Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus omakoti­taloon

Kotivakuutuksella turvaat kotisi ja tavarasi vahinkojen varalta. Omakotitalossa tarvitset vakuutuksen, joka kattaa sekä irtaimiston että rakennuksen, eli talon rakenteineen, kiinteät sisustukset, talotekniikan ja pihan rakennelmat. Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua riita- tai rikosasioissa.

Kotivakuutus on vakuutus kotisi vahinkojen varalle, asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa.

Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen otat kodillesi ja tavaroillesi.

Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.

Kun keskität LähiTapiolaan, säästät vakuutusmaksuissa jopa 17 %.

Mitä omakotitalon vakuutus kattaa

Omakotitalon kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Vakuutusturva voi olla eri laajuinen talollesi tai tavaroillesi.

KotivakuutusLaajaPerusSuppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat laajemman turvan huoneiston kiinteille sisustuksille.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Kun koti-irtaimistoa - esim. matkapuhelin, kodinkone, huonekalu, vaate, arvoesine -menee äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti rikki, korvaamme vahinkoja rikkoutumisturvasta. Lisäksi korvaamme myös esim. rakennuksen LVISA -laitteiden rikkoutumisia.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta, murrosta, ilkivallasta tai niiden yrityksestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme irti päässeestä tulesta aiheutuneita vahinkoja sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaamme kodin irtaimiston vakuutuksesta tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Vastuuvakuutuksesta korvaamme ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lainmukainen.

Vakuutus korvaa esimerkiksi lapsen tai koiran toiselle osapuolelle aiheuttamia vahinkoja sekä polkupyörällä aiheuttamasi kolarin.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutuksesta korvaamme kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Lisäturva, josta korvaamme ulkomaanmatkoilla mukana oleville tavaroille sattuneet vahingot, kuten esimerkiksi varkaudet ja rikkoutumiset.

Valinnainen

Valinnainen

Valinnainen

Usein kysyttyä

Omakotitaloon sopivan kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Voit valita omaisuudellesi kattavuudeltaan myös erilaiset vakuutusturvat. Kotivakuutus on monille tärkeimpiä vakuutuksia, joten se on hyvä pitää ajan tasalla.

Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät sinulle ja tavaroillesi parhaimman vakuutuksen. Halvin kotivakuutus ei aina ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi ikäsi, talosi pinta-ala, sijainti ja rakennuksen tiedot. Yllä olevalla laskurilla voit laskea uuden kotivakuutuksesi hinnan hetkessä.

Kun ostat omakotitalon vakuutuksen verkkokaupasta, vakuutus tehdään täydestä arvosta. Täysarvovakuutuksella tarkoitetaan rakennuksen todellista, vahinkohetken arvon mukaista vakuutusta. Vakuutus perustuu rakennuksen pinta-alaan eikä rahasummaan. Rakennuksen tekninen arvo selvitetään vasta silloin, kun vahinko tapahtuu.

LähiTapiolan kotivakuutus korvaa kodin ja kodissa olevien tavaroiden vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi tulipalosta, vesivahingosta, myrskystä tai varkaudesta. Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden äkillisiä ja ennalta arvaamattomia rikkoutumisia sekä myös muita vahinkoja laajemmin kuin suppeammat kotivakuutukset.

Kotivakuutukseen kuuluvat myös jokaiselle tärkeät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua.

Tontillasi sijaitsevat kooltaan alle 15 neliömetrin suuruiset piharakennelmat (esim. grillikatos, kylpytynnyri, leikkimökki, pihavaja) kuuluvat vakuutukseen 10 000 € asti, eikä niitä tarvitse vakuuttaa erikseen. Yli 15 neliömetrin rakennukset ja saunarakennukset puolestaan tulee vakuuttaa erikseen.

Suosittelemme, että otat vakuutuksen omakotitalolle jo rakentamisen alkuvaiheessa, mutta voit vakuuttaa rakenteilla olevan omakotitalon kuitenkin missä tahansa rakennusprojektin vaiheessa. Vakuutusturva kattaa rakennuksen kaikissa vaiheissa sekä myös tontille tuotavat rakennustarvikkeet ja työmaalla olevia työkaluja ja koneita.

Seuraavat vahingot ovat esimerkkejä korvattavista vahingoista. Kotivakuutuksesta voidaan korvata lisäksi paljon muitakin vahinkoja. Valittu vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri tilanteissa.

 • Kun puhelimesi tai kodinkoneesi rikkoutuu, korvataan ensisijaisesti korjaus. Jos kone on korjauskelvoton, korvataan ikävähennyksillä uuden vastaavan hinta.

 • Jos sinulla on uutta elektroniikkaa tai kodinkoneita, Laaja Plus -turvalla saat suuremman korvauksen uuden omaisuuden vahingoista, kun tavaroiden ikä vaikuttaa vasta myöhemmin korvaukseen.

 • Omakotitalojen tyypillisimmät vahingot ovat vuotovahingot, palovahingot sekä erilaiset talotekniikan rikkoutumisvahingot, joita varten tarvitaan Laaja Kotivakuutus.

 • Vuotovahingosta korvataan vahingot rakennuksen rakenteille ja kiinteille sisustuksille esim. lattiat ja muut pintamateriaalit sekä rikkoutuneen putken korjaus ja kuivatukset. Putkiston ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Vakuutus kattaa myös mahdollisen tilapäisasumisesi korvattavan vahingon korjaustöiden aikana.

Vakuutusehdoissa on mainittu erikseen tapahtumia, joita ei korvata. Sellaisia ovat esimerkiksi:

 • omaisuuden katoaminen, unohtaminen tai niiden seurauksena aiheutuneet vahingot

 • lukitsemattoman polkupyörän, veneen tai perämoottorin varkausvahingot

 • urheilu- ja harrastusvälineiden ja sähköisen liikkumisvälineen rikkoutuminen, kun sitä käytetään siihen, mihin se on tarkoitettu

 • lemmikki- tai kotieläinten aiheuttamat vahingot

 • hyönteisten, mikrobien, lintujen, jäniseläinten ja jyrsijöiden aiheuttamat vahingot

 • vähitellen, esimerkiksi kulumisesta tai ruostumisesta aiheutuvat vahingot

 • suunnittelu-, asennus-, käyttö-, perustamis- tai rakennusvirheestä aiheutuneet vahingot

 • pakkasesta, kuumuudesta, kuivuudesta, sateesta, jään tai lumen painosta taikka tulvimisesta aiheutuvat vahingot

 • takuun piiriin kuuluvat vahingot

 • tietotekniikka- tai älylaitteiden, tietokoneohjelmien ja tiedostojen vahingot, jotka johtuvat haittaohjelmista, käyttäjän virheestä, tietojen häviämisestä tai toimimattomuudesta, kun itse laite ei ole rikkoutunut

 • tahallisesti aiheutetut vahingot.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Omakotitalon vakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esim. ikäsi, talosi pinta-ala, sijainti ja rakennuksen tiedot.

Hae kotivakuutuksen hinta ja osta

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa akuuteissa tilanteissa 24/7 Jos kodissasi on tapahtunut suuri vahinko, ole meihin yhteydessä numerossa 0800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta