Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Purjevene­vakuutus

Purjevenevakuutus turvaa purjeveneesi ja sen varusteet esim. palon, varkauden, säilytyksen tai kuljetuksen aikana sattuvan yllättävän vahingon varalta. Lisäksi vakuutus turvaa törmäys-, karilleajo- ja pohjakosketusvahinkojen varalta. Vakuutus on voimassa ympäri vuoden.

Sopii kaikille purjeveneille ja moottoripurjehtijoille.

Palo-, varkaus ja ilkivaltavahingoissa omavastuu on aina vain 100 euroa.

Vakuutukseen sisältyy venevastuuvakuutus, joka korvaa aiheuttamiasi vahinkoja toiselle veneelle tai henkilölle.

Voit saada alennusta esimerkiksi suorittamalla veneen kuljettajan tutkinnon ja katsastamalla veneesi.

Haluan tarjouksen purjevene­vakuutuksesta

Tee valinnat ja täytä kaikki kentät ellei toisin mainita.

Mitä purjevenevakuutus kattaa

Voit valita purjeveneellesi tai moottoripurjehtijallesi joko Laajan venevakuutuksen tai Perus-venevakuutuksen. Molemmat korvaavat muun muassa tulipalon aiheuttamia vahinkoja, varkauksia tai ilkivaltaa ja sisältävät venevastuuvakuutuksen.

Laaja venevakuutus korvaa lisäksi esimerkiksi karilleajot ja muut törmäykset sekä säilytys- ja kuljetusvauriot. Kattavimman turvan saat valitsemalla Laajaan venevakuutukseen lisäturvaa muun muassa masto- ja takilarikkoja varten.

VenevakuutusLaaja venevakuutusPerus venevakuutus

Tulipalo, noki, savu, räjähdys tai veneeseen suoraan iskenyt salama.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Varkaus tai sen yritys, tahallinen vahingonteko, murtautuminen lukittuun veneeseen tai veneen lukittuun tilaan.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Vesillelaskun tai noston yhteydessä tapahtunut törmäys, maston pystytyksen tai laskun yhteydessä törmäyksestä aiheutunut rikkoutuminen, maalla säilytyksen yhteydessä tapahtunut törmäys tai kuljetuksen aikana tapahtunut törmäys.

Sisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Myrsky (15 m/s), trombi, syöksyvirtaus tai veneen uppoaminen poikkeuksellisen rankkasateen seurauksena.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Karilleajo, pohjakosketus tai vesillä sattunut törmäys.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa vakuutetulla veneellä ulkopuolisille aiheutetun esine- tai henkilövahingon.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Veneoikeusturvavakuutus antaa turvaa lakimiesavun käyttämiseen veneesi omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Konerikkoturvasta korvataan äkillisesti sisäisistä syistä aiheutuneita valtuutetussa huoltoliikkeessä säännöllisesti huolletun moottorin rikkoutumisia. Turva myönnetään alle 10 vuotta vanhalle moottorille ja turva päättyy, kun moottorin ikä 15 vuotta täyttyy.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Masto- ja takilaturvasta korvataan mastolle, takilalle, puomille aiheutuneita äkillisiä rikkoutumisia sekä näistä seuranneita purje- ja mastovarustuksen vahinkoja. Turva myönnetään alle 20 vuotta vanhalle veneelle ja turva päättyy, kun veneen ikä 25 vuotta täyttyy.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaa mm. varkaudet lukitusta tilasta.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvataan rahoituksella ostetun veneen tiettyjä vahinkoja rahoitusyhtiölle silloinkin, kun korvaus muuten jäisi maksamatta.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Purjevene­vakuutuksen hinta

Purjevenevakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi valitsemasi vakuutusturvan laajuus ja omavastuun suuruus, veneen tyyppi ja veneen tekniset ominaisuudet, kuten moottorityyppi ja teho.

Pyydä tarjous

Miksi tarvitsen LähiTapiolan purjevene­vakuutuksen?

  • Vakuutus sopii kaikille purjeveneille ja moottoripurjehtijoille

  • Omavastuu on aina vain 100 euroa palo-, varkaus ja ilkivaltavahingoissa

  • Venevastuuvakuutus sisältyy purjevenevakuutukseen. Se korvaa aiheuttamiasi vahinkoja toiselle veneelle tai henkilölle.

  • Vakuutusmaksusi ei nouse sen vuoksi, että sinulle sattui korvattava vahinko – emme rankaise vahingoista!

  • Kun panostat veneilyturvallisuuteen, palkitsemme sen vakuutusmaksussa. Voit saada alennusta esimerkiksi suorittamalla veneen kuljettajan tutkinnon ja katsastamalla veneesi.

  • Saat turvaa äkillisiin ja ennalta arvaamattomiin masto- ja takilavarustuksen rikkoutumisvahinkoihin.

Usein kysyttyä

Purjevenevakuutus korvaa esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Purjeveneen lukitusta kajuutasta anastetaan veneilytarvikkeita ja veneelle tehdään ilkivaltaa.

Veneellä ajetaan karille: pohja ja köli vaurioituvat pohjakosketuksessa.

Vene törmää laituriin ja kylki vaurioituu.

Irti päässyt tuli vaurioittaa venettä ja vene kärsii savuvahinkoja.

Vene ajautuu myrskyssä rantaan ja vaurioituu.

Venettä vesille laskettaessa kiinnitysliina pettää ja vene vaurioituu

Masto ja takila vaurioituvat äkillisen tuulenpuuskan seurauksena rikkoessa ja kaataessa maston.

Voit saada venevakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %. Lue lisää omaetualennuksesta.

Voit myös saada alennusta esimerkiksi suorittamalla veneen kuljettajan tutkinnon ja katsastamalla veneesi.

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi veneen tyyppi, sen tekniset ominaisuudet sekä vakuutusturvan laajuus. Myös omavastuu vaikuttaa: mitä korkeampi omavastuu, sen pienempi hinta. Kun panostat veneilyturvallisuuteen, palkitsemme sen vakuutusmaksussa. Voit saada alennusta esimerkiksi suorittamalla veneen kuljettajan tutkinnon ja katsastamalla veneesi. LähiTapiolassa venevakuutuksesi vakuutusmaksu ei nouse, vaikka sinulle sattuisi korvattava vahinko – emme rankaise vahingoista! Venevakuutuksissamme ei myöskään ole lisäomavastuita talvikaudella.

Jos veneesi on vähintään 5,5 metriä pitkä tai siinä on yli 20 hevosvoiman moottori, vene kuuluu rekisteröidä Traficomin ylläpitämään venerekisteriin. Rekisteröintivelvollisuus koskee kaikkia vesikulkuneuvoja, oli kyseessä moottori- tai purjevene taikka esimerkiksi vesiskootteri. Veneen tiedossa tapahtuvista muutoksista on myös huolehdittava rekisteriin esimerkiksi omistajan tai moottorin vaihtuessa.

Venevakuutus ei ole pakollinen, mutta vene on syytä vakuuttaa – olipa kyseessä sitten rekisteröity vene tai esimerkiksi alle 20 hevosvoiman perämoottorilla varustettu pienvene, jota rekisteröintivelvoite ei koske. Venevakuutuksella voidaan vakuutta siis sekä rekisteröitäviä että ei rekisteröintivelvoitteen alaisia veneitä. Venevakuutukseen liittyy myös tärkeä Venevastuuvakuutus, josta korvataan vakuutetulla veneellä ulkopuolisille aiheutettuja esine- ja henkilövahinkoja.

Et maksa turhaan, koska Laaja venevakuutus on vuodenaikahinnoiteltu. Tämä tarkoittaa, että vakuutuksen hinnassa on otettu huomioon vuodenajat. Laajan venevakuutuksen maksu on kesäkaudella korkeampi, sillä silloin veneeseen kohdistuu enemmän riskejä. Talvikaudella maksu on pienempi. Tämän huomaat, jos maksat vakuutuksesi useammassa erässä. Kannattaa huomioida, että vakuutus korvaa myös sellaisia vahinkoja, joita voi sattua talven aikana, kuten veneelle säilytyksessä sattuneet vahingot sekä varkaus-, palo- ja ilkivaltavahingot. Kun vakuutusturva on voimassa jatkuvasti, voit aloittaa veneilykauden aina huoletta ja milloin tahansa.

Venevakuutus on voimassa:

Itämerellä ja sen lahdissa (Pietari mukaan lukien),

Ruotsin, Suomen, Norjan ja Tanskan vesialueilla sekä järvillä (lukuun ottamatta Färsaaria ja Grönlantia),

Kattegatissa ja Skagerrakissa Lindesnes-Helgoland-Wilhelmshaven-linjan itäpuolella sekä

Saimaan ja Kielin kanavissa. Vakuutus on voimassa myös maasäilytyksessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa sekä kuljetuksissa näissä maissa ja niiden välillä.

Kysy meiltä voimassaoloalueen laajennusta, jos haluat käyttää venettä mainittujen alueiden ulkopuolella. Moottoriveneen vakuutus ei ole voimassa nopeuskilpailuun tai sen harjoituksiin osallistuttaessa.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta