

Kun keskität vakuutusasiointisi LähiTapiolaan, hyödyt paitsi edullisista vakuutusmaksuista, mutta myös säästät selvää rahaa. Voit saada rahaa takaisin S-ryhmän Bonuksena jopa 5% vakuutusmaksuista.

Keskittäjän etu jopa 17 %

Keskittämällä asiointisi LähiTapiolaan, voit saada alennusta muista vakuutusmaksuista 8 %, 13 % tai jopa 17 % (alennus ei koske henkivakuutuksia). Katso, kuinka paljon sinä saat tai voisit saada Omaetualennusta ja säästäisit vakuutusmaksuista.

Usein kysyttyä

Voit saada henkivakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Henkivakuutus turvaa läheisiäsi, jos menehdyt sairauden tai tapaturman vuoksi. Henkivakuutuksen korvaus maksetaan menehtyessäsi sinun valitsemallesi edunsaajalle. Kun haet vakuutusta, merkitset vakuutushakemukseen edunsaajan eli määräät siitä, kenelle korvaus maksetaan.

Korvaukset maksetaan omaisillesi, jos et ole määrännyt muuta edunsaajaa. Jos haluat, että korvaus maksetaan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi, sillä avopuoliso ei kuulu yleisesti käytetyn ”omaiset”-edunsaajamääräyksen piiriin.

Edunsaajamääräys on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin ja ainakin elämäntilanteen muuttuessa. Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti LähiTapiolalle.

Lue lisää korvauksen hakemisesta.

Henkivakuutus on tärkeä katsoa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, jotta se tuo riittävän turvan läheisille Henkivakuutuksen voi mitoittaa esimerkiksi laskemalla yhteen lainojen määrän sekä vuoden nettotulot. Tähän lisätään vielä 20 000 euroa jokaista lasta kohden. Henkivakuutuksen voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa Pariturva vakuutuksena.

Palkitsemme sinua sen mukaan, kuinka laajasti keskität asiointisi LähiTapiolaan. Perustana on LähiTapiolan palveluvalikoima, joka on jaettu neljään osa-alueeseen: Koti, Terveys, Ajoneuvot ja Tulevaisuuden turva. Henkivakuutus kuuluu Tulevaisuuden turva osa-alueeseen, ja sen avulla voit nostaa etutasoasi ja saada alennusta muiden vakuutustesi maksuista.

Henkivakuutus on tarpeen etenkin, jos sinulla on läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi tai sinulla on lainaa. Voit hakea henkivakuutusta aikaisintaan 15-vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 80 vuotta. Jos haet vakuutusta verkosta, tulee sinun olla täyttänyt 18 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Vakuutusta ottaessa valitaan edunsaaja, jolle henkivakuutuksen korvaus maksetaan. Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.1.2024 voimassa olevien verosäännösten mukaisesti. Lue verosäännöksestä lisää vero.fi-sivuilla.

Kun valitset henkivakuutusturvan suuruutta, mieti millaisista asioista olet taloudellisesti vastuussa. Henkivakuutus on tärkeä katsoa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, jotta se tuo riittävän turvan läheisille. Henkivakuutuksen avulla leski selviää yksin esimerkiksi perheen veloista, jolloin perhe voi jatkaa asumista yhteisessä kodissa ja lasten tulevaisuus on turvattu. Vakuutus auttaa myös esimerkiksi perintöverojen maksun kanssa.

Henkivakuutuksen voi mitoittaa esimerkiksi laskemalla yhteen lainojen määrän sekä vuoden nettotulot. Tähän lisätään vielä 20 000 € jokaista lasta kohden. Henkivakuutuksen voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa Pariturva-vakuutuksena.

Muutoksia vakuutukseen voit tehdä helposti LähiTapiolan verkkopalvelun kautta. Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö. Älyhenkivakuutus yhdistää henkivakuutuksen ja HyvinvointiHelpin. HyvinvointiHelppi on asiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä.

Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.

Lue lisää

Mikä on sopiva henkivakuutuksen korvaussumma?

Henkivakuutus on tärkeä mitoittaa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, jotta se tuo riittävän turvan läheisille. Lue asiantuntijamme neuvot oikean korvaussumman määrittämiseen.

Lue asiantuntijan neuvot

Henkivakuutus vai lainaturva?

Lainaturvien tarkoituksena on kattaa nimenomaan lainan takaisinmaksua. Henkivakuutuksella voit turvata sekä asuntolainan takaisinmaksua että läheistesi toimeentuloa.

Lue lainan turvaamisesta

Pariturva on edullinen henkivakuutus kahdelle

Onko valintasi pariturva vai yhden hengen henkivakuutus? Pariturva on hyvä ja edullinen vaihtoehto, jos vastuu perheen taloudesta on yhdessä sinulla ja kumppanillasi.

Lue pariturvasta

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste, LähiTapiola Henkiturva (pdf)

Vakuutusehdot, LähiTapiola Henkiturva (pdf)

Tuoteseloste, LähiTapiola Pariturva (pdf)

Vakuutusehdot, LähiTapiola Pariturva (pdf)

Kuolemantapauksen sattuessa

Jos läheisesi on kuollut ja hänellä on kuolemantapauskorvaukseen oikeuttava vakuutus LähiTapiolassa, ilmoitathan asiasta meille puhelimitse numeroon 09 453 8000, ma–pe klo 8–17. Voit myös varmistaa, onko hänellä vakuutus kuoleman varalle.

Kun olemme saaneet ilmoituksen kuolemasta, lähetämme vakuutuksen tiedot vakuutuksen edunsaajalle tai -saajille. Kirjeen liitteenä lähetämme korvaushakemuksen sekä korvauksen hakuohjeet.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta