Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Genom samarbete ska Metviken bli Finlands bästa trafikpark

Målet med Metvikens trafikpark är att tillsammans med företag, Vasa stad och dess invånare göra den till Finlands bästa trafikpark. En park där både barn och vuxna trivs och som inspirerar oss till att reflektera över hur vi alla kan bidra till att främja trafiksäkerheten i Österbotten.

Företag kan delta i byggandet av trafikparken och för privatpersoner kommer talkodagar att ordnas.

Som en del av en större satsning på trafiksäkerhet deltar LokalTapiola Österbotten i byggandet av trafikparken och den intilliggande pumptrackbanan och samtidigt utmanar vi också andra företag i regionen att vara med och främja en säkrare trafikkultur.Metvikens trafikpark och pumptrackbana är en unik helhet och vi ser stor potential i dem som en del av det långsiktiga arbete vi gör för trafiksäkerheten i vår region. Vår långsiktiga målsättning att skapa en säkrare trafikkultur i Österbotten kommer ta många år i anspråk och därför är det viktigt att alla är delaktiga. En hållbar, trivsam och trygg närmiljö gynnar alla. Låt oss tillsammans göra Metviksparken så bra att den inspirerar invånare i alla åldrar att dra sitt strå till stacken för en tryggare trafikmiljö!"
- Joel Sunabacka, vd, LokalTapiola Österbotten

Från Vasa stads sida är det Leila Roininen som ansvarar för byggandet av parken och hon har upplevt samarbetet med företag som givande.

"Det har varit fantastiskt att se att företagen i området är intresserade av att vara med och bygga Metvikens trafikpart. Vi har fått många bra utvecklingsidéer från dem och tack vare det blir parken förstås ännu mer mångsidig!"
- Leila Roininen, grönområdeshortonom, Vasa stad


Så här deltar du i byggandet av Metvikens trafikpark

LokalTapiola Österbotten utmanar andra företag i regionen att delta i finansieringen av bygget i Metviken med en för företaget lämplig summa. Beroende på summan får företaget ett eget namngivet hus i parken, en namngiven trampbil, företagets namn på sponsorsplattan i parken eller namnet med en länk på stadens webbsida. Bekanta er med Metvikens trafikpark och delta i bygget!

Invånarna i Vasa kan vara delaktiga i trafikparksprojektet genom talkodagar. På Vasa stads webbplats kan man ansluta sig till talkoringen och ta emot information om kommande talkodagar.

Här kan du läsa mera om LokalTapiola Österbottens stora satsning på trafiksäkerhet i Österbotten under de kommande åren.Följ oss på Facebook och Instagram så är du bland de första som får höra om våra lokala kunderbjudanden och evenemang. Samtidigt får du en inblick i vardagen på våra österbottniska kontor.