Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutus pari- tai erillistaloon

Kotivakuutuksella turvaat kotisi ja tavarasi vahinkojen varalta. Paritalossa ja erillistalossa tarvitset vähintään kotivakuutuksen, joka kattaa irtaimistosi ja asunnon kiinteät sisustukset. Lisäksi saat vakuutukseesi vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Jos pari- tai erillistalo on taloyhtiössä, se vakuutetaan rakennuksen kiinteistövakuutuksella.

Kotivakuutus on vakuutus kotisi vahinkojen varalle, asuitpa sitten vuokralla tai omassa asunnossa.

Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen otat kodillesi ja tavaroillesi.

Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.

Kun keskität LähiTapiolaan, säästät vakuutusmaksuissa jopa 17 %.

Kotivakuutus -30%

Vakuuta kotisi ja sen tavarat. Saat nyt kodin irtaimistovakuutuksen vuodeksi alennettuun hintaan. Tutustu kampanjan tarkempiin sääntöihin täältä.

Laske kotivakuutuksen hinta

Mitä pari- tai erillistalon vakuutus kattaa

Asunto-osakeyhtiömuotoisessa pari- ja erillistalossa vakuutat oman asunnon irtaimiston. Taloyhtiö vastaa rakennuksen vakuuttamisesta kiinteistövakuutuksella. Jos paritalo ei ole asunto-osakeyhtiömuotoinen, niin ota yhteyttä asiakaspalveluumme rakennuksen vakuuttamiseksi.

Kotivakuutus korvaa LaajaPerusSuppea

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

Valinnainen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Kun koti-irtaimistoa - esim. matkapuhelin, kodinkone, huonekalu, vaate, arvoesine -menee äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti rikki, korvaamme vahinkoja rikkoutumisturvasta.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Tavaroille ja huoneiston kiinteille sisustuksille korvaamme vesi- ja vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme poikkeuksellisesta tulvasta rakennukselle tai irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja, jos vesi on tulvinut maanpinnalta rakennukseen.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme

vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta, murrosta, ilkivallasta tai niiden yrityksestä. Korvaamme esim. lukitun polkupyörän varkauden.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutuneita vahinkoja.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Korvaamme kodin irtaimiston vakuutuksesta tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden mittaiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Vastuuvakuutuksesta korvaamme ulkopuoliselle aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lainmukainen. Vakuutus korvaa esimerkiksi lapsen tai koiran toiselle osapuolelle aiheuttamia vahinkoja sekä polkupyörällä aiheuttamasi kolarin.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Oikeusturvavakuutusesta korvaamme kustannuksia, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Lisäturva, josta korvaamme ulkomaanmatkoilla mukana oleville tavaroille sattuneet vahingot, kuten esim. varkaudet ja rikkoutumiset, jopa ilman omavastuuta.

Valinnainen

Valinnainen

Valinnainen

Usein kysyttyä

Paritaloon ja erillistaloon sopivan kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Voit valita omaisuudellesi kattavuudeltaan myös erilaiset vakuutusturvat. Kotivakuutus on monille tärkeimpiä vakuutuksia, joten se on hyvä pitää ajan tasalla. Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät sinulle ja tavaroillesi parhaimman vakuutuksen.

Halvin kotivakuutus ei aina ole paras vaihtoehto. Suosittelemme vakuutusten sisällön vertailua ja huomioimaan erityisesti vakuutukseen sisältyvät turvat, omavastuut sekä enimmäiskorvaukset vahinkotilanteessa.

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi ikäsi sekä kotisi pinta-ala ja sijainti. Verkosta saat helposti hinnan ja ostat vakuutuksen kotisi irtaimistolle.

Jos asut asunto-osakeyhtiömuotoisessa paritalossa tai erillistalossa vakuutat vain oman irtaimistosi kotivakuutuksella. Tällöin yhtiö vakuuttaa rakennuksen kiinteistövakuutuksella. Asunto-osakemuotoiseen paritaloon tai erillistaloon saat irtaimistovakuutuksen nopeasti ja helposti verkkokaupastamme. Jos paritalosi on kiinteistömuotoinen paritalo, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa sinua mielellään rakennuksen vakuuttamisessa.

LähiTapiolan kotivakuutus korvaa kodin ja kodissa olevien tavaroiden vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi tulipalosta, vesivahingosta, myrskystä tai varkaudesta. Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden äkillisiä ja ennalta arvaamattomia rikkoutumisia sekä myös muita vahinkoja laajemmin kuin suppeammat kotivakuutukset.

Kotivakuutukseen kuuluvat myös jokaiselle tärkeät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua.

Seuraavat vahingot ovat esimerkkejä korvattavista vahingoista. Kotivakuutuksesta voidaan korvata lisäksi paljon muitakin vahinkoja. Valittu vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri tilanteissa.

 • Kun puhelimesi tai kodinkoneesi rikkoutuu, korvataan ensisijaisesti korjaus. Jos kone on korjauskelvoton, korvataan ikävähennyksillä uuden vastaavan hinta.

 • Jos sinulla on uutta elektroniikkaa tai kodinkoneita, Laaja Plus -turvalla saat suuremman korvauksen uuden omaisuuden vahingoista, kun tavaroiden ikä vaikuttaa vasta myöhemmin korvaukseen.

 • Vuotovahingosta korvataan vahingot omaisuudellesi ja kunnossapitovastuullasi olevilla kiinteille sisustuksille, mm. kotisi lattiat ja muut pintamateriaalit. Vakuutus kattaa myös tilapäisasumisesi korvattavan vahingon korjaustöiden aikana.

Vakuutusehdoissa on mainittu erikseen tapahtumia, joita ei korvata. Sellaisia ovat esimerkiksi:

 • omaisuuden katoaminen, unohtaminen tai niiden seurauksena aiheutuneet vahingot

 • lukitsemattoman polkupyörän varkausvahingot

 • urheilu- ja harrastusvälineiden ja sähköisen liikkumisvälineen rikkoutuminen, kun sitä käytetään siihen, mihin se on tarkoitettu

 • lemmikki- tai kotieläinten sekä hyönteisten aiheuttamat vahingot

 • vähitellen, esimerkiksi kulumisesta tai ruostumisesta aiheutuvat vahingot

 • takuun piiriin kuuluvat vahingot

 • tietotekniikka- tai älylaitteiden, tietokoneohjelmien ja tiedostojen vahingot, jotka johtuvat haittaohjelmista, käyttäjän virheestä, tietojen häviämisestä tai toimimattomuudesta, kun itse laite ei ole rikkoutunut

 • tahallisesti aiheutetut vahingot.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Pari- ja erillistalon kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi ikäsi sekä kotisi pinta-ala ja sijainti. Jos asut muussa kuin asunto-osakeyhtiömuotoisessa pari- tai erillistalossa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Hae kotivakuutuksen hinta ja osta

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa akuuteissa tilanteissa 24/7 Jos kodissasi on tapahtunut suuri vahinko, ole meihin yhteydessä numerossa 0800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta