Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Mökkivakuutus

Mökkivakuutuksesta eli vapaa-ajan asunnon vakuutuksesta saat turvaa mökin tai vapaa-ajan asunnon vahinkojen varalta. Vakuutus kannattaa ottaa rakennuksen varustetason mukaisesti. Mökillä oleva irtaimisto tarvitsee oman vakuutuksensa. Mökin vakuutus kattaa lisäksi piharakennuksia sekä esim. soutuveneen ja sen moottorin.

Mökkivakuutus turvaa vapaa-ajan asuntosi vahinkojen varalta.

Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen otat mökillesi ja sen tavaroille.

Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.

Kun keskität LähiTapiolaan, säästät vakuutusmaksuissa jopa 17 %.

Mitä mökkivakuutus kattaa

Mökkivakuutuksen eli vapaa-ajan asunnon vakuutuksen laajuuden voit valita mökkisi ja tarpeidesi mukaan. Kotivakuutus on tärkeä myös kesämökille ja vapaa-ajan asunnolle, joten se on hyvä pitää ajan tasalla. Vakuutusturva ja omavastuu voivat myös olla erilaiset rakennukselle ja tavaroille sekä onko kyseessä oma vai vuokramökki.

Kotivakuutus korvaa Laaja PerusSuppea

Korvaamme vapaa-ajan asunnollasi äkillisesti ja ennalta arvaamatta rikkoutunutta irtaimistoa ja esime. mökin talotekniikan rikkoutumisia. Irtaimistoa ovat esim. kodinkoneet ja huonekalut sekä vesiharrastusvälineet, kuten soutuveneet, SUP-laudat, kanootit ja kajakit. Rakennuksen LVISA-laitteita ovat esim. lämminvesivaraaja ja ilmalämpöpumppu. Korvaamme myös, jos esim. puu kaatuu mökin päälle.

Sisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Tavaroille ja huoneiston kiinteille sisustuksille korvaamme vesi- ja vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme poikkeuksellisesta tulvasta rakennukselle tai irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja, jos vesi on tulvinut maanpinnalta rakennukseen.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Ei sisälly vakuutukseen

Korvaamme vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet varkaudesta, murrosta, ilkivallasta tai niiden yrityksestä.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme vahinkoja, jotka aiheutuvat esim. raesateesta, myrskystä tai vakuutuksen kohteeseen suoraan iskeneestä salamasta.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Valinnainen

Korvaamme irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

Sisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseenSisältyy vakuutukseen

Usein kysyttyä

Mökkivakuutuksen eli vapaa-ajan asunnon vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi vakuutuksenottajan ikä sekä mökin rakennusten pinta-alat, sijainti ja rakennuksen tiedot. Laske helposti kotivakuutuksen hinta yllä olevalla laskurilla.

LähiTapiolan mökkivakuutus eli vapaa-ajan asunnon kotivakuutus korvaa mökillä olevien tavaroiden vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi tulipalosta, vesivahingosta, myrskystä tai varkaudesta. Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden tai rakennuksien äkillisiä ja ennalta arvaamattomia rikkoutumisia sekä myös muita vahinkoja laajemmin kuin suppeammat kotivakuutukset.

Alla olevat vahingot ovat esimerkkejä vahingoista, joita korvaamme. Mökkivakuutuksesta voimme korvata lisäksi muitakin vahinkoja. Valittu vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri tilanteissa.

 • Jos mökillesi murtaudutaan tai myrsky pyyhkäisee yli vahinkoja aiheuttaen.

 • Enintään 15 neliömetrin piharakennusten, kuten grillikodan, aitan tai piha-alueen kasvuston vahinkoja.

 • Kun mökin jääkaappi rikkoutuu, korvaamme ensisijaisesti korjauskuluja. Jos laite on korjauskelvoton, korvaamme ikävähennyksillä uuden vastaavan hinta.

 • Vuotovahingosta korvaamme vahingot rakennuksen rakenteille ja kiinteille sisustuksille, mm. lattiat ja muut pintamateriaalit sekä rikkoutuneen putken korjaus. Putkiston ikä vaikuttaa korvauksen määrään.

 • Kun soutuveneesi ja sen enintään 10 hv perämoottori varastetaan tai törmäät yllättäen kiveen. Lisäksi korvataan vesiharrastusvälineet, kuten SUP-laudat, kanootit ja kajakit.

Vakuutusehdoissa on mainittu erikseen tapahtumia, joita ei korvata. Sellaisia ovat esimerkiksi:

 • omaisuuden katoaminen, unohtaminen tai niiden seurauksena aiheutuneet vahingot
  lukitsemattoman polkupyörän, veneen tai perämoottorin varkausvahingot

 • urheilu- ja harrastusvälineiden ja sähköisen liikkumisvälineen rikkoutuminen, kun sitä käytetään siihen, mihin se on tarkoitettu

 • lemmikki- tai kotieläinten aiheuttamat vahingot

 • hyönteisten, mikrobien, lintujen, jäniseläinten ja jyrsijöiden aiheuttamat vahingot
  vähitellen, esimerkiksi kulumisesta tai ruostumisesta aiheutuvat vahingot

 • suunnittelu-, asennus-, käyttö-, perustamis- tai rakennusvirheestä aiheutuneet vahingot

 • pakkasesta, kuumuudesta, kuivuudesta, sateesta, jään tai lumen painosta taikka tulvimisesta aiheutuvat vahingot

 • takuun piiriin kuuluvat vahingot

 • tahallisesti aiheutetut vahingot

Suosittelemme, että otat vakuutuksen mökille tai vapaa-ajan asunnolle jo rakentamisen alkuvaiheessa, mutta voit vakuuttaa rakenteilla olevan omakotitalon kuitenkin missä tahansa rakennusprojektin vaiheessa. Vakuutusturva kattaa rakennuksen kaikissa vaiheissa sekä myös tontille tuotavat rakennustarvikkeet ja työmaalla olevia työkaluja ja koneita.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Mökkivakuutuksen hinta

Mökkivakuutuksen eli vapaa-ajan asunnon vakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esim. vakuutuksenottajan ikä sekä mökin rakennusten pinta-alat, sijainti ja rakennuksen tiedot.

Hae hinta ja osta

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta