Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

TerveysHelppi uudistui

Voit nyt hakea suoralaskutuslupaa ennen lääkärikäyntiä verkkopalvelussamme: valitse etusivulta kohta ”Hae suoralaskutuslupaa lääkärikäynnille”. Kun saat luvan, ohjaamme sinut terveyskumppanillemme varaamaan sinulle sopivan lääkäriajan, vuorokaudenajasta riippumatta.

Hae suoralaskutuslupaa verkkopalvelussa

Voit hakea suoralaskutuslupaa verkkopalvelussa ennen lääkärikäyntiä: kirjaudu verkkopalveluumme ja valitse etusivulta kohta “Hae suoralaskutuslupaa lääkärikäynnille”. Kun saat luvan, ohjaamme sinut suoraan terveyskumppanimme palveluun, jossa voit itse varata sinulle sopivan vastaanottoajan.

Suoralaskutuslupa tarkoittaa sitä, että terveyskumppanimme lähettää laskun lääkärikäynnistäsi suoraan LähiTapiolaan. Sinun ei siis tarvitse aina maksaa asioidessasi lääkäriasemalla. Kun asioit verkkopalvelussamme, voit mennä etävastaanotolle eli chat-vastaanotolle ilman omavastuuta. Jos haluat, voit myös varata ajan lääkärikeskuksen lähivastaanotolle, eikä sinun tarvitse käyttää omaa rahaa, jos omavastuusi on jo peritty. Jos omavastuuta on vielä jäljellä, voit varata ajan, mutta silloin maksat laskun ensin itse ja haet korvausta myöhemmin verkkopalvelussamme.

Suoralaskutuslupa koskee yhdellä asiointikerralla varattua lääkärin vastaanottoa ja käynnin yhteydessä lääkärin määräämiä tutkimuksia samaan sairauteen liittyen. Tutkimuksia ja hoitoja korvataan vakuutusehtojen puitteissa.

Palvelu on käytössäsi, kun sinulla on LähiTapiolan terveysvakuutuksen sairauskulu- tai tapaturmavakuutus, jossa vakuutuksenottajana on yksityishenkilö. Jos lääkäri suosittelee esim. leikkausta tai muuta isompaa toimenpidettä, lähettää lääkäri tästä maksusitoumuspyynnön LähiTapiolaan.

Toimi näin, kun sairastut tai sinulle sattuu tapaturma

 1. 1.

  Kirjaudu verkkopalveluumme pankkitunnuksilla tai mobiilivarmentimella.

 2. 2.

  Valitse etusivulta: “Hae suoralaskutuslupaa lääkärikäynnille” ja täytä pyydetyt tiedot.

 3. 3.

  Käsittelemme lupahakemuksen saman tien ja luvan saatuasi, ohjaamme sinut terveyskumppanimme ajanvaraukseen.

Koko maan kattava terveyskumppanien verkosto

Sinua palvelee entistäkin laajempi, useamman yksityisen lääkäriketjun verkosto.

Suoralaskutusluvan saatuasi ohjaamme sinut oireittesi mukaan sinua lähellä olevan terveyskumppanimme luo, joko chat-vastaanotolle tai lähivastaanotolle.

Etähoitoa myös kotisohvalta käsin

Usein sinun ei tarvitse edes lähteä lähivastaanotolle, vaan voit saada hoitoa myös etänä chatissa, jonne pääset ilman omavastuuta. Chat-vastaanotolta sinut voidaan tarvittaessa myös ohjata terveyskumppanimme lääkärin vastaanotolle.

Tyypillisiä etävastaanotolla hoidettavia asioita ovat monet lievät sairaudet ja tapaturmat, esim.

 • Flunssa

 • Iho-oireet, ihottumat

 • Hyönteisten pistot

 • Allergiaoireet kuten allerginen nuha tai siitepölyoireet

 • Silmätulehdus

 • Virtsatietulehdus

 • Vatsatauti ja ripuli

 • Lievät tapaturmat kuten nyrjähdys tai venähdys