Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Vuokran­antajan vakuutus

Vuokranantajan vakuutus eli Huoneistoturva tuo turvaa yksityisille asuntosijoittajille. Vakuutus kattaa esimerkiksi esinevahingon silloin, kun vuokralainen onkin yllättäen päättänyt oman kotivakuutuksensa. Vakuutus korvaa myös esinevahingon takia saamatta jäänyttä vuokratuloa ja huoneistoon liittyvien riitojen oikeudenkäyntikuluja.

Vuokranantajan vakuutus turvaa sijoitusasuntosi vahinkojen varalta.

Keskeytysvakuutus korvaa menetetyn vuokratulon, jos asunnossa sattuu esim. vuotovahinko.

Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.

Mitä Huoneistoturva kattaa

Vuokranantajan vakuutus korvaa, jos sijoitusasunnossasi sattuu esinevahinko tai jos menetät vuokratuloja esim. vesivahingon vuoksi.

Vakuutuksen sisältö Sisältää

Korvaa huoneiston sisustuksille ja kiinteille kalusteille aiheutuneita vahinkoja, jos vuokralainen on päättänyt oman kotivakuutuksensa.

Sisältyy vakuutukseen

Korvaa vahinkoja, joista osakkeenomistaja on korvausvastuussa, vaikkei asunnossa asukaan.

Sisältyy vakuutukseen

Korvaa vuokrahuoneistoon kohdistuvista riidoista aiheutuvia oikeudenkäyntikuluja.

Sisältyy vakuutukseen

Korvaa saamatta jääviä vuokratuloja, jos huoneistossa sattuu esinevahinko ja huoneisto on sen vuoksi väliaikaisesti asuinkelvoton.

Valinnainen

Usein kysyttyä

Sijoitusasunnon vakuutus on tärkeä monesta eri syystä, joista kolme tärkeintä tässä:

 1. 1.

  Vuokratulon menetys: yleensä vuokratulon saanti keskeytyy, jos asunnossasi sattuu vahinko ja se tulee asuinkelvottomaksi. Vuokranantajan vakuutus korvaa menetetyn vuokratulon, kun olet valinnut vakuutukseen vuokratulon keskeytysvakuutuksen lisäturvana.

 2. 2.

  Kun riita yllättää: jos vuokrahuoneistoosi kohdistuu riitoja, esim. sinun ja vuokralaisesi välillä ja siitä aiheutuu oikeudenkäyntikuluja, vakuutus auttaa.

 3. 3.

  Osakkeenomistajan vastuu vahingosta: jos osakkeenomistaja on laiminlyönyt kunnossapitovelvollisuuttaan ja siksi vuokralaiselle tai kiinteistölle aiheutuu vahinkoa, voi vahinko olla kustannuksiltaan suuri. Tällöin Huoneistoturva kattaa kustannukset.

Huoneistoturvan hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esim. huoneiston tyyppi ja sijainti sekä valittu vakuutusmäärä ja omavastuu.

Alla mainitut vahingot ovat esimerkkejä vahingoista, joita korvaamme. Huoneistoturvasta voimme korvata lisäksi muitakin vahinkoja.

 • Putken rikkoutuminen yläkerrassa aiheuttaa vuotovahingon vakuutettuun huoneistoon. Kuivaustöiden aikana märkätilat ovat poissa käytöstä ja vuokraa alennetaan. Korvaamme keskeytysvakuutuksesta normaalin ja alennetun vuokran välisen erotuksen.

 • Vuokralainen ei ole maksanut vuokria neljään kuukauteen. Vuokranantaja vaatii saamatta jääneitä vuokria. Vuokralainen on riitauttanut vaatimuksen, ja vuokranantaja palkkaa asianajajan hoitamaan riitaa käräjäoikeudessa. Korvaamme oikeusturvavakuutuksesta vuokranantajan asiamiehen palkkioita.

 • Suihkun lattiakaivon päällä olleen pyyhkeen takia suihkuvesi valuu olohuoneen parketille, mistä aiheutuu vesivahinko olohuoneen parketille. Vuokralaisella ei ole omaa kotivakuutusta. Korvaamme huoneiston kiinteille sisustuksille aiheutuneita vahinkoja.

Huoneistoturvan hinta

Huoneistoturvan hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esim. huoneiston sijainti, tyyppi ja vakuutukseen valittu vakuutusmäärä.

Pyydä tarjous

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa 24/7 Kun tarvitset vakuutukseesi liittyvää neuvontaa liikenteessä tai ulkomailla, ole meihin yhteydessä numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta