Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Koira­vakuutus

Parasta hoitoa koirallesi sairastumisen tai tapaturman sattuessa. Eläinlääkärikulu- ja vastuuvakuutus ovat voimassa koirasi koko eliniän. Voit ottaa koiravakuutuksen, kun lemmikkisi on täyttänyt 5 viikkoa, mutta on alle 8-vuotias. Saat 25 % alennuksen eläinlääkärikuluvakuutuksesta, kun kotivakuutuksesi on LähiTapiolassa.

Vakuutusturvan valinta yksilöllisesti oman tilanteen mukaan.

Vakuutus korvaa koiran sairastumisesta tai loukkaantumisesta aiheutuneita kuluja.

LemmikkiHelppi-palvelulla etäeläinlääkäripalvelut vuoden jokaisena päivänä.

Kerryttää S-ryhmän Bonusta ainoana Suomessa.

5 syytä valita LähiTapiolan koiravakuutus

 1. 1.

  Voit valita eläinlääkärikuluvakuutuksen enimmäiskorvausmäärän kolmesta vaihtoehdosta: 2 000, 3 000 tai 4 000 €. Hoitoturva Plus -lisäturvalla voit laajentaa eläinlääkärikuluvakuutusta kattamaan myös esim. tuki- ja liikuntaelinten sairauksia sekä fysikaalista hoitoa.

 2. 2.

  Maksuton LemmikkiHelppi-sovellus, jonka kautta saat käyttöösi etäeläinlääkärin palvelut joka päivä klo 7–23 ilman omavastuuta. Lue lisää LemmikkiHelpistä.

 3. 3.

  Käytössäsi suorakorvauspalvelu: kun asioit eläinklinikalla, maksat hoitokuluista vain omavastuun. Klinikka laskuttaa loput suoraan LähiTapiolalta.

 4. 4.

  Keskittämällä vakuutuksesi saat alennusta maksuistasi jopa 17 %. Lue lisää keskittämiseduista ja Omaedusta.

 5. 5.

  Voit saada S-ryhmän Bonusta vakuutusmaksuistasi jopa 5 %. Lue lisää S-ryhmän Bonuksesta ja vakuutusmaksuista.

Mitä koiravakuutus kattaa

Voit valita koiravakuutuksen sisällön oman toiveesi mukaan seuraavista vaihtoehdoista.

Vakuutus koiralle MyöntöikäPäättyminen

Henkivakuutus korvaa ilman omavastuuta, kun koirasi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden takia tai välittömästi tapaturman yhteydessä tai koirasi katoaa Suomessa.

5 viikkoa–7 vuotta

8 tai 10-vuotiaana rodusta riippuen

Käyttöominaisuusturva korvaa, kun koira menettää käyttöominaisuutensa pysyvästi, esim. kun metsästyskoirasi loukkaantuu eikä voi enää olla avuksi metsästyksessä tai kun jalostuskoirasi joudutaan steriloimaan sairastumisen takia. Käyttöominaisuusturva on tarkoitettu metsästys-, paimen-, palvelus-, pelastus-, agility-, toko-, rata- ja maastojuoksu-, reki- ja valjakko- sekä jalostuskoiralle.

5 viikkoa–7 vuotta

8-vuotiaana

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa, kun koirasi tarvitsee eläinlääkärin antamaa hoitoa ja lääkkeitä sairauden tai tapaturman takia. Korvaamme esimerkiksi tapaturman aiheuttamia luun murtumia ja haavoja, ruoansulatuskanavan sairauksia, silmä-, iho- ja kasvainsairauksia ja allergioita.

Enimmäiskorvausmääräksi voit valita 2 000, 3 000 tai 4 000 € yhtä vakuutuskautta kohti. Maksat eläinlääkärikäynneistä jokaiselta kerralta vain omavastuun 60 € + sen ylimenevistä kuluista 25 %.

Eläinlääkärikuluvakuutus sisältää LemmikkiHelppi-palvelun, joka korvaa etähoitoa ilman omavastuuta.

5 viikkoa–7 vuotta

Voimassa koko eliniän

Hoitoturva Plussalla voit laajentaa Eläinlääkärikuluvakuutuksen korvaavuutta. Hoitoturva Plus korvaa koirasi tuki- ja liikuntaelinsairauksia (esim. selkäsairaus, niverikko), joita ei korvata Eläinlääkärikuluvakuutuksesta lainkaan.

Hoitoturva Plus korvaa myös kasvuhäiriöitä, kun vakuutat koirasi alle 4 kuukauden ikäisestä alkaen.

Enimmäiskorvausmäärä on yhteinen Eläinlääkärikuluvakuutukseen valitsemasi euromäärän kanssa.

Maksat eläinlääkärikäynneistä jokaiselta kerralta vain omavastuun 60 € + sen ylimenevistä kuluista 25 %.

Hoitoturva Plus korvaa myös eläinlääkärin määräämää fysikaalista hoitoa tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon. Näissä hoidoissa omavastuu on 25 % kuluista.

5 viikkoa–4 vuotta

Voimassa koko eliniän

Koiran Vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, jotka koira on aiheuttanut ulkopuolisille. Enimmäiskorvausmäärä on 100 000 € vahinkoa kohti. Omavastuu on 200 €.

5 viikkoa–7 vuotta

Voimassa koko eliniän

Koiravakuutuksen hinta

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutukseen valitut vakuutusturvat ja määrät, koirasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Hae hinta ja osta

Usein kysyttyä

Aivan kuin ihmiset niin myös koirat ja muut lemmikit voivat sairastua tai loukkaantua. Koiravakuutus auttaa varautumaan muuttuviin tilanteisiin. Sen avulla voit varmistaa, että koirasi saa tarvittaessa parasta mahdollista hoitoa eivätkä yllättävät kulut sotke talouttasi.

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutukseen valitut vakuutusturvat ja -määrät, koirasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Voit ottaa koiravakuutuksen, kun lemmikkisi on täyttänyt 5 viikkoa mutta on alle 8-vuotias. Hoitoturva Plus -lisäturvan saat vain alle 5-vuotiaalle koiralle. Henkivakuutus päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää rodusta riippuen 8 tai 10 vuotta. Käyttöominaisuusturva päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää 8 vuotta.

Eläinlääkärikuluvakuutuksen, Hoitoturva Plussan ja Vastuuvakuutuksen voit pitää voimassa koirasi koko eliniän.

Voit saada koiravakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi vakuutuksen oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Jos olet vakuuttanut myös kotisi meillä, saat 25 % alennusta Eläinlääkärikuluvakuutuksesta ja Hoitoturva Plus -vakuutuksesta. Alennus poistuu automaattisesti, jos koti- tai maatilavakuutus päättyy. Alennus ei koske ennen 1.1.2024 alkaneita vakuutuksia.

Lisäksi keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan eläimen terveystietojen perusteella. Vakuutusta varten sinun täytyy vastata lyhyeen terveysselvityskyselyyn. Lisäksi tarvitset eläinlääkärin lausunnon (pdf) silloin, kun haet koirallesi Eläinlääkärikuluvakuutusta ja koira on täyttänyt 5 vuotta tai haet Hoitoturva Plus -lisäturvaa ja koira on täyttänyt 3 vuotta.

Kauppakirjan kopio tarvitaan silloin, kun haet koirallesi Henkivakuutusta ja koirasi ostohinta on 3 000 € tai enemmän.

Näistä asiakirjoista ilmenneiden terveystietojen perusteella vakuutukselle voidaan asettaa eläinkohtaisia rajoituksia.

Eläinlääkärikuluvakuutuksen, Hoitoturva Plussan ja Vastuuvakuutuksen voit pitää voimassa koko koirasi eliniän.

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa, kun koirasi tarvitsee eläinlääkärin hoitoa ja lääkkeitä sairauden tai tapaturman takia. Vakuutuksesta korvataan esimerkiksi tapaturman aiheuttamia luun murtumia ja haavoja, ruoansulatuskanavan sairauksia, silmäsairauksia tai allergioita. Maksat eläinlääkärikäynneistä jokaiselta kerralta vain omavastuun 60 € + sen ylimenevistä kuluista 25 %.

Vakuutuksesta ei kuitenkaan korvata esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksia, ennaltaehkäisevää hoitoa, hammassairauksia eikä synnynnäisiä tai piileviä vikoja. Siitä ei myöskään korvata henkitorven, pehmeän kitalaen, sierainten tai nielun ahtaumien tutkimus- ja hoitokuluja. Myöskään ennen vakuutuksen voimaantuloa alkaneita sairauksia tai sattuneita tapaturmia ei korvata. Katso tarkemmat rajoitukset tuoteselosteesta sekä vakuutusehdoista.

Koiravakuutus ei korvaa synnynnäisiä tai piileviä vikoja. Koiravakuutus korvaa perinnölliseksi katsottuja sairauksia (esim. allergia, silmäsairaudet) silloin, kun sairaus on alkanut kehittyä vasta vakuutuksen ottamisen jälkeen.

Koiran vakuutukset ovat voimassa kaikissa Pohjoismaissa. Muussa EU-maassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä koirasi on vakuutettuna korkeintaan yhden vuoden. Koiran vastuuvakuutus on voimassa vain Pohjoismaissa..

Ulkomailla tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista korvaus maksetaan enintään Suomen hintatason mukaan. Lausunnoista ja tositteista tulee ilmetä eläimen tunnistetiedot, esitiedot, suoritetut tutkimukset ja hoidot sekä diagnoosi. Tutkimus- ja hoitokustannuksista tulee olla selkeä erittely. Eläinlääkärin tositteiden ja lausuntojen tulee olla joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Kun koirallasi on Eläinlääkärikuluvakuutus, saat käyttöösi LemmikkiHelppi-palvelun ja etäeläinlääkärin palvelut joka päivä aamusta iltamyöhään vuoden jokaisena päivänä ilman omavastuuta.

Voit valita koirallesi Henkivakuutuksen (+ siihen lisäturvaksi Käyttöominaisuusturvan), Eläinlääkärikuluvakuutuksen (+ siihen lisäturvaksi Hoitoturva Plus) ja Vastuuvakuutuksen.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Jos lemmikkisi sairastuu tai sattuu tapaturma

Jos sairaus tai tapaturma yllättää, saat LemmikkiHelppi-palvelusta koirallesi tai kissallesi etäeläinlääkärin avun joka päivä klo 7–23.

Siirry LemmikkiHelppiin

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta