Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kissa­vakuutus

Kissavakuutus tuo taloudellista turvaa, jos lemmikkisi sairastuu tai loukkaantuu tapaturmassa. Voit ottaa kissavakuutuksen, kun lemmikkisi on täyttänyt 5 viikkoa mutta on alle 8-vuotias. Hoitoturva Plus -lisäturvan saat vain alle 5-vuotiaalle kissalle. Saat 25 % alennuksen eläinlääkärikuluvakuutuksesta, kun kotivakuutuksesi on LähiTapiolassa.

Vakuutusturvan valinta yksilöllisesti oman tilanteen mukaan.

Vakuutus korvaa kissan sairastumisesta tai loukkaantumisesta aiheutuneita kuluja.

LemmikkiHelppi-palvelulla etäeläinlääkäripalvelut vuoden jokaisena päivänä.

Kerryttää S-ryhmän Bonusta ainoana Suomessa.

Mitä kissavakuutus kattaa

Voit valita vakuutusturvan, joka sopii juuri sinun rotu- tai maatiaiskissallesi.

Vakuutus kissalleMyöntöikäPäättyminen

Henkivakuutus on saatavilla rotukissalle. Henkivakuutus korvaa ilman omavastuuta, kun kissasi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden takia tai välittömästi tapaturman yhteydessä. Henkivakuutus ei korvaa, kun kissasi katoaa tai se varastetaan.

5 viikkoa–7 vuotta

12-vuotiaana

Käyttöominaisuusturva korvaa, kun jalostuskissasi menettää pysyvästi lisääntymiskykynsä, esim. joudutaan steriloimaan sairauden takia.

5 viikkoa–7 vuotta

8-vuotiaana

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa, kun kissasi tarvitsee eläinlääkärin antamaa hoitoa ja lääkkeitä sairauden tai tapaturman takia.

Enimmäiskorvausmääräksi voit valita 2 000, 3 000 tai 4 000 € yhtä vakuutuskautta kohti. Maksat eläinlääkärikäynneistä jokaiselta kerralta vain omavastuun 60 € + sen ylimenevistä kuluista 25 %.

Eläinlääkärikuluvakuutus sisältää LemmikkiHelppi-palvelun, joka korvaa etähoitoa ilman omavastuuta.

5 viikkoa–7 vuotta

Voimassa koko eliniän

Hoitoturva Plussalla voit laajentaa Eläinlääkärikuluvakuutuksen korvaavuutta. Hoitoturva Plus korvaa kissasi tuki- ja liikuntaelinsairauksia (esim. selkäsairaus, niverikko), joita ei korvata Eläinlääkärikuluvakuutuksesta lainkaan.

Hoitoturva Plus korvaa myös kasvuhäiriöitä, kun vakuutat kissasi alle 4 kuukauden ikäisestä alkaen. Enimmäiskorvausmäärä on yhteinen Eläinlääkärikuluvakuutukseen valitsemasi euromäärän kanssa. Maksat eläinlääkärikäynneistä jokaiselta kerralta vain omavastuun 60 € + sen ylimenevistä kuluista 25 %.

Hoitoturva Plus korvaa myös eläinlääkärin määräämää fysikaalista hoitoa tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon. Näissä hoidoissa omavastuu on 25 % kuluista.

5 viikkoa–4 vuotta

Voimassa koko eliniän

Usein kysyttyä

Aivan kuin ihmiset niin myös kissat ja muut lemmikit voivat sairastua tai loukkaantua. Kissavakuutus auttaa varautumaan muuttuviin tilanteisiin. Sen avulla voit varmistaa, että kissasi saa tarvittaessa parasta mahdollista hoitoa eivätkä yllättävät kulut sotke talouttasi.

Kissavakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen valitut vakuutusturvat, kissasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Kissavakuutus koostuu erilaisista osista, jotka voit valita oman tilanteesi mukaan.Voit valita rotukissalle Henkivakuutuksen ja lisäturvaksi jalostuskissalle Käyttöominaisuusturvan. Kaikille kissoille on saatavilla Eläinlääkärikuluvakuutus ja sen lisäturvaksi Hoitoturva Plus. Vakuutusturvaan voi tutustua yllä olevan taulukon avulla.

Vakuutuksesta ei kuitenkaan korvata esim. ennaltaehkäisevää hoitoa, hammassairauksia eikä synnynnäisiä tai piileviä vikoja. Siitä ei myöskään korvata henkitorven, pehmeän kitalaen, sierainten tai nielun ahtaumien tutkimus- ja hoitokuluja. Myöskään ennen vakuutuksen voimaantuloa alkaneita sairauksia tai sattuneita tapaturmia ei korvata.

Henkivakuutus korvaa, kun kissasi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden takia tai välittömästi tapaturman yhteydessä.

Kyllä, kissalle on mahdollista ottaa vain Eläinlääkärikuluvakuutus.

Kun kissallasi on Eläinlääkärikuluvakuutus, saat käyttöösi LemmikkiHelppi-palvelun ja etäeläinlääkärin palvelut joka päivä aamusta iltamyöhään vuoden jokaisena päivänä, ilman omavastuuta.

Voit saada kissavakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Jos olet vakuuttanut myös kotisi meillä, saat 25 % alennusta Eläinlääkärikuluvakuutuksesta ja Hoitoturva Plus -vakuutuksesta. Alennus poistuu automaattisesti, jos koti- tai maatilavakuutus päättyy. Alennus ei koske ennen 1.1.2024 alkaneita vakuutuksia.

Lisäksi keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan eläimen terveystietojen perusteella. Vakuutusta varten sinun täytyy vastata lyhyeen terveysselvityskyselyyn.

Lisäksi tarvitset eläinlääkärin lausunnon (pdf) silloin, kun haet kissallesi eläinlääkärikuluvakuutusta ja kissa on täyttänyt 5 vuotta tai Hoitoturva Plus -lisäturvaa ja kissa on täyttänyt 3 vuotta.

Kauppakirjan kopio tarvitaan silloin, kun haet kissallesi Henkivakuutusta ja kissan ostohinta on 3 000 € tai enemmän.

Näistä asiakirjoista ilmenneiden terveystietojen perusteella vakuutukselle voidaan asettaa eläinkohtaisia rajoituksia.

Kissan vakuutukset ovat voimassa kaikissa Pohjoismaissa. Muussa EU-maassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä kissasi on vakuutettuna korkeintaan yhden vuoden.

Ulkomailla tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista korvaus maksetaan enintään Suomen hintatason mukaan. Lausunnoista ja tositteista tulee ilmetä eläimen tunnistetiedot, esitiedot, suoritetut tutkimukset ja hoidot sekä diagnoosi. Tutkimus- ja hoitokustannuksista tulee olla selkeä erittely.Eläinlääkärin tositteiden ja lausuntojen tulee olla joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Kissavakuutuksen hinta

Kissavakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen valitut vakuutusturvat, kissasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Hae hinta ja osta

Jos lemmikkisi sairastuu tai sattuu tapaturma

Jos sairaus tai tapaturma yllättää, saat LemmikkiHelppi-palvelusta koirallesi tai kissallesi etäeläinlääkärin avun joka päivä klo 7–23.

Siirry LemmikkiHelppiin

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta