Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Tapaturma­vakuutus

Kotona ja vapaa-ajalla sattuu paljon hoitoa vaativia tapaturmia, niin lapsille kuin aikuisillekin. Varmista, että saat parhaan hoidon heti, jotta paraneminen voi alkaa. Kun sairastut tai tapaturma yllättää, hae kauttamme suoralaskutuslupaa. Luvan saatuasi ohjaamme sinut suoraan terveyskumppanimme palveluun, jossa voit itse varata sinulle sopivan vastaanottoajan. Tapaturmavakuutus on osa Terveysvakuutusta.

Nopeasti hyvää hoitoa Suomessa 24/7 ilman omavastuuta ja omaa rahaa.

Nopeasti hoitoon terveyskumppanillemme etä- tai lähivastaanotolle kaikkialla Suomessa ympäri vuorokauden.

Hoito alusta loppuun: niin erikoislääkärit (mm. hammasvammat) kuin fysikaalinen hoitokin.

Kerryttää S-ryhmän bonusta ainoana Suomessa.

Mitä tapaturmavakuutus kattaa

Tapaturmavakuutus antaa turvaa tapaturmien varalle. Jos vahinko sattuu, korvaamme tapaturmavamman hoidosta aiheutuvia lääkärikäyntejä, lääkkeitä, tutkimuksia ja leikkauksia sekä fysioterapiaa. Tapaturman sattuessa pääset nopeasti hoitoon ja sinut hoidetaan kuntoon. Jos tapaturmasta aiheutuu pysyvä haitta, saat siitä korvauksen silloin kun olet valinnut vakuutukseen pysyvän haitan turvan.

Tapaturman hoitoturva Sisältää

Tapaturman hoitokuluina korvaamme tapaturmavamman hoidosta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti.

Hoitokulujen enimmäiskorvausmääräksi tapaturmaa kohden voit valita esimerkiksi 10 000 tai 20 000 €.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturman hoitoturva on voimassa kuntoliikunnassa. Vakuutus ei ole voimassa vakuutusehdoissa mainituissa kilpaurheilussa eikä riskialttiissa urheilulajeissa ja -toiminnoissa. Näitä varten voit ottaa lisäturvaksi urheiluturvan.

Sisältyy vakuutukseen

Tapaturman hoitoturvasta korvaamme alle 18-vuotiailla myös kilpaurheilussa sattuneita tapaturmia. Korvaamme urheilutapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, kuten lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa tapaturmaa kohti.

18-vuotta täyttänyt vakuutettu tarvitsee kilpaurheilua varten urheiluturvan, joka kattaa kilpaurheilussa sattuvia tapaturmia.

Alle 18-vuotiaat

Huomaathan, että tapaturmavakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Valinnaiset lisäturvat Korvataan enintään

Urheilutapaturman hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja hoitokuluja, toimenpiteitä ja lääkkeitä sekä fysioterapiaa enintään 5 hoitokertaa kutakin korvattavaa urheilutapaturmaa kohti.

Voit ostaa urheiluvakuutuksen harrastamiisi urheilulajeihin sekä riskialttiisiin urheilulajeihin ilman omavastuuta silloin, kun sinulla on LähiTapiolassa myös tapaturmavakuutus.

Esim. 10 000 tai 20 000 €

Kaikki vammat eivät oikeuta vakuutuskorvaukseen, vaikka ne ilmenisivät tapaturman yhteydessä. Laajennetulla tapaturmaturvalla saat lisäturvaa liikkuvan ja urheilevan henkilön vakuutustarpeeseen.

Laajennettu tapaturmaturva on tapaturman hoitoturvan ja Urheiluturvan lisäturva. Laajennetusta tapaturmaturvasta korvataan ehdoissa erikseen nimettyjen rasitus- ja sairausperäisten tilojen hoitokuluja, kuten magneettitutkimuksia ja fysioterapiaa. Voit valita turvan omavastuuksi 150 tai 300 €.

Jos sinulla on Sairauden hoitoturva, korvaa se edellä mainittuja rasitus- ja sairausperäisiä tiloja, etkä silloin tarvitse Laajennettua tapaturmaturvaa.

Tapaturmaisen pysyvän haitan turva voidaan myöntää, ja turva voi olla voimassa, jos vakuutetulla on joko tapaturman hoitoturva tai matkustajan hoitoturva.

Tapaturmaisen pysyvän haitan turva tuo taloudellista tukea, jos sinulle jää tapaturman seurauksena pysyvä haitta.

Pysyvän haitan korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta. Korvaus maksetaan valtioneuvoston antaman työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan haittaluokitusasetuksen mukaisesti.

Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin.

Tapaturmainen pysyvä haitta voidaan myöntää, ja turva voi olla voimassa, jos vakuutetulla on joko tapaturman hoitoturva tai matkustajan hoitoturva.

Esim. 200 000 €

Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Turvasta maksetaan kertakorvaus vakuutuskirjassa mainitulle edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee tapaturman seurauksena.

Esim. 20 000 €

Jos vakuutettu on tapaturman vuoksi työkyvytön, maksetaan päivärahaa tapaturman aiheuttamalta ohimenevältä työkyvyttömyysajalta.

Työkyvyttömyyspäivärahaa maksetaan aikaisintaan lääkärinhoidon alkamisesta lukien enintään yksi vuosi. Päivärahaturvasta maksetaan korvausta vain työ- tai virkasuhteessa olevalle. Voit valita tapaturman omavastuuajaksi 0, 30, 90 tai 180 päivää.

Esim. 50 €

Tapaturmavakuutuksen hinta

Kun ostat tapaturmavakuutuksen, saat käyttöösi terveyskumppaniemme palvelut, ja pääset vakuutuksesi kautta oireiden mukaiseen hoitoon.

Tapaturman hoitoturvan, tapaturmaisen haitan ja tapaturmaisen kuoleman turvat voit ostaa verkosta. Muissa tapauksissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Hae hinta ja osta

Usein kysyttyä

  • Vakuutuksesta maksetaan tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, joita ovat esim. lääkärinpalkkiot, tutkimus- ja hoitokulut, leikkaukset ja lääkkeet.

  • Tapaturmavakuutus korvaa myös tapaturman aiheuttamat hammasvammat.

  • Tyypillisiä terveysvakuutuksen käyttötilanteita ovat esim. erilaiset liukastumisista ja kaatumisista aiheutuneet murtumat, venähdykset ja haavat.

  • Lasten tapaturmavakuutus ja lapsen sairauskuluvakuutus ovat voimassa kaikessa urheilutoiminnassa, joten lapselle ei tarvitse ottaa seuran kautta erillistä lisenssivakuutusta. Alle 18-vuotiaalle lapselle riittää yksi vakuutus urheilua varten. Ei ole väliä, mitä urheilulajia lapsi harrastaa tai harrastaako lapsi useita urheilulajeja. Vakuutukset ovat voimassa kaikessa urheilussa siihen asti, kun lapsi täyttää 16–18-vuotta. Eri aikoina otetut vakuutukset eroavat toisistaan. Jos sinulla on jo voimassa oleva tapaturmavakuutus LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman tai lastesi vakuutuksen kattavuuden vakuutuskirjasta, verkkopalvelusta tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa enintään 12 kuukautta matkan alkamisesta. Tapaturmavakuutus korvaa tapaturman hoitokuluja enintään vakuutuskirjassa kerrottuun enimmäiskorvausmäärään asti yhtä tapaturmaa kohti. Ulkomaanmatkoille kannattaa ottaa aina lisäksi matkavakuutus, joka korvaa matkasairauden ja matkatapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa.

Tapaturmavakuutus on turvanasi kaiken aikaa, se on voimassa niin työssä, koulussa kuin vapaa-ajalla. Jos tapaturma on sattunut työssä tai koulussa, tulee niistä kuitenkin hakea korvausta ensisijaisesti koulun, kunnan tai työnantajan lakisääteisestä vakuutuksesta.

Vakuutuksen myöntöön ja voimassaoloon edellytämme voimassa olevaa Kela-korttia. Voimme myöntää tapaturmavakuutuksen 0–99-vuotiaille.

Tarvitset urheiluvakuutuksen, kun olet täyttänyt 18 vuotta ja osallistut urheilijana urheiluliiton tai seuran järjestämään kilpailuun, otteluun tai valmennusohjelman mukaiseen harjoitteluun tai harrastat erikseen vakuutusehdoissa mainittuja riskialttiita lajeja. Jos lisäksi kokeilet riskialtista lajia kertaluontoisesti esimerkiksi matkalla, tarvitset urheiluvakuutuksen.

Voit saada terveysvakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin Bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Tapaturmavakuutuksen hintaan vaikuttavat mm. vakuutetun ikä ja asuinpaikka, valitut vakuutusturvat ja niiden laajuus sekä vakuutusmäärä.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Lääkäriin ilman omaa rahaa

Kun tapaturma yllättää, hae kauttamme suoralaskutuslupaa. Luvan saatuasi ohjaamme sinut suoraan terveyskumppanimme palveluun, jossa voit itse varata sinulle sopivan vastaanottoajan.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta