Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Työ­kyvyttömyys­vakuutus

Työkyvyttömyysvakuutukset turvaavat toimeentuloasi tilapäisen tai pysyvän työkyvyttömyyden varalta. Päivärahaturvan avulla voit varmistaa, että tulotasosi säilyy ennallaan myös pidemmän sairausloman aikana ja pystyt maksamaan asumiskustannukset ja muut menot ajallaan. Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutuksen avulla toimeentulosi on turvattu, jos jäät lopullisesti työkyvyttömäksi.

Turvaa toimeentulosi sairastumisen tai tapaturman varalta.

Korvaus auttaa selviämään lainanlyhennyksistä ja muista arjen kuluista

Asiakasedulla alennusta pysyvän työkyvyttömyyden vakuutuksesta, tänä vuonna etusi on -25 %.

S-ryhmän Bonusta myös työkyvyttömyysvakuutuksista.

Miksi toimeentuloa kannattaa turvata

 • Työkyvyttömyysvakuutukset auttavat säilyttämään tulotasosi, jos jäät työkyvyttömäksi sairauden tai tapaturman vuoksi.

 • Jos jäät sairauslomalle, työnantajasi maksaa sinulle sairausajalta täyttä palkkaa työehtosopimuksen mukaisesti, yleensä 1–3 kuukauden ajan. Tämän jälkeen Kela maksaa sairauspäivärahaa, jonka suuruus riippuu ansiotuloistasi. Jos työkyvyttömyys todetaan pysyväksi, sinulle maksetaan lakisääteistä työkyvyttömyyseläkettä. Tämä voi tarkoittaa tulojesi puolittumista.

 • Saat henkilökohtaisesti räätälöidyn turvan, joka mitoitetaan tulojesi ja elämäntilanteesi mukaisesti, jotta toimeentulosi säilyy ennallaan tilapäisen tai pysyvän työkyvyttömyyden myötä. Korvaus auttaa selviämään lainanlyhennyksistä ja arjen kuluista.

Päivärahavakuutus

 1. 1.

  Päivärahavakuutus auttaa säilyttämään tulotasosi, jos jäät työkyvyttömäksi sairauden tai tapaturman vuoksi.

 2. 2.

  Korvausta maksetaan sinulle valitsemasi omavastuuajan jälkeen jopa kahdelta vuodelta. Päiväraha auttaa selviämään lainanlyhennyksistä ja muista arjen kuluista.

 3. 3.

  Sinulle henkilökohtaisesti räätälöity turva, jossa huomioidaan tulotasosi ja talouden tarpeesi.

Jos jäät sairauslomalle, työnantajasi maksaa sinulle sairausajalta täyttä palkkaa työehtosopimuksen mukaisesti, yleensä 1–3 kuukauden ajan. Tämän jälkeen Kela maksaa sairauspäivärahaa, jonka suuruus riippuu ansiotuloistasi. Tämä voi tarkoittaa tulojesi puolittumista.

Päivärahavakuutuksen voi mitoittaa esimerkiksi niin, että se kattaa erotuksen sairauspäivärahan ja palkkasi välillä. Työkyvyttömyyspäivärahaa maksetaan valitsemasi omavastuuajan jälkeen jopa kahdelta vuodelta. Omavastuu aika kannattaa valita sen mukaan, kuinka kauan työnantaja maksaa täyttä palkkaa. Työkyvyttömyysturva on hyvä tarkistaa säännöllisesti, jotta se on oikealla tasolla elämäntilanteeseesi nähden.

Vakuutus on erityisen tärkeä yrittäjille, joiden toimeentulo riippuu täysin omasta työnteosta. Tutustu yrittäjille suunnattuun vakuutukseen.

Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutus

 1. 1.

  Toimeentulosi on turvattu, jos jäät pysyvästi työkyvyttömäksi sairauden tai tapaturman vuoksi.

 2. 2.

  Kertakorvaus maksetaan, jos sinut todetaan pysyvästi työkyvyttömäksi. Korvauksen avulla mahdollistat elämän sopeuttamisen uusiin olosuhteisiin ja selviät arjen kuluista.

 3. 3.

  Sinulle henkilökohtaisesti räätälöity turva, jossa huomioidaan tulotasosi ja talouden tarpeesi.

Jos jäät sairauslomalle, työnantajasi maksaa sinulle sairausajalta täyttä palkkaa työehtosopimuksen mukaisesti, yleensä 1–3 kuukauden ajan. Tämän jälkeen Kela maksaa sairauspäivärahaa, jonka suuruus riippuu ansiotuloistasi. Jos työkyvyttömyys todetaan pysyväksi, sinulle maksetaan lakisääteistä työkyvyttömyyseläkettä. Tämä voi tarkoittaa tulojesi puolittumista.

Korvausmäärä voi olla esimerkiksi 1–2 vuoden tuloja vastaava summa, jolloin korvaus kattaa työkyvyttömyydestä aiheutuneita ansionmenetyksiä. Jos sinulla on lapsia tai velkaa korvausmäärä voi kattaa esimerkiksi vuoden nettotulot, lainojen yhteismäärän sekä 20 000 € jokaista lastasi kohden. Työkyvyttömyysturva on hyvä tarkistaa säännöllisesti, jotta se on oikealla tasolla elämäntilanteeseesi nähden.

Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutus nyt -25 %

Voit saada uuteen pysyvän työkyvyttömyyden vakuutukseesi vuosittain vahvistettavan asiakasedun, joka alentaa vakuutusmaksua. Vuonna 2024 annettava alennus on 25 %.

Usein kysyttyä

Työkyvyttömyyspäivärahaa ja pysyvän työkyvyttömyyden vakuutusta voi hakea 15 vuotta täyttänyt henkilö. Vakuutusta on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täyttää 59 vuotta. Vakuutus päättyy sen kauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 60 vuotta.

Työkyvyttömyysvakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, valitsemasi korvaussumma sekä terveydentilasi. Lisäksi Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutusmaksua voi alentaa mahdollinen vuosittain vahvistettava asiakasetu.

Voit saada työkyvyttömyysvakuutuksesta S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Työkyvyttömyyspäivärahaa maksetaan valitsemasi omavastuuajan jälkeen, jos jäät sairauslomalle sairauden tai tapaturman vuoksi. Korvauksia maksetaan koko vakuutusaikana enintään 365 tai 730 päivältä. Pysyvän työkyvyttömyyden kertakorvaus maksetaan sinulle, jos menetät lopullisesti työkykysi sairauden tai tapaturman vuoksi. Työkyvyttömyysvakuutukseen sisältyy myös vakuutus kuoleman varalle itse määrittelemälläsi korvaussummalla.

Työkyvyttömyyspäivärahasta maksettu päiväkorvaus on veronalaista ansiotuloa. Pysyvän työkyvyttömyyden korvaus on verovapaa. Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.1.2022 voimassa olevien verosäännösten mukaisesti.

Työkyvyttömyyspäivärahasta maksetaan korvausta, kun yhtäjaksoinen työkyvyttömyys on kestänyt yli valitun omavastuuajan. Päivärahavakuutuksen omavastuuaika voi olla 21, 30, 60, tai 90 päivää. Korvauksia maksetaan koko vakuutusaikana valintasi mukaan enintään 365 tai 730 päivältä.

Olet oikeutettu pysyvän työkyvyttömyyden perusteella maksettavaan kertakorvaukseen, jos menetät lopullisesti työkykysi sairauden tai tapaturman vuoksi, etkä kykene enää tekemään omaa työtäsi tai muutakaan sellaista työtä, jota voitaisiin pitää sinulle sopivana ja joka takaisi sinulle kohtuullisen toimeentulon. Sinulla ei ole myöskään mahdollisuuksia kouluttautua uudelleen.

Korvattavuuden edellytyksenä on lisäksi se, että sairautesi tila on vakiintunut ja pysyvä, paranemista ei ole odotettavissa eikä sairauden tila ole nopeasti huononeva. Sovittu kertakorvaus maksetaan, kun työkyvyttömyys on kestänyt vähintään vuoden ja on osoitettu lopulliseksi.

Hae korvausta kirjautumalla verkkopalveluumme ja täytä sähköinen lomake. Liitä hakemukseen liitteenä lääkärinlausunto (esimerkiksi B-lausunto) tai muu tarvittava selvitys. Lisätietoja korvauksen hakemisesta löydät täältä.

Muutoksia vakuutukseen voit tehdä helpoiten LähiTapiolan verkkopalvelun kautta.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.Älyhenkivakuutus yhdistää henkivakuutuksen ja HyvinvointiHelpin. HyvinvointiHelppi on asiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä. Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Firstbeat hyvinvointianalyysin tuottaa Firstbeat Technologies Oy. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Työkyvyttömyys­vakuutuksen hinta

Työkyvyttömyysvakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi, valitsemasi korvaussumma sekä terveydentilasi. Lisäksi Pysyvän työkyvyttömyyden vakuutusmaksua voi alentaa mahdollinen vuosittain vahvistettava asiakasetu.

Pyydä tarjous

Hae korvausta

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta