Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Mitt djur har insjuknat eller skadats

I tjänsten DjurHjälpen får du hjälp av distansveterinär för din hund eller katt varje dag kl. 7-23. I tjänstens karttjänst hittar du även djurkliniker och -sjukhus som erbjuder direktersättningstjänst för jour- och klinikbesök. Om din häst har skadats eller blivit sjuk, kan du föra den för vård vid en direktersättningsklinik.

Gör så här

Om veterinärkostnader har uppstått för dig eller om du har köpt receptbelagda läkemedel eller omläggningsmaterial på apotek på grund av att ditt djur har insjuknat eller skadats, kan du ansöka om ersättning för kostnaderna från ditt djurs veterinärkostnadsförsäkring.

 1. 1. Kontakt DjurHjälpen

  Om vården av din hund eller katt ännu inte har orsakat veterinärkostnader eller kostnader för receptmediciner som köpts på apoteket, vänligen kontakta DjurHjälpen .

  Du får hjälp med vården av din hund eller katt av distansveterinären. Om husdjurets besvär kräver ett besök på kliniken, får anvisning om att söka dig till en djurklinik. Du kan använda DjurHjälpen, om din hund eller katt har en försäkring som täcker veterinärkostnader.

  I DjurHjälpens kartapplikation ser du dina närmaste direktersättningskliniker samt klinikernas öppettider och kontaktuppgifter.

 2. 2. Betala endast självriskandelen

  Om ditt djur skadas eller insjuknar, kan du besöka LokalTapiolas direktersättningskliniker , då betalar du endast självrisken för kostnaderna som ersätts .

  Om din häst har skadats eller insjuknat, kan du föra den för vård till en direktersättningsklinik för hästar.

  När du anmäler dig på direktersättningskliniken, ska du uppge försäkringsnumret för djurets försäkring. Betjäningen sker på vardagar kl. 9–17.

  Helsingfors

  Hästklinik Equivet, Vermo
  Universitetets djursjukhus

  Hyvinge

  Hästsjukhuset i Hyvinge

  Kuopio

  Kuopio Hästklinik

  Laukas

  Laukas hästklinik

  Uleåborg

  Uleåborgs hästklinik

  Åbo:

  Veterinärklinik Anivet

  Valkeakoski

  Valkeakoski Djursjukhus Profivet

  Ypäjä

  Ypäjä Hästsjukhus

 3. 3. Spara recept och kvitton

  Om du betalar kostnaderna för ett veterinärbesök i sin helhet själv, får du en anamnes och en faktura av veterinären. Av dessa ska framgå bland annat det vårdade djurets identifikationsuppgifter, orsakerna till vården, vidtagna åtgärder, en diagnos samt en fakturaspecifikation.

  När du söker ersättning för läkemedel som ordinerats av veterinär och köpts på apotek, ska du spara kvitton på veterinärbesöket, läkemedelsrecept och apotekskvitton.

 4. 4. Anmäl kostnader

  Sök ersättning via vår nättjänst.

  Spara kvitton på veterinärbesöket och receptbelagda läkemedel i ett år från det att du får ersättningsbeslutet.

Vanliga frågor

Ingen självrisk debiteras för DjurHjälpens veterinärbesök. Kostnaden för tjänsten dras från det maximala ersättningsbeloppet från din veterinärkostnadsförsäkring.

Du kan ladda ned applikationen DjurHjälpen från appbutiken i din telefon. Du kan även använda webbläsarversionen av DjurHjälpen .

Tills vidare är tjänsten DjurHjälpen avsedd för hund- och kattförsäkringskunder.

Du kan besöka en valfri veterinär. När du besöker en direktersättningsklinik på vardagar kl. 9–17, betalar du endast självriskandelen av kostnaderna för besöket. I annat fall kan du i efterhand göra ersättningsanspråk för kostnaderna genom att fylla i ersättningsanspråket i vår nättjänst.

Du kan kontrollera direktersättningsklinikerna för smådjur i webbläsarversionen av DjurHjälpen och i applikationen DjurHjälpen. Du kan ladda ned applikationen från appbutiken i din telefon.

Direktersättningsklinikerna för hästar hittar du ovan vid punkt 2.

Hund- och kattförsäkringen har en veterinärbesöksspecifik självrisk på 60 euro + 25 procent av kostnader som överskrider självrisken.

Hästförsäkringen har en veterinärbesöksspecifik självrisk på 90 euro + 25 procent av kostnader som överskrider självrisken.

Du kan kontrollera självrisken för försäkringen i ditt försäkringsbrev.

Försäkringen innefattar villkor gällande begränsningar för saker som försäkringen inte täcker. Du kan läsa mer om detta i försäkringsvillkoren.