Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Hevos­vakuutus

Hevosvakuutuksella vakuutat kallisarvoisen hevosesi, olipa se sitten ratsu tai ravuri, kilpa- tai harrastehevonen. Voit valita vakuutusturvista juuri sinun hevosellesi sopivat vaihtoehdot. Käytössäsi on kiitetty suorakorvauspalvelumme. Saat 25 % alennuksen eläinlääkärikuluvakuutuksesta, kun kotivakuutuksesi on LähiTapiolassa.

Vakuutusturvan valinta yksilöllisesti oman tilanteesi mukaan.

Vakuutus korvaa sairastumisesta tai loukkaantumisesta aiheutuneita kuluja.

Käytössäsi on suorakorvauspalvelu, eli maksat korvattavista hoitokuluista vain omavastuun.

Kerryttää S-ryhmän Bonusta ainoana Suomessa.

Mitä hevosvakuutus kattaa

Voit valita seuraavista vaihtoehdoista vakuutusturvan, joka sopii juuri sinun hevosellesi.

Vakuutus hevoselleMyöntöikäPäättyminen

Henkivakuutus korvaa ilman omavastuuta, kun hevosesi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden takia tai välittömästi tapaturman yhteydessä, tai hevosesi katoaa Suomessa.

10 vrk–15 vuotta

24-vuotiaana

Hevosen Suppea eläinlääkärikuluvakuutus korvaa ainoastaan akuutit ähkyhoidot, ähkyleikkauksen ja ruokatorven tukkeuman sekä tapaturman aiheuttaman luunmurtuman ja haavavamman tutkimus- ja hoitokuluja.

Enimmäiskorvausmääräksi voit valita 4 000, 6 000 tai 8 000 €/vakuutuskausi. Hevosen Suppean eläinlääkärikuluvakuutuksen omavastuu on 90 € ja sen ylittävistä kuluista 25 % yhtä eläinlääkärissäkäyntikertaa kohden.

10 vrk–15 vuotta

Voimassa koko eliniän

Laaja eläinlääkärikuluvakuutus korvaa vakuutuksen voimassaolon aikana alkaneita sairauksia ja sattuneita tapaturmia. Korvaamme esimerkiksi akuutin infektioperäisen hengitystietulehduksen, silmä-, iho- ja sydänoireiden, kasvainsairauksien, kaviokuumeen, lannehalvauksen sekä erilaisten suolisto-oireiden tutkimus- ja hoitokuluja.

Lisäksi Laaja eläinlääkärikuluvakuutus korvaa samoja sairauksia ja vammoja, kuin hevosen Suppea eläinlääkärikuluvakuutus. Enimmäiskorvausmääräksi voit valita 4 000, 6 000 tai 8 000 €/vakuutuskausi.

Hevosen Laajan eläinlääkärikuluvakuutuksen omavastuu on 90 € ja sen ylittävistä kuluista 25 % yhtä eläinlääkärissäkäyntikertaa kohden.

10 vrk–15 vuotta

Voimassa koko eliniän

Hevosen vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, jotka hevonen on aiheuttanut ulkopuoliselle. Korvausta voidaan maksaa, vaikka et olisi vahingosta lain mukaan korvausvastuussa.

Hevosen vastuuvakuutuksen enimmäiskorvausmäärä on 100 000 € vahinkoa kohti. Omavastuu on 200 €.

10 vrk–15 vuotta

Voimassa koko eliniän

Usein kysyttyä

Hevosvakuutus koostuu erilaisista osista, jotka voit valita oman tilanteesi mukaan. Voit valita Henkivakuutuksen ja joko Laajan tai Suppean eläinlääkärikuluvakuutuksen sekä Hevosen vastuuvakuutuksen. Vakuutusturvaan voi tutustua yllä olevan taulukon avulla.

Hevosvakuutus ei korvaa tuki- ja liikuntaelinten sairautta tai vammaa, joka aiheuttaa ontumaa tai muuta liikuntahäiriötä. Vakuutuksesta ei myöskään korvata sairautta tai vammaa jänteissä, nivelissä, nivelsiteissä tai muissa siderakenteissa. Hevosvakuutus ei myöskään korvaa, kun kyseessä on pitkittynyt tai krooninen hengitystiesairaus. Katso tarkemmat rajoitukset tuoteselosteen kohdasta ”Mitä Hevosvakuutuksesta ei korvata” sekä vakuutusehdoista.

Hevosvakuutuksen hintaan vaikuttavat mm. hevosen rotu, ikä, asuinpaikkasi sekä vakuutukseen valitut vakuutusturvat.

Voit saada hevosvakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Jos olet vakuuttanut myös kotisi meillä, saat 25 % alennusta Laajasta ja Suppeasta eläinlääkärikuluvakuutuksesta. Alennus poistuu automaattisesti, jos koti- tai maatilavakuutus päättyy. Alennus ei koske ennen 1.1.2024 alkaneita vakuutuksia.

Lisäksi keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %

Vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan eläimen terveystietojen perusteella. Vakuutusta varten sinun täytyy vastata lyhyeen terveysselvityskyselyyn.

Hevoseläinlääkärin lausunto (pdf) tarvitaan, kun haet hevoselle Henkivakuutusta ja vakuutusmäärä on 8 000 € tai enemmän. Hevoseläinlääkärin lausunto tarvitaan myös, kun haet hevoselle Laajaa eläinlääkärikuluvakuutusta ja hevonen on täyttänyt 1 vuoden.

Kauppakirjan kopio tarvitaan mm. silloin, kun haet hevosen Henkivakuutusta ja vakuutusmäärä on 10 000 € tai enemmän.

Näistä asiakirjoista ilmenneiden terveystietojen perusteella vakuutukselle voidaan asettaa eläinkohtaisia rajoituksia.

Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja Vastuuvakuutuksen voit pitää voimassa hevosen koko eliniän. Henkivakuutus päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana hevonen täyttää 24 vuotta.

Suppea eläinlääkärikuluvakuutus korvaa akuutin ähkyn hoidon ja ähkyleikkauksen. Laaja eläinlääkärikuluvakuutus korvaa akuuttihoitojen lisäksi erilaisia suolisto-oireiden tutkimuksia ja hoitoja Suppeaa eläinlääkärikuluvakuutusta laajemmin.

Jos eläinlääkäri kävi hoitamassa hevosta kotitallilla ja maksoit laskun itse, voit hakea korvausta verkkopalvelussamme.

Jos sairaus tai vamma vaatii käyntiä eläinklinikalla, varaa aika LähiTapiolan yhteistyöklinikalle (pdf), jossa on käytössä suorakorvauspalvelu. Tällöin maksat korvattavista hoitokuluista itse vain omavastuuosuuden, lopusta klinikka laskuttaa suoraan LähiTapiolaa.

Jos olet käynyt eläinklinikalla suorakorvauspalveluajan ulkopuolella ja maksanut laskun itse tai hakenut apteekista lääkkeitä, voit hakea korvausta verkkopalvelussamme.

Kirjaudu verkkopalveluun

Henki- ja eläinlääkärikuluvakuutukset ovat voimassa Pohjoismaissa. Muussa EU-maassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä hevosesi on vakuutettuna korkeintaan yhden vuoden. Vastuuvakuutus on voimassa vain Pohjoismaissa.

Ulkomailla tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista korvaus maksetaan enintään Suomen hintatason mukaan. Lausunnoista ja tositteista tulee ilmetä eläimen tunnistetiedot, esitiedot, suoritetut tutkimukset ja hoidot sekä diagnoosi. Tutkimus- ja hoitokustannuksista tulee olla selkeä erittely. Eläinlääkärin lausuntojen ja laskujen tulee olla joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Hevosvakuutuksen hinta

Hevosvakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa hevosen rotu, ikä, asuinpaikkasi sekä vakuutukseen valitut vakuutusturvat ja -määrät.

Hae hinta ja osta

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta