Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Venevakuutus

Venevakuutus takaa, että pääset vesille ilman huolia. Venevakuutuksistamme löydät veneellesi sopivan vakuutuksen, oli juttusi purjehdus tai moottoriveneily. Vakuutus turvaa veneesi ja sen varusteet ja on voimassa ympäri vuoden.

Venevakuutus huomioi juuri sinun tarpeesi ja joustaa veneesi tyypin sekä ominaisuuksien mukaan.

Palo-, varkaus ja ilkivaltavahingoissa omavastuu on aina vain 100 €.

Vakuutukseen sisältyy venevastuuvakuutus, joka korvaa veneellä aiheutettuja vahinkoja toiselle veneelle tai henkilölle.

Venevakuutuksesta S-ryhmän Bonusta ainoana Suomessa.

Mitä venevakuutus kattaa

Voit valita joko Laajan venevakuutuksen tai Perus-venevakuutuksen, joiden sisällöt näet alla olevasta taulukosta.

VenevakuutusLaaja venevakuutusPerus venevakuutus

Tulipalo, noki, savu, räjähdys tai veneeseen suoraan iskenyt salama.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Varkaus tai sen yritys, tahallinen vahingonteko, murtautuminen lukittuun veneeseen tai veneen lukittuun tilaan.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Vesillelaskun tai noston yhteydessä tapahtunut törmäys, maston pystytyksen tai laskun yhteydessä törmäyksestä aiheutunut rikkoutuminen, maalla säilytyksen yhteydessä tapahtunut törmäys tai kuljetuksen aikana tapahtunut törmäys.

Sisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Myrsky (15 m/s), trombi, syöksyvirtaus tai veneen uppoaminen poikkeuksellisen rankkasateen seurauksena.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Karilleajo, pohjakosketus tai vesillä sattunut törmäys.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vakuutetulla veneellä ulkopuolisille aiheutetun esine- tai henkilövahingon.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Veneoikeusturvavakuutus antaa turvaa lakimiesavun käyttämiseen veneesi omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Konerikkoturvasta korvataan äkillisesti sisäisistä syistä aiheutuneita valtuutetussa huoltoliikkeessä säännöllisesti huolletun moottorin rikkoutumisia. Turva myönnetään alle 10 vuotta vanhalle moottorille ja turva päättyy, kun moottorin ikä 15 vuotta täyttyy.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Masto- ja takilaturvasta korvataan mastolle, takilalle, puomille aiheutuneita äkillisiä rikkoutumisia sekä näistä seuranneita purje- ja mastovarustuksen vahinkoja. Turva myönnetään alle 20 vuotta vanhalle veneelle ja turva päättyy, kun veneen ikä 25 vuotta täyttyy.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa mm. varkaudet lukitusta tilasta.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvataan rahoituksella ostetun veneen tiettyjä vahinkoja rahoitusyhtiölle silloinkin, kun korvaus muuten jäisi maksamatta.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Haluan tarjouksen venevakuutuksesta

Tee valinnat ja täytä kaikki kentät ellei toisin mainita.

Venevakuutuksen hinta

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi veneen tyyppi, sen tekniset ominaisuudet sekä vakuutusturvan laajuus. Myös omavastuu vaikuttaa: mitä korkeampi omavastuu, sen pienempi hinta. Kun panostat veneilyturvallisuuteen, palkitsemme sen vakuutusmaksussa. Voit saada alennusta esimerkiksi suorittamalla veneen kuljettajan tutkinnon ja katsastamalla veneesi. LähiTapiolassa venevakuutuksesi vakuutusmaksu ei nouse, vaikka sinulle sattuisi korvattava vahinko – emme rankaise vahingoista! Venevakuutuksissamme ei myöskään ole lisäomavastuita talvikaudella.

Pyydä tarjous

Venevakuutuksen hintaesimerkkejä

Moottorivene A

Veneen ja moottorin (50 hv) vakuutusmäärä 15 000 euroa. Omavastuu 350 euroa. Venevakuutuksen hinta: noin 300 euroa / vuosi.

Moottorivene B

Keskimääräistä suurempi vene, jossa veneen ja moottorin 100 (hv) vakuutusmäärä 50 000 euroa. Omavastuu 350 euroa. Venevakuutuksen hinta: noin 700 euroa / vuosi.

Purjevene

Veneen ja varusteiden vakuutusmäärä 50 000 euroa. Omavastuu 350 euroa. Venevakuutuksen hinta: noin 720 euroa / vuosi.

Huomaathan, että hinta on aina henkilökohtainen. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi veneen tyyppi ja tekniset ominaisuudet.

Vuodenaikahinnoittelu takaa kattavan turvan ympäri vuoden

Laaja venevakuutus on vuodenaikahinnoiteltu. Vakuutusmaksu on kesäkaudella korkeampi, sillä silloin veneeseen kohdistuu enemmän riskejä. Talvikaudella maksu taas on pienempi. Kannattaa huomioida, että vakuutus korvaa myös talven aikana sattuneita vahinkoja – esimerkiksi veneelle säilytyksessä sattuneet vahingot sekä varkaus-, palo- ja ilkivaltavahingot. Kun vakuutusturva on voimassa jatkuvasti, voit aloittaa veneilykauden aina huoletta ja milloin tahansa.

Purjevenevakuutus

Purjevenevakuutus turvaa purjeveneesi ja sen varusteet esim. palon, varkauden, säilytyksen tai kuljetuksen aikana sattuvan yllättävän vahingon varalta.

Lue lisää purjevenevakuutuksesta

Moottori­vene­vakuutus

Moottorivenevakuutus turvaa moottoriveneesi ja sopii kaikille moottoriveneille. Vakuutus on voimassa ympäri vuoden.

Lue lisää moottorivenevakuutuksesta

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Usein kysyttyä

Voit valita kahdesta venevakuutuksesta, jotka ovat Laaja venevakuutus ja Perus venevakuutus. Laajalla venevakuutuksella veneesi on turvattuna maissa ja vesillä, niin tyynellä kuin myrskyllä sekä törmäysten ja pohjakosketusten varalta. Vakuutus on voimassa myös veneen ollessa laiturissa tai talvisäilytyksessä sekä nostojen, laskujen ja kuljetusten aikana. Korvaamme Laajasta venevakuutuksesta myös varkaus-, ilkivalta- ja palovahinkoja. Laajaan venevakuutukseen voit liittää myös Konerikkoturvan ja Masto- ja takilaturvan sekä rahoituksella ostetulle veneelle myös Rahoitusturvan.

Perus venevakuutuksesta korvaamme varkaus-, ilkivalta- ja palovahinkoja sekä mm. vesillelaskun, kuljetuksen tai maalla säilytyksen yhteydessä tapahtuneita vahinkoja. Säilytys ja kuljetus on valinnainen turva, jonka voit myös jättää pois. Perus venevakuutuksessa karilleajojen, pohjakosketusten ja törmäysten vauriot jäävät sinun omalle vastuullesi.

LähiTapiola vakuuttaa yksityiskäytössä olevia moottori- ja purjeveneitä. Jos olet kiinnostunut vakuuttamaan muun vesikulkuneuvon kuin moottori- tai purjeveneen, esim. vesijetin, niin ota meihin yhteyttä.

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi veneen tyyppi, sen tekniset ominaisuudet sekä vakuutusturvan laajuus. Myös omavastuu vaikuttaa: mitä korkeampi omavastuu, sen pienempi hinta. Kun panostat veneilyturvallisuuteen, palkitsemme sen vakuutusmaksussa. Voit saada alennusta esimerkiksi suorittamalla veneen kuljettajan tutkinnon ja katsastamalla veneesi. LähiTapiolassa venevakuutuksesi vakuutusmaksu ei nouse, vaikka sinulle sattuisi korvattava vahinko – emme rankaise vahingoista! Venevakuutuksissamme ei myöskään ole lisäomavastuita talvikaudella.

Jos veneesi on vähintään 5,5 metriä pitkä tai siinä on yli 20 hevosvoiman moottori, vene kuuluu rekisteröidä Traficomin ylläpitämään venerekisteriin. Rekisteröintivelvollisuus koskee kaikkia vesikulkuneuvoja, oli kyseessä moottori- tai purjevene taikka esimerkiksi vesiskootteri. Veneen tiedossa tapahtuvista muutoksista on myös huolehdittava rekisteriin esimerkiksi omistajan tai moottorin vaihtuessa.

Venevakuutus ei ole pakollinen, mutta vene on syytä vakuuttaa – olipa kyseessä sitten rekisteröity vene tai esimerkiksi alle 20 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pienvene, jota rekisteröintivelvoite ei koske. Venevakuutuksella voidaan vakuuttaa siis sekä rekisteröitäviä että ei rekisteröintivelvoitteen alaisia veneitä. Venevakuutukseen liittyy myös tärkeä Venevastuuvakuutus, josta korvataan vakuutetulla veneellä ulkopuolisille aiheutettuja esine- ja henkilövahinkoja.

Voit saada venevakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %. Lue lisää omaetualennuksesta.

Voit myös saada alennusta esim. suorittamalla veneen kuljettajan tutkinnon ja katsastamalla veneesi.

Venevakuutus on voimassa:
Itämerellä ja sen lahdissa (Pietari mukaan lukien),
Ruotsin, Suomen, Norjan ja Tanskan vesialueilla sekä järvillä (lukuun ottamatta Färsaaria ja Grönlantia),
Kattegatissa ja Skagerrakissa Lindesnes-Helgoland-Wilhelmshaven-linjan itäpuolella sekä
Saimaan ja Kielin kanavissa. Vakuutus on voimassa myös maasäilytyksessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa sekä kuljetuksissa näissä maissa ja niiden välillä.

Kysy meiltä voimassaoloalueen laajennusta, jos haluat käyttää venettä mainittujen alueiden ulkopuolella. Moottoriveneen vakuutus ei ole voimassa nopeuskilpailuun tai sen harjoituksiin osallistuttaessa.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta