Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Vakavan sairauden turva

LähiTapiolan vakavan sairauden turvan avulla varmistat, ettei yllättävä sairastuminen sotke talouttasi ja että arki voi jatkua mahdollisimman normaalina. Olemme tukenasi, kun on aika keskittyä elämään ja sairaudesta paranemiseen. Vakuutuksesta maksettavan kertakorvauksen voit käyttää haluamallasi tavalla.

Vakavan sairauden turva kattaa useimmat syövät sekä useita muita sairauksia.

Verovapaan kertakorvauksen voit käyttää juuri sinulle sopivalla tavalla – jopa 100 000 €.

S-ryhmän Bonusta myös vakavan sairauden turvasta.

Laske hinta ja osta helposti verkosta.

Laske hinta vakuutukselle

Tee valinnat ja täytä kaikki kentät ellei toisin mainita.

Paljonko vakavan sairauden turva maksaa

Katso alta esimerkit, paljonko turva vakavan sairauden varalle maksaisi erilaisissa elämäntilanteissa. Tarkista laskurimme avulla oma hintasi - verottoman kertakorvauksen voit valita oman tilanteesi mukaan.

Annin vakavan sairauden turva on yksi huoli vähemmän

Anni on pohtinut voisiko hän sairastua syöpään, koska suvussa on ollut sairaustapauksia. Hän koki tärkeäksi varautua vakavan sairauden varalta, koska opinnot ovat vielä kesken, eikä paikka työelämässä ole vakiintunut. Korvaus auttaisi vuokranmaksussa ja arjen jatkumisessa toipumisen aikana.

Korvausmäärä: 30 000 €

Esimerkkihinta:
4,99 €/kk*

* Esimerkkihinta on laskettu 27-vuotiaalle, joka ei tupakoi.

Teemun vakavan sairauden turva suojaa perheen taloutta

Teemu otti vakavan sairauden turvan, koska on päävastuussa perheen toimeentulosta. Korvaussummassa hän huomioi vuoden ansiotulojen määrän. Jos sairauslomalle tarvitsisi jäädä pidemmäksi aikaa, ei asuntolainan tai laskujen maksusta tarvitsisi huolehtia.

Korvausmäärä: 45 000 €

Esimerkkihinta:
8,93 €/kk*

* Esimerkkihinta on laskettu 30-vuotiaalle, joka ei tupakoi.

Sarin vakavan sairauden turva toimii talouden puskurina

Ystävän sairastuttua rintasyöpään Sari päätti ottaa itselleen vakavan sairauden turvan. Vakuutus toimii talouden puskurina, sillä hän on kokenut työlääksi säästää yhden hengen taloudessa. Kertakorvaus auttaa, jos tulotaso alenisi pitkän sairausloman vuoksi.

Korvausmäärä: 30 000 €

Esimerkkihinta:
18,14 €/kk*

* Esimerkkihinta on laskettu 40-vuotiaalle, joka ei tupakoi.

Miksi vakavan sairauden turva kannattaa ottaa

  • Vakavan sairauden turva varmistaa toimeentuloasi, jos sairastut vakavasti.

  • Verovapaa kertakorvaus maksetaan yhdessä erässä heti diagnoosin jälkeen, mikä helpottaa asioiden järjestämistä ja varmistaa nopean hoitoon pääsyn.

  • Kertakorvauksen voit käyttää juuri sinulle sopivalla tavalla – arjen kulujen kattamiseen, nopeampaan hoitoon pääsyyn tai vaikkapa lomamatkaan.

  • Korvaus auttaa selviämään normaaleista arjen kuluista, jos joutuisit olemaan sairausloman takia pidemmän aikaa pois töistä.

Mitä vakuutus kattaa

Vakavan sairauden vakuutus kattaa alla mainitut sairaudet ja toimenpiteet. Turvan korvausmäärän suuruus valitaan omaan tilanteeseesi sopivaksi ja se voi olla jopa 100 000 €. Veroton kertakorvaus maksetaan yhdessä erässä.

Turvan kattamat sairaudet ja toimenpiteet Sisältää

Useimmat syövät

Sisältyy vakuutukseen

Aivokasvain

Sisältyy vakuutukseen

Sepelvaltimon ohitus avosydänleikkauksella

Sisältyy vakuutukseen

Sydänläpän korvaaminen keinoläpällä

Sisältyy vakuutukseen

Sydäninfarkti

Sisältyy vakuutukseen

Munuaisten vajaatoiminta

Sisältyy vakuutukseen

Elin- tai luuydinsiirto

Sisältyy vakuutukseen

MS-tauti

Sisältyy vakuutukseen

Aivohalvaus

Sisältyy vakuutukseen

Syöpävakuutus vai vakavan sairauden turva

Erilaiset syöpävakuutukset ovat yleistyneet markkinoilla ja ne korvaavat, jos sairastut johonkin tiettyyn syöpään. Syöpävakuutusta harkitessa kannattaa kuitenkin verrata vakuutuksen kattavuutta vakavan sairauden turvaan. Vakavan sairauden turva ei ainoastaan ole syöpävakuutus, vaan se kattaa myös useita muita sairauksia. Vertailimme syöpävakuutusta ja vakavan sairauden turvaa keskenään.

Usein kysyttyä

Vakavan sairauden turvaa voi hakea 18 vuotta täyttänyt henkilö. Vakuutusta on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täyttää 64 vuotta. Vakuutus päättyy sen kauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 68 vuotta. Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.

Vakavan sairauden turvan korvausmäärä voi olla 30 000–100 000 €, myyjältä ostettaessa 10 000–150 000 €. Vakavan sairauden turva sisältää aina myös vakuutuksen kuoleman varalle (henkivakuutus) itse määrittelemälläsi korvausmäärällä.

Vakavan sairauden turvan hintaan vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvaussumma. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Mahdollinen tupakkatuotteiden käyttö nostaa vakavan sairauden turvan maksua.

Voit saada Vakavan sairauden turvasta S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Hae korvausta verkkopalvelussame. Liitä hakemukseen liitteenä lääkärinlausunto (esimerkiksi B-lausunto) tai muu tarvittava selvitys. Voit hakea korvausta aikaisintaan 28 päivän kuluttua korvattavasta diagnoosista (ei koske syöpätapauksia)

Muutoksia vakuutukseen voit tehdä helpoiten LähiTapiolan verkkopalvelun kautta.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.

Vakavan sairauden turvasta maksettava kertakorvaus on sinulle veroton. Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.1.2024 voimassa olevien verosäännösten mukaisesti.

Vakavan sairauden turvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Katso myös

Henkivakuutus

Henkivakuutus turvaa läheistesi toimeentuloa, jos menehdyt.

Tutustu henkivakuutukseen

Työkyvyttömyysvakuutus

Työkyvyttömyysvakuutukset turvaavat toimeentuloasi tilapäisen tai pysyvän työkyvyttömyyden varalta.

Tutustu työkyvyttömyysvakuutukseen

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Jos ostit vakuutuksen verkkopalvelusta:

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Jos ostit vakuutuksen LähiTapiolan toimistosta:

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Hae korvausta

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta