Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Päästö­kompensoitu autoilu

Kun haluat ajaa puhtaammin ja vastuullisemmin, valitse LähiTapiolan autorahoitus ja vakuutukset yhdessä. LähiTapiola Rahoitus kompensoi rahoittamiensa ja LähiTapiolan vakuutuksilla vakuutettujen henkilöasiakkaiden autojen päästöt ilman asiakkaalta perittävää lisämaksua.

Päästökompensoidun autoilun rahoitus osamaksulla

 • Päästökompensoidun autoilun mahdollistava osamaksurahoitus on saatavilla sekä uusien että käytettyjen autojen hankintaan.

 • Vakuudellinen, joustava ja turvallinen rahoitusmuoto, kun vakuutena toimii ostettava auto.

 • Rahoituksen ajan auto on rekisteröitynä LähiTapiola Rahoituksen omistukseen. Asiakas saa omistusoikeuden autoon, kun sopimus tulee maksettua loppuun.

 • Voit pyytää osamaksusopimukseen lyhennysvapaita kuukausia, muuttaa maksusuunnitelmaa, maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä tai jopa maksaa sopimuksen kokonaan pois ennen sopimuskauden päättymistä.

 • Myös auton vaihto kesken kauden on yleensä mahdollista.

 • Kysy osamaksurahoitusta suoraan myyjäliikkeestä tai etsi päästökompensoitu auto Autotie.fi:ltä. Siirry Autotie.fi-palvelun sivuille.

Kysy rahoitustarjousta

Kysy LähiTapiolan rahoitustarjousta ja vakuutuksia suoraan autoliikkeestä. Päästökompensoitu ajaminen voi alkaa myös Autotie.fi-palvelusta, josta hankit uuden tai käytetyn auton LähiTapiolan autorahoituksella ja vakuutuksilla.

Asiakaspalvelu

Puh. 09 478 44 501
Avoinna ma–pe klo 9–16

Henkilöasiakkaat: Lähetä viesti verkkopalvelussa
Yritysasiakkaat: yritysasiakkaat(at)lahitapiolarahoitus.fi

Vakuutusasioissa ole yhteydessä oman alueyhtiösi asiakaspalveluun. Katso yhteystietomme täältä.

Tutustu autovakuutuksiin.

Katso usein kutsutut kysymykset tältä sivulta.

Hoida asiat helposti LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa

Kirjaudu verkkopalveluun

LähiTapiola Rahoituksen verkkopalvelussa voit

 • tarkastella osamaksusopimuksen tietoja ja laskuja

 • tilata maastavientivaltakirjan

 • tarkistaa osamaksusopimuksesi loppuvelan

 • muuttaa omia tietojasi

 • tarkistaa maksusuunnitelmasi

 • hakea lyhennysvapaita kuukausia osamaksusopimukselle

 • lähettää viestin asiakaspalveluumme

 • tarkastella leasing-sopimuksen tietoja ja laskuja

Lisätietoja LähiTapiola rahoituksen arvopaperistamisesta ja LT Autohallinto DAC:sta löydät täältä.

Palveluiden hinnat

Palveluhinnasto (pdf)

Tätä tarkoittaa päästökompensointi

Hiilidioksidipäästöt aiheuttavat ilmaston lämpenemistä ja autoilu on merkittävä hiilidioksidipäätöjen aiheuttaja. Autoilu on monille arjessa välttämätöntä ja keinot päästöjen vähentämiseen etenevät verkkaisesti tai ne eivät ole kaikkien ulottuvilla taloudellisesti. LähiTapiola Rahoitus kompensoi kaikkien rahoittamiensa ja yhtiöryhmän vakuutuksilla vakuutettujen henkilöasiakkaiden autojen päästöt ilman lisämaksua asiakkaille.

Päästökompensaatio ulottuu kaikkiin autoihin, joiden hiilidioksidipäästöt ovat alle 160 g/km, jotta myös keskimäärin yli 12-vuotiaan autokantamme päästöt tulevat kompensaation piiriin.

Kompensaation toteuttamiseksi LähiTapiola Rahoitus on investoinut päästövähennyksiin YK:n ilmastosopimuksen alaisen puhtaan kehityksen mekanismin hankkeiden kautta. Investointien avulla on toteutettu yli 100 000 CO2-tonnin päästöjä vastaava päästövähennys, joka käytetään kompensoimaan rahoitettujen autojen päästöt.

Kompensoitava päästömäärä on laskettu sopimuskannan keskimääräisen toteutuvan keston ja autojen päästöjen mukaan keskimääräiselle vuotuiselle ajosuoritteelle. Tarvittaessa päästövähennysten määrää kasvatetaan. Samalla etsitään uusia vaihtoehtoja päästövähennysten toteuttamiseen ja kompensaatioon. Ohjelma on voimassa toistaiseksi ja sen muotoa ja toteutustapaa saatetaan muokata saatujen kokemusten mukaan tulevaisuudessa.

LähiTapiola Maksuturvan asiointi ja korvaukset

Jos sinulla on LähiTapiola Maksuturva-vakuutus, näet vakuututuksesi tiedot LähiTapiolan verkkopalvelusta. ​

LähiTapiola Maksuturvan tarjoaa LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Tarkastele vakuutuksesi tietoja

Verkkopalvelussa näet esimerkiksi omat vakuutuksesi ja niiden laskut, jotka myös maksat helposti. Voit myös tehdä muutoksia vakuutusturvaasi, kuten muuttaa edunsaajaa tai maksuerien lukumäärää, tai lähettää viestin asiantuntijallemme.

Kirjaudu verkkopalveluun

Korvauksen hakeminen

Voit hakea korvausta työkyvyttömyyspäivärahasta kirjautumalla LähiTapiolan verkkopalveluun. Lue lisää korvauksen hakemisesta.

Jos läheisesi on menehtynyt ja hänellä on kuolemantapauskorvaukseen oikeuttava LähiTapiola Maksuturva, voit hakea korvausta ilmoittamalla asiasta meille puhelimitse. Lue tarkemmat ohjeet korvauksen hakemiseen kuolemantapauksessa.

Jos sinulla on kysyttävää korvauksen hakemiseen liittyen, voit soittaa puhelinpalveluumme 09 453 8000, ma–pe klo 8–18, la klo 9–15.

Palveluntarjoajat

Rahoituksen tarjoaa LähiTapiola Rahoitus Oy.