Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

TerveysHelppi uudistui

Kun sairastut tai sattuu tapaturma, hae etukäteen suoralaskutuslupaa omalle tai alaikäisen lapsesi lääkärikäynnille. Ohjaamme sinut terveyskumppanillemme ja pääset asioimaan oireidesi perusteella joko lääkärin chat-etävastaanotolla tai varaamaan ajan lääkärin vastaanotolle.

Toimi näin, kun sairastut tai sinulle sattuu tapaturma

 1. 1.

  Kirjaudu verkkopalveluumme pankkitunnuksilla tai mobiilivarmentimella.

 2. 2.

  Valitse etusivulta: “Hae suoralaskutuslupaa lääkärikäynnille” ja täytä pyydetyt tiedot.

 3. 3.

  Käsittelemme lupahakemuksen saman tien ja luvan saatuasi, ohjaamme sinut terveyskumppanimme ajanvaraukseen.

Katso video ja tutustu suoralaskutusluvan hakemiseen verkossa.

Etähoitoa myös kotisohvalta käsin

Usein sinun ei tarvitse edes lähteä lähivastaanotolle, vaan voit saada hoitoa myös etänä chatissa. Chat-lääkärille pääset ilman omavastuuta, kun oireesi on etänä hoidettavaksi soveltuva.

Tyypillisiä etävastaanotolla hoidettavia asioita ovat monet lievät sairaudet, esim.

 • Flunssa

 • Iho-oireet, ihottumat

 • Hyönteisten pistot

 • Allergiaoireet kuten allerginen nuha tai siitepölyoireet

 • Silmätulehdus

 • Virtsatietulehdus

 • Vatsatauti ja ripuli

Hae suoralaskutuslupaa verkkopalvelussa

Palvelu on käytössäsi, kun sinulla on LähiTapiolan Terveysvakuutuksen sairauskulu- tai tapaturmavakuutus, jossa vakuutuksenottajana on yksityishenkilö. Jos lääkäri suosittelee esimerkiksi leikkausta tai muuta isompaa toimenpidettä, lähettää lääkäri tästä maksusitoumuspyynnön LähiTapiolaan.

Tietoa suoralaskutusluvasta

Voit hakea suoralaskutuslupaa verkkopalvelussa ennen lääkärikäyntiä: kirjaudu verkkopalveluumme ja valitse etusivulta kohta “Hae suoralaskutuslupaa lääkärikäynnille”. Ohjaamme sinut verkkopalvelustamme terveyskumppanille, jolloin käytössäsi on lääkärin chat-etävastaanotto ilman omavastuuta, kun oireesi on chat-vastaanotolle soveltuva. Voit myös varata ajan lääkärin vastaanotolle, eikä sinun tarvitse käyttää omaa rahaa, jos omavastuusi on jo peritty. Jos omavastuuta on vielä jäljellä, voit varata ajan, mutta silloin maksat laskun ensin itse ja haet korvausta myöhemmin verkkopalvelussamme. Palvelu kulkee mukanasi kätevästi, kun lataat LähiTapiola-sovelluksen.

Huomaathan, että suoralaskutuslupa koskee yhdellä asiointikerralla varattua lääkärin vastaanottoa ja käynnin yhteydessä lääkärin määräämiä tutkimuksia samaan sairauteen liittyen. Tutkimuksia ja hoitoja korvataan vakuutusehtojen puitteissa.

Usein kysyttyä

Suoralaskutus tarkoittaa sitä, että terveyskumppanimme lähettää laskun suoraan LähiTapiolaan. Sinun ei siis tarvitse itse maksaa lääkärikäyntiä. Jos esitietokyselyn perusteella oireesi ovat sellaisia, että voit jatkaa keskustelua lääkärin kanssa etänä, ohjaamme sinut terveyskumppanimme chat-vastaanotolle ja saat suoralaskutuksen ilman omavastuuta. Jos terveysvakuutuksesi omavastuuta on vielä jäljellä, maksat ensin lääkärikäyntisi itse ja haet korvausta meiltä jälkikäteen.

Suoralaskutuslupa koskee yhdellä asiointikerralla varaamaasi lääkärin vastaanottoa ja käynnin yhteydessä lääkärin määräämiä tutkimuksia samaan sairauteen tai tapaturmaan liittyen. Korvaamme tutkimuksia ja hoitoja vakuutusehtojen mukaisesti.

Kirjaudu verkkopalveluumme osoitteessa lahitapiola.fi pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Mene etusivulla Hae suoralaskutuslupaa lääkärikäynnille -kohtaan ja hae lupa ennen lääkärikäyntiä.

Suoralaskutusluvalla pääset hoitoon nopeasti ja vaivattomasti. Kun suoralaskutuslupa on myönnetty, ohjaamme sinut verkkopalvelussamme terveyskumppanin chat-palveluun keskustelemaan lääkärin kanssa tai voit varata sinulle sopivan lääkäriajan.

Muissa korvausasioissa sinua palvelee korvauspalvelumme.

Voit hakea suoralaskutuslupaa kellonajasta riippumatta verkkopalvelussamme osoitteessa lahitapiola.fi. Kirjaudu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Mene etusivulla kohtaan Hae suoralaskutuslupaa lääkärikäynnille ja täytä muutama tieto sairaudestasi tai tapaturmastasi. Saat päätöksen suoralaskutusluvasta saman tien.

Kun olet terveyden asiointipolulla ja haet suoralaskutuslupaa verkkopalvelussa, näet jäljellä olevan omavastuuosuuden määrän. Voit tarkistaa omavastuusi määrän myös vakuutuksesi tiedoista verkkopalvelustamme. Löydät tietoa vakuutuksistasi Vakuutukset-osiosta.

Korvauspalvelumme auttaa sinua myös kaikissa omavastuutiedusteluissa.

Saat meiltä erilaisia vakuutuksia, joiden korvausmäärät ja sovitut omavastuut ovat erilaisia. Kun haluat tiedon oman vakuutuksesi kattavuudesta, suosittelemme tutustumaan oman vakuutuksesi tietoihin verkkopalvelussamme.

Löydät vakuutuksesi tiedot Vakuutukset-osiosta.

Voit olla myös yhteydessä korvauspalveluumme ja keskustella vakuutusturvastasi asiantuntijoidemme kanssa.

Saat terveysneuvontaa sairaanhoitajalta soittamalla numeroon 0206 1000.

Jo maksamistasi kuluista voit hakea korvausta verkkopalvelussamme.

Kaikista vakuutuksista ei ole mahdollista hakea verkkopalvelun kautta suoralaskutuslupaa. Jos sinulla on voimassa oleva vakuutus, eikä se näy listalla, voit maksaa käyntisi itse ja hakea myöhemmin korvausta verkkopalvelusta.

Jos lapsesi on alle 18-vuotias, voit hakea vakuutuksenottajana hänen puolestaan suoralaskutuslupaa.

Jos et ole vakuutuksenottaja, tarvitset vakuutuksenottajalta valtakirjan. Valtakirjan voi tehdä verkkopalvelussamme Omat tiedot -osiossa.

Kun sinulla on LähiTapiolan matkavakuutus, näytä matkavakuutustodistus terveyskumppanillamme ja laskutus voidaan hoitaa suoraan LähiTapiolaan. Muista tehdä kuitenkin vahinkoilmoitus verkkopalvelussa.