Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kaskovakuutus

Kaskovakuutus täydentää pakollista liikennevakuutusta ja turvaa autosi erilaisten vahinkojen, kuten palon, varkauden, ilkivallan, eläintörmäyksen, parkkipaikkavahingon, kolarin tai ulosajon varalta. Liikennevakuutus ei siis korvaa omalle autollesi sattuneita vahinkoja. Myös moottoripyörät, mopot ja muut ajoneuvot on syytä vakuuttaa kaskolla.

Jos tarvitset autoa päivittäin, suosittelemme Loistokaskoa, jolla saat sijaisauton vahingon sattuessa.

Jos et tarvitse sijaisautoa, mutta haluat vakuutuksen kattavan esim. tuulilasivahingot, suosittelemme Laajaa kaskoa.

Muille ajoneuvoille kuin autoille suosittelemme Laajaa kaskoa, mikäli haluat vakuutuksen kattavan kolarointivahingot.

Vanhemmalle autolle tai muulle ajoneuvolle riittää hyvin Osakasko, joka turvaa esim. palon, varkauden ja ilkivallan varalta.

Voita uudet renkaat

Osta uusi kaskovakuutus 31.5.2024 mennessä ja osallistut renkaiden arvontaan. Tutustu arvonnan sääntöihin

Mitä kaskovakuutus kattaa

Kaskovakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti, mitä vakuutus korvaa vahinkotilanteessa.

Tutustu ajoneuvojen erilaisiin vakuutusvaihtoehtoihin .

Usein kysyttyä

LähiTapiolan kaskovakuutus on ainoa Suomessa, josta voit saada S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Kaskovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse auto tai muu ajoneuvo, sen käyttö ja vakuutuksenottajan tiedot. Myös kerryttämäsi kaskovakuutuksen bonus vaikuttaa hintaan, jos kyseessä on bonuksellinen kaskovakuutus. Saat hinnan kätevästi selville käyttämällä autovakuutuslaskuriamme.

Kaikissa kaskovakuutuksissamme on pääsääntöisesti 200 € omavastuu, joka vähennetään korvaussummasta ja joka jää vakuutuksenottajan maksettavaksi. Omavastuuta ei kuitenkaan vähennetä näissä tilanteissa:

 • Lasivakuutuksessa ei vähennetä omavastuuta, jos lasi korjataan eikä vaihdeta.

 • Laajassa sijaisautovakuutuksesta ja autopalveluvakuutuksessa ei ole omavastuuta.

Kaskoon kuuluvat kiinteästi asennetut ja ajoneuvon käyttöön liittyvät tavanomaiset lisälaitteet ja varusteet, kuten stereot, kattotelineet ja turvaistuimet. Irrotettavat laitteet ja varusteet, kuten talvi- tai kesärenkaat, ovat säilytyksessä ollessaan vakuutettu palon ja varkauden varalta. Jälkikäteen asennetut äänen- ja kuvantoistolaitteet ovat vakuutettuna 2 000 € asti.

Kaskoon eivät kuulu:

 • autossa olevat tavarat, esimerkiksi vaatteet ja matkatavarat

 • ajoneuvossa irrallaan käytettävät puhelin sekä äänen- ja kuvantoistolaitteet

 • autokilpailuun tarkoitetut varusteet, kuten erikoismittarit

 • viranomaismääräysten vastaiset laitteet, kuten muutoskatsastamattomat renkaat ja vanteet

 • koriste- ja erikoismaalaukset kuten kameleonttimaalilla tehdyt maalaukset.

Kaskosta ei korvata esim. näitä vahinkoja:

 • Kuorma liikkuu ja rikkoo auton rakenteita.

 • Vesi aiheuttaa vahinkoa, kun ajoneuvolla ajetaan veden peittämällä tiellä. Esimerkiksi moottoriin joutuu vettä ja moottori vaurioituu.

 • Vesi aiheuttaa vahinkoa ajoneuvon toimintojen ohjausyksikölle. Esimerkiksi ABS-jarrujen ohjausyksikköön pääsee vettä ja se menee epäkuntoon.

 • Öljyn, jäähdytysnesteen tai jäähdytysaineen puutteellinen kierto vahingoittaa moottoria,vaihteistoa, voimansiirtolaitteita, jäähdytysjärjestelmää tai ilmastointilaitteistoa.

 • Esimerkiksi törmäyksen johdosta moottorista valuu öljyä ja moottori vaurioituu.

 • Ajoneuvo vaurioituu vääränlaisen polttoaineen lisäämisestä tai käytöstä tai laittamisesta väärään paikkaan.

 • Lumen tai jään paino, pakkanen tai kuumuus aiheuttaa vahinkoja. Esimerkiksi lumen painosta auton katto painuu.

 • Henkilövahinkoja.

Kasko ei korvaa myöskään:

 • Hitaasti kehittyviä tapahtumia, kuten kuluminen, kostuminen, ruostuminen, homehtuminen, lahoaminen.

 • Vahinkoa, joka sattuu osallistuttaessa kilpailuun tai sen harjoitteluun.

 • vahinkoa, joka on aiheutunut kun ajoneuvoa on käytetty moottoriradalla tai ajo- tai nopeusharjoittelussa muulla alueella tai tieosuudella. Edellä mainittu rajoitus ei koske liikenneopettajan antamaa ajo-oikeuden saamiseen liittyvää ajokoulutusta tai muuta vakuutusyhtiön kanssa etukäteen sovittua koulutusta.

 • Ajoneuvon uppoamista veteen, suohon tai jäihin muualla kuin yleisesti käytettävällä, tieviranomaisen turvallisuusvaatimukset täyttävällä talvitiellä. Rajoitus ei koske moottorityökoneita.

 • Vahinkoa, joka aiheutuu petoksesta tai kavalluksesta.

 • Vahinkoa, joka on aiheutettu tahallisesti. Korvausta voidaan alentaa tai evätä se kokonaan, jos vahinko on aiheutettu törkeällä huolimattomuudella tai alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksenalaisena.

Kaskovakuutus on voimassa Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa.Tietyissä maissa varkausvakuutuksen omavastuu on korotettu. Poikkeukset löydät kaskovakuutusehdoista .

Ulkomailla tarvitset mukaasi seuraavat asiakirjat:

 • Green card eli vihreä kortti on todistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Vihreä kortti on suositeltavaa olla mukana aina Pohjoismaiden ulkopuolelle matkustettaessa. Tietyissä maissa vihreä kortti on pakollinen. Tilaa vihreä kortti kirjautumalla verkkopalveluun tai ota yhteyttä LähiTapiolaan. Muista tilata kortti auton lisäksi myös matkailuperävaunulle.

 • Rekisteriotteen tekninen osa. Sen voit tilata maksutta Traficom.fi-palvelusta tai noutaa katsastuskonttorilta.

 • Kansainvälinen vahinkoilmoituslomake. Tulosta lomake mukaan Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta .

 • Valtakirja rahoitusyhtiöltä. Jos ajoneuvon omistaa toinen henkilö tai yritys, kuten rahoitusyhtiö, tarvitset omistajalta valtakirjan maastavientiä varten.

 • Muista myös muut tarvittavat asiakirjat ja kortit, kuten kansainvälinen ajokortti, passi, luottokortit, matkaliput ja matkavakuutus.

Uuteen vakuutukseen saat lähtöbonuksena pääsääntöisesti heti 70 %, joka on myös täysi bonus. Lähtöbonuksen saat, vaikka sinulla olisikin vahinkohistoriaa ja sattuneita vahinkoja toisessa yhtiössä. Lue lisää kaskovakuutuksen bonuksesta.

Kaskon bonus vaikuttaa kolarointivakuutuksen maksuun, ja ainoastaan kolarointiturvasta korvattavat vahingot alentavat bonusta. Yhdestä kolarointivakuutuksesta korvattavasta vahingosta kaskon bonus alenee 20 %-yksikköä. Vahingon jälkeen bonus nousee 10 %-yksikköä vakuutuskaudessa, kun auto on ollut liikennekäytössä vähintään 120 päivää vakuutuskauden aikana.

Loistokaskoon ja Laajaan kaskoon sisältyy Bonusturva, joka varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset bonusturvan vahingottomalla ajolla ja se on käytössäsi, kun bonuksesi on täydet 70%.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Kaskovakuutuksen hinta

Kaskovakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi itse ajoneuvo, sen käyttö ja vakuutuksenottajan tiedot.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531 .

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.