Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu

Kotivakuutus kuuluu jokaiseen kotiin. Valitse kotiisi ja tarpeisiisi sopiva kotivakuutuksen omavastuu ja kattavuus. Kotivakuutuksen kilpailuttaminen onnistuu helposti laskurillamme.

Mitä kannattaa huomioida kotivakuutuksen kilpailuttamisessa

Halvin vai kattavin kotivakuutus

Halvin kotivakuutus ei välttämättä ole aina paras vaihtoehto juuri sinun tarpeisiin. Suosittelemme vertailemaan vakuutusten sisältöä. Hinnan lisäksi on hyvä huomioida kotivakuutukseen kattavuus, omavastuut ja enimmäiskorvaukset vahinkotilanteissa. Tutustu LähiTapiolan kotivakuutuksiin.

Kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttaa valitsemasi vakuutusturvan enimmäiskorvausmäärä, omavastuun suuruus sekä kotisi ja omat tietosi. Näitä tietoja ovat muun muassa sinun ikäsi, kotisi tai vapaa-ajan asuntosi sijaintipaikkakunta ja pinta-ala. Kotivakuutuksen hinnan saat käteväsi selville verkkokaupastamme, jossa voit samalla vertailla, kuinka eri omavastuuvaihtoehdot ja korvausmäärän laajuus vaikuttavat kotivakuutuksen hintaan. Keskittämällä LähiTapiolaan, voit saada Omaetualennusta jopa 17 %. Lisäksi vakuutukset kerryttävät S-ryhmän Bonusta jopa 5 %.

Laske kotivakuutuksen hinta

Kotivakuutuksen omavastuu ja enimmäiskorvausmäärä

Vakuutuksen omavastuu tarkoittaa vahingon sattuessa omalla vastuullasi olevaa summaa, joka vähennetään korvausmäärästä. Irtaimistolle voit valita esimerkiksi omavastuusummaksi: 200, 300 tai 500 €. Myös rakennuksille voit valita esimerkiksi omavastuuksi: 200, 300, tai 500 €. Asiakaspalvelun kautta on mahdollista saada myös muita omavastuuvaihtoehtoja.

Voit miettiä enimmäiskorvausmäärän tasoa tästä lähtökohdasta: kuinka paljon kotisi tavarat maksaisivat nyt kaupassa, jos joutuisit ostamaan kaikki tavarat uudestaan esimerkiksi tulipalon jälkeen? Voit halutessasi korottaa enimmäiskorvausmäärää, jos esimerkiksi

  • sinun kotisi tavarat ovat tavallista arvokkaampia tai sinulla on paljon omaisuutta

  • sinulla on kodissasi yksittäisiä arvokkaita (yli 15 000 €) esineitä tai kokoelmia

  • asuinhuoneistoasi on remontoitu tavallista tasokkaampia materiaaleja käyttäen

Vertaa kotivakuutuksia ja löydä sinulle paras vaihtoehto

Laaja kotivakuutus - LähiTapiolan kattavin kotivakuutus

LähiTapiolan Laaja kotivakuutus tarjoaa kattavaa turvaa, kun omaisuuttasi rikkoutuu tai muita äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja sattuu. Suurin osa LähiTapiolan asiakkaista valitsee Laajan vakuutuksen, sillä vain Laaja kotivakuutus korvaa rikkoutumisvahinkoja sekä se korvaa vahinkoja kattavammin kuin muut kotivakuutuksemme. Vakuutus korvaa ensisijaisesti korjauskustannuksia tai uuden vastaavan omaisuuden hankinnan omaisuuden ikä huomioiden.

Laaja Plus – Parempi irtaimistovakuutus

Jos valitset LähiTapiolan Laajan kotivakuutuksen, voit parantaa kotisi irtaimiston turvaa LaajaPlussalla. Irtaimistovahingoissa saat paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissamme. Lisäksi saat tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. LaajaPlussalla saat myös huoneistosi kiinteille sisustuksille kattavamman turvan.

Perustasoinen turva perustarpeisiin – LähiTapiolan Perus kotivakuutus

LähiTapiolan Perus kotivakuutus on hyvä, mutta laajaa kotivakuutusta edullisempi vaihtoehto, kun et tarvitse turvaa esimerkiksi rikkoutumisvahinkoja varten. Perus kotivakuutus korvaa esimerkiksi tulipalo-, myrsky-, salamanisku-, raesade-, vuoto-, varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Poikkeuksellisia tulvavahinkoja korvataan myös perustasosta.

Suppea turva – LähiTapiolan halvin kotivakuutus

LähiTapiolan Suppea kotivakuutus on sopiva vakuutusturva, jos haluat varautua ensisijaisesti palovahinkojen varalta. Suppea kotivakuutus korvaa myös myrsky-, raesade- ja salamaniskuvahinkoja. Tarvittaessa voit laajentaa suppeaa turvaa kattamaan varkaus- ja ilkivaltavahinkoja. Suppea turva sopii esimerkiksi ulkorakennuksille ja kesämökeille, joissa ei ole riskiä vuotovahingoille.

Irtaimistovakuutus

Irtaimistovakuutus turvaa kotisi tai vapaa-ajan asuntosi tavaroita äkillisissä ja yllättävissä vahingoissa. Irtaimistovakuutuksen kuuluvat esimerkiksi yksityiskäyttöön tarkoitetut tavalliset esineet, kodinkoneet sekä arvo-omaisuus. Irtaimistovakuutus korvaa myös silloin, jos joudut vakuutuksesta korvattavan vahingon korjaamisen ajaksi muuttamaan väliaikaisesti muualle vakituisesta kodistasi. Vakuutus ei korvaa kuitenkaan, jos joudut suunnitellun putkiremontin ajaksi lähtemään evakkoon.

Lue lisää irtaimistovakuutuksesta

Oikeusturva ja vastuuvakuutus

LähiTapiolan kotivakuutuksiin kuuluu vastuu- ja oikeusturvavakuutukset ja ne koskevat sekä sinua vakuutuksenottajana sekä perheenjäseniäsi, jotka asuvat sinun kanssasi samassa taloudessa. Vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahingot, joista olet voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvelvollinen jollekin ulkopuoliselle. Lue lisää vastuuvakuutuksesta.

Oikeusturvavakuutus turvaa, jos tarvitset lakimiesapua yksityiselämääsi liittyvissä riitä-, rikos- tai hakemusasioissa. Lue lisää oikeusturvavakuutuksesta.

Miten vakuutukset kilpailutetaan?

Kilpailuta kotivakuutus kätevästi laskurillamme. Voit valita kotivakuutuksen laajuuden ja näet halvimman hinnan saman tien.

Laske kotivakuutuksen hinta