Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Laaja kotivakuutus

Laaja kotivakuutus on kattava turva kodillesi. Tee huolellinen vertailu ja valitse vakuutus, joka sopii parhaiten tarpeisiisi.

Mitä on laaja kotivakuutus

Laaja kotivakuutus on suosituin kotivakuutuksemme. Se on tärkeä kotisi turva, joka kattaa myös kodissasi olevan irtaimiston. Irtaimistoa ovat esimerkiksi matkapuhelimet, kodinkoneet, huonekalut, vaatteet ja arvoesineet.

Laaja kotivakuutus korvaa myös äkillisiä ja yllättäviä tavaroiden rikkoutumisia. Ensisijaisesti laaja kotivakuutus korvaa korjauskustannukset. Laaja kotivakuutus korvaa laajemmin myös muita vahinkoja kuin muut suppeammat kotivakuutuksemme.

Menikö jotain rikki? Katso ohjeet

Mitä laaja kotivakuutus korvaa

Korvataan vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa.

Vakuutus korvaa irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

Vakuutuksesta korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

Vakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Vakuutus korvaa kustannukset, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Laaja Plus - lisäturvaa koti-irtaimistolle

Voit parantaa koti-irtaimistosi suojaa LaajaPlus -turvalla. Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

Laajan kotivakuutuksen hinta

Laajan kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa valitsemasi omavastuun suuruus. Lisäksi laajan kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja asuntosi asuinpinta-ala. Laajan kotivakuutuksen hinnan voit laskea helposti laskurillamme. Laskurilla voit vertailla eri omavastuuvaihtoehtojen vaikutusta laajan kotivakuutuksen hintaan.

Miten valita paras kotivakuutus

Vertaile eri turvia

Tutki eri vakuutusturvia ja vertaile niitä. Katso, mitä vakuutus sisältää ja kattaa, sekä kuinka paljon se maksaa. Muista, että aina halvin ei ole paras vaihtoehto.

Kartoita omat tarpeesi

Mieti, millaisen turvan tarvitset kodillesi ja tavaroillesi. Jos sinulla on arvokasta omaisuutta, valitse kattavampi vakuutus. Pohdi myös omaisuutesi arvoa realistisesti, jotta vahingon sattuessa vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

Huomioi omavastuu

Tarkista omavastuun määrä. Pienempi omavastuu voi tarkoittaa korkeampaa vakuutusmaksua.

Sujuva asiakaspalvelu auttaa

Nopea korvauspalvelu on arvokasta, kun vahinko sattuu. Laajassa kotivakuutuksessa voit korjauttaa esimerkiksi rikkoutuneen matkapuhelimen huoltokumppanimme kautta - yleensä jo saman päivän aikana. Vakavammissa vakuutusvahingoissa saat meihin yhteyden myös puhelimella 24/7.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Hätäpalvelu auttaa akuuteissa tilanteissa 24/7 Jos kodissasi on tapahtunut suuri vahinko, ole meihin yhteydessä numerossa 0800 04531 .

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.