Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Mitä kotivakuutus korvaa

Kotona voi sattua ja tapahtua erilaisia vahinkoja, jolloin kotivakuutus turvaa kotisi sekä kodissa olevat tavarat.

Kotivakuutus korvaa erilaisia kodin vahinkoja

Kotivakuutus korvaa turvan laajuudesta riippuen erilaisia rikkoutumis-, vuoto-, palo-, myrsky- tai varkausvahinkoja. Jos asut omakotitalossa, irtaimiston vakuutus kattaa tavarasi ja rakennuksen vakuutus kattaa talon, sen rakenteet, kiinteät sisustukset, talotekniikan sekä pihan ja sen rakennelmat. Kerrostalossa asuessa tarvitset tavaroillesi kotivakuutuksen, mutta rakennuksen kattaa asunto-osakeyhtiö. Kotivakuutus korvaa myös vastuu- ja oikeusturvavahinkoja, jos aiheutat ulkopuoliselle vahingon tai tarvitset juristin apua.

Suppea

Korvattavat vahingot

Suppea kotivakuutus korvaa vakavimpia kodin vahinkoja. Mukana on myös vastuuvakuutus ja oikeusturva.

Vakuutus korvaa irti päässeestä tulesta aiheutunut vahinko sekä äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti nousseesta noesta tai savusta aiheutunut vahinko.

Vakuutuksesta korvataan tilapäisestä asumisesta aiheutuneita kustannuksia enintään vuoden pituiselta ajalta, jos joudut muuttamaan pois kotoa korjaustöiden ajaksi vakuutuksesta korvattavan vahingon vuoksi.

Vakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Selvitämme puolestasi, onko sinulle esitetty korvausvaatimus oikea ja lain mukainen.

Vakuutus korvaa kustannukset, jos joudut käyttämään lakimiesapua yksityiselämään liittyvissä rikos-, hakemus- ja riita-asioissa, kuten esimerkiksi asuntokauppariitojen lakimieskustannuksia.

Perus

Korvattavat vahingot

Perustasoinen turva kattaa suppeaan vakuutukseen kuuluvien turvien lisäksi vuotoihin ja tulviin liittyviä vahinkoja.

Korvataan vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutuneet rakennuksen kiinteistä putkistoista, käyttölaitteista, säiliöistä tai akvaariosta. Vuotovahinko voi aiheutua vedestä, öljystä tai muusta nesteestä.

Korvataan vahinkoja, jotka aiheutuvat poikkeuksellisesta tulvasta, jossa vesi tulvii maanpinnalta rakennukseen ja vahingoittaa rakennusta tai irtaimistoa.

Laaja

Korvattavat vahingot

Laaja kotivakuutus on suosituin, joka perustasoisen vakuutuksen lisäksi sisältää turvan kodin irtaimistolle.

Korvataan, kun koti-irtaimistoa menee äkillisesti rikki. Irtaimistoa ovat vaikkapa matkapuhelimet, kodinkoneet, huonekalut, vaatteet ja arvoesineet.

Lisäturvat

Korvattavat vahingot

Saat irtaimiston vahingoissa paremmat ikävähennykset kuin muissa kotivakuutuksissa sekä tiedostojen palautusturvan, joka kattaa tietokonevahingon yhteydessä tiedostojen etsintä- ja palautuskuluja. Tilapäisasumisen kustannuksista ei vähennetä lisäomavastuuta. Lisäksi saat huoneiston kiinteille sisustuksille laajemman turvan.

Lisäturva, josta korvataan ulkomaan matkoilla mukana oleville tavaroille sattuneet vahingot.

Miten kotivakuutus korvaa eri tilanteissa

Hannan polkupyörä varastettiin

Hannan polkupyörä varastettiin murtautumalla taloyhtiön lukittuun pyörävarastoon. Hanna teki rikosilmoituksen poliisille sekä vahinkoilmoituksen LähiTapiolaan. Hän sai korvauksen kotivakuutuksesta polkupyörästään ikävähennykset ja omavastuu huomioituna.

Samin puhelin rikkoutui

Sami kaatui ulkoillessaan ja taskussa oleva puhelimen näyttö meni säpäleiksi eikä toiminut kunnolla. Sami vei puhelimen korjaukseen LähiTapiolan kumppanille Fonumille, ja vahinkoilmoitus hoidettiin samalla.

Robertin pesukone vuosi vedet lattialle

Robertin pesukone oli mennyt rikki ja samalla aiheuttanut suuren kosteusvaurion. Kotivakuutus korvasi asunnon kuivattamisen, vaurioituneet pintamateriaalit, pesukoneen korjauskulut sekä Robertin tilapäisasumisen korjaustöiden aikana.

Huomaathan, että käsittelemme vahingot tapauskohtaisesti ja korvattavuus voi vaihdella vahinkotilanteesta riippuen.

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Hätäpalvelu auttaa akuuteissa tilanteissa 24/7 Jos kodissasi on tapahtunut suuri vahinko, ole meihin yhteydessä numerossa 0800 04531.