Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Moottoripyörä­vakuutus

Moottoripyörävakuutus turvaa kilometrisi kesäbaanoilla. Valitse tarpeisiisi sopiva kasko tai liikennevakuutus. Vakuutus mukautuu ajokautesi pituuden mukaan. Keskittämällä vakuutukset meille voit saada etua jopa -17 % ja kerrytät samalla S-ryhmän Bonusta.

Vakuutus mukautuu ajokautesi pituuden mukaan.

Kaskovakuutus tarpeesi mukaan.

Edullisemmat vakuutusmaksut keskittämällä.

S-ryhmän Bonusta moottoripyörävakuutuksesta ainoana Suomessa.

Mitä moottoripyörän vakuutus kattaa

KaskovakuutusLaaja kasko Osakasko

Kolarointivakuutuksesta eli törmäysvakuutuksesta korvaamme vahingot, jos ajoneuvo törmää, suistuu tieltä, kaatuu tai putoaa.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Luonnonilmiövakuutus korvaa, jos myrsky kaataa puun ajoneuvon päälle, raesade vahingoittaa ajoneuvon ulkopintoja tai kun tulvaveden nousu tai myrskyn irrottama esine aiheuttaa vahinkoa pysähtyneelle ajoneuvolle.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Eläintörmäysvakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää muuhun eläimeen kuin hirvieläimeen. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Hirvivahinkovakuutus korvaa, jos ajoneuvo törmää hirven, poron, kauriin tai peuran kanssa. Väistämisestä aiheutuneet vahingot korvataan kolarointivakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ilkivaltavakuutuksesta korvaamme tahallisesta vahingonteosta aiheutuneita vahinkoja. Ilkivallasta on tehtävä rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa emme korvaa ilkivaltavakuutuksesta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Varkausvakuutuksesta korvaamme ajoneuvon, jos se varastetaan. Korvaamme myös ajoneuvon vauriot, jos se vahingoittuu varkauden, luvattoman käytön tai näiden yrityksen yhteydessä. Maksamme korvauksen, jos ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaus pitää aina ilmoittaa poliisille.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Palovakuutuksesta korvaamme irti päässeen tulen tai ajoneuvon suoraan osuneen salamaniskun aiheuttamat vahingot.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvaamme asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja ajoneuvon omistamiseen, kuljettamiseen ja hallintaan liittyvissä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Autopalveluvakuutuksesta korvaamme matkan keskeytymisestä aiheutuneita kuluja. Maksamme korvausta, jos ajoneuvoon tulee esimerkiksi tekninen vika. Korvattavia kuluja ovat muun muassa ajoneuvon nostaminen tielle ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon sekä matkakustannukset kotiin.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Rahoitusvakuutus liitetään kaskoon, jos ajoneuvon omistajana on rahoitusyhtiö tai autoliike, tai jos ajoneuvo on leasingvuokrattu. Rahoitusvakuutuksesta voidaan korvata ajoneuvon menettäminen tai vaurioituminen ajoneuvon omistajalle, jos korvaus muuten evättäisiin tai sitä kohtuullistettaisiin.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Lunastusetuvakuutuksesta maksamme lisäkorvausta ajoneuvon käyvän arvon lisäksi, kun korvauksen edellytykset täyttyvät.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Liikennevakuutus

  • Lakisääteinen liikennevakuutus korvaa vastapuolen ajoneuvolle aiheutetut omaisuusvahingot.

  • Liikennevakuutuksesta korvataan oman ajoneuvon matkustajien vaatteet ja käyttöesineet.

  • Henkilövahingoissa korvataan muun muassa sairaanhoitokulut, ansiomenetykset ja hautauskustannukset.

Usein kysyttyä

Halvin moottoripyörävakuutus ei välttämättä ole kannattavin vaihtoehto. LähiTapiola tarjoaa moottoripyörää varten Laajan kaskon ja Osakaskon, joista voit valita itsellesi parhaiten sopivan vakuutuksen. Moottoripyörälle aiheutuneita vahinkoja varten on hyvä olla kaskovakuutus liikennevakuutuksen lisäksi.

Ajoneuvon liikennevakuutus tulee ottaa aina seitsemän päivän kuluessa ajoneuvon omistus- tai hallintaoikeuden siirtymisestä. Jos ostat ajoneuvon joltain muulta kuin rekisteriin merkityltä omistajalta, vakuutus pitää ottaa välittömästi.

Jos liikennevakuutuksen ottaminen on laiminlyöty määräajassa, Liikennevakuutuskeskus perii ajoneuvon omistajalta tai haltijalta vakuuttamattomuusmaksua.

Voit ostaa moottoripyörävakuutuksen verkkosivuiltamme. Hoidamme vakuutuksen irtisanomisen edellisestä yhtiöstä ja ilmoituksen Traficomin ajoneuvorekisteriin.

Moottoripyörävakuutuksen hinta muodostuu monesta tekijästä, kuten bonuksista, ajokauden pituudesta, omavastuun suuruudesta, moottoripyörän ominaisuuksista, iästäsi, paikkakunnastasi ja keskittämiseduista. Myöskin vakuutuksen laajuus vaikuttaa hintaan. Verkkosivuillamme voit arvioida ja laskea, minkälainen vakuutus voisi sopia sinun tarpeisiisi.

LähiTapiolan moottoripyörävakuutus on ainoa Suomessa, josta voit saada S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Kaskovakuutuksesta korvaamme omalle moottoripyörälle aiheutuneet vahingot, kuten kolari- tai varkausvahinkoja. Liikennevakuutuksesta korvaamme henkilövahingot ja muiden osapuolten omaisuuden, jos aiheutat vahingon liikenteessä.

Liikennevakuutuksen bonus on enimmillään 70 %. Bonus muodostuu henkilökohtaisen ajohistorian perusteella. Bonuksen laskennassa hyödynnetään kaikkien vakuuttamiesi moottoripyörien historiatiedot eikä bonusta enää tarvitse siirtää ajoneuvo toiselle.

Kyllä voidaan. Tällöin bonuksien laskennassa huomioidaan samassa taloudessa asuvan puolisosi, avopuolisosi tai kanssasi rekisteröidyssä parisuhteessa asuvan henkilön moottoripyörillä kerrytetty vakuutus- ja vahinkohistoria. Edun hyödyntämiseksi ole yhteydessä vakuutuspalveluumme.

Liikennevakuutus tarvitaan kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille, myös moottoripyörille.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Kaskovakuutuksen avaintiedot (pdf)

Liikennevakuutuksen avaintiedot (pdf)

Kaskovakuutusehdot (pdf)

Liikennevakuutusehdot (pdf)

Moottoripyörä­vakuutuksen hinta

Moottoripyörävakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksibonukset, ajokauden pituus, omavastuun suuruus, moottoripyörän ominaisuudet ja vakuutuksenottajan tiedot.

Laske ja osta

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta