<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Vuokralaisen kotivakuutus

Kun muutat vuokra-asuntoon, koti on tärkeää vakuuttaa. Usein myös vuokranantaja ja taloyhtiö edellyttävät kotivakuutuksen ottamista. Kotivakuutus tuo turvaa irtaimiston lisäksi myös huoneiston kiinteille kalusteille. Saat siitä apua myös vastuuvahingoissa.

Kotivakuutus turvaa kotisi vahinkojen varalta.

Voit valita itse, miten kattavan kotivakuutuksen otat kodillesi ja tavaroillesi.

Saat sujuvaa paikallista korvauspalvelua vahinkotilanteissa.

Kun keskität LähiTapiolaan, säästät vakuutusmaksuissa jopa 17 %.

Mitä vuokralaisen kotivakuutus kattaa

Vuokralaisen kotivakuutuksen laajuuden voit valita oman tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Kotivakuutus on hyvä pitää ajan tasalla, sillä se on monille tärkeimpiä vakuutuksia.

Lue lisää kerros- tai rivitalokodin kotivakuutuksesta .

Lue lisää omakotitalon kotivakuutuksesta .

Lue lisää pari- ja erillistalon kotivakuutuksesta .

Usein kysyttyä

Vuokranantajat ja taloyhtiö edellyttävät usein, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus. Tämä johtuu siitä, että kotivakuutuksella turvaat asuntosi irtaimiston lisäksi myös osakkeenomistajan vastuulla olevat asunnon kiinteät kalusteet, kuten lattia- ja seinäpinnat sekä kaapistot.

Kotivakuutukseen kuuluu myös vastuuvakuutus, josta voidaan korvata esimerkiksi huolimattomuudesta aiheutuneita vahinkoja. Taloyhtiön ja vuokranantajan vakuutukset eivät korvaa vuokralaisen irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja tai vahinkoja, joista vuokralainen on lain mukaan korvausvelvollinen. Vuokralaisen vakuutus on siis myös vuokranantajan hyväksi.

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esimerkiksi ikäsi ja kotisi pinta-ala sekä asunnon sijainti. Kotivakuutus kerrostaloon vuokralaiselle on eri hintainen kuin kotivakuutus suureen omakotitaloon.

Myös soluasuntoon tarvitaan kotivakuutus. Laske uuden kotivakuutuksesi hinta yllä olevalla laskurilla ja osta vakuutus näppärästi verkossa.

Kotivakuutukseen kuuluvat oletuksena vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Vastuuvakuutusturvasta voidaan korvata vahinkoja, jotka olet esimerkiksi huolimattomuuden vuoksi aiheuttanut toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen, ja joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Korvausvastuut ovat harvinaisia, mutta jos asia osuu omalle kohdalle, korvaussummat voivat olla valtavia ja ne voivat haitata koko loppuelämää.

Laaja kotivakuutus on suosituin vakuutuksemme, mutta voit valita kotivakuutuksen laajuuden tarpeesi ja tilanteesi mukaan. Kotivakuutus korvaa kodin ja kodissa olevien tavaroiden vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esim. tulipalosta, vesivahingosta, myrskystä tai varkaudesta. Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden äkillisiä ja ennalta arvaamattomia rikkoutumisia sekä myös muita vahinkoja laajemmin kuin suppeammat kotivakuutukset.

Kotivakuutukseen kuuluvat myös jokaiselle tärkeät vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Ne korvaavat, jos aiheutat vahinkoa ulkopuoliselle tai jos tarvitset lakimiesapua. Kotivakuutuksen kilpailutus ja vertailu kannattaa, sillä näin löydät sinulle ja tavaroillesi parhaan vakuutuksen. Halvin kotivakuutus ei aina ole paras vaihtoehto.

Alla olevat vahingot ovat esimerkkejä vahingoista, joita korvaamme. Opiskelijan ja nuoren kotivakuutuksesta voimme korvata lisäksi paljon muitakin vahinkoja. Valittu vakuutusturvan laajuus vaikuttaa siihen, kuinka laajasti vakuutus korvaa eri tilanteissa.

 • Kun puhelimesi tai kodinkoneesi rikkoutuu, korvaamme ensisijaisesti korjauksen. Jos kone on korjauskelvoton, korvaamme ikävähennyksillä uuden vastaavan hinnan.

 • Jos sinulla on uutta elektroniikkaa tai kodinkoneita, Laaja Plus -turvalla saat suuremman korvauksen uuden omaisuuden vahingoista, kun tavaroiden ikä vaikuttaa vasta myöhemmin korvaukseen.

 • Vuotovahingosta korvaamme vahingot omaisuudellesi ja kunnossapitovastuullasi olevilla kiinteille sisustuksille, mm. kotisi lattiat ja muut pintamateriaalit. Vakuutus kattaa myös tilapäisasumisesi korvattavan vahingon korjaustöiden aikana.

Vakuutusehdoissa on mainittu erikseen tapahtumia, joita ei korvata. Sellaisia ovat esimerkiksi:

 • omaisuuden katoaminen, unohtaminen tai niiden seurauksena aiheutuneet vahingot

 • lukitsemattoman polkupyörän varkausvahingot

 • urheilu- ja harrastusvälineiden ja sähköisen liikkumisvälineen rikkoutuminen, kun sitä käytetään siihen, mihin se on tarkoitettu

 • lemmikki- tai kotieläinten sekä hyönteisten aiheuttamat vahingot

 • vähitellen, esimerkiksi kulumisesta tai ruostumisesta aiheutuvat vahingot

 • takuun piiriin kuuluvat vahingot

 • tietotekniikka- tai älylaitteiden, tietokoneohjelmien ja tiedostojen vahingot, jotka johtuvat haittaohjelmista, käyttäjän virheestä, tietojen häviämisestä tai toimimattomuudesta, kun itse laite ei ole rikkoutunut

 • tahallisesti aiheutetut vahingot.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Vuokralaisen kotivakuutuksen hinta

Vuokralaisen kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat valitun vakuutusturvan laajuuden lisäksi esim. ikäsi, kotisi pinta-ala ja asunnon sijainti.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Hätäpalvelu auttaa akuuteissa tilanteissa 24/7 Jos kodissasi on tapahtunut suuri vahinko, ole meihin yhteydessä numerossa 0800 04531 .

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.