Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Försäkringsfakturorna till nät- och mobilbanken med e-faktura

Beställ en smidig och trygg e-faktura så får du försäkringsfakturorna direkt till din nät- och mobilbank. Det är enkelt att börja använda e-faktura. Du kan beställa ett e-fakturaförslag av oss i nättjänsten eller ta i bruk e-fakturan i din nätbank.

Beställa förslag om e-faktura

Beställ förslag om e-faktura via vår nättjänst . Vi skicka förslaget eller förslagen till dig och de innehåller färdigt uppgifter om faktureraren. Godkänn e-fakturaförslaget vi skickat inom ett par dagar i din nät- eller mobilbank.

Vänligen beakta att endast OP och Nordea visar e-fakturaförslaget i mobilbanken utöver nätbanken.

Läs mer om e-faktura

Från pappersfaktura till e-faktura

Ta fram din försäkringspremie. Du får din försäkringspremie som e-faktura när du väljer rätt fakturerar i din nätbank. Välj alla de bolag som du får försäkringspremier från.

Så här går det till:

 1. 1.

  Logga in i din nätbank.

 2. 2.

  Välj e-fakturor

 3. 3.

  Beställ en ny e-faktura

 4. 4.

  Ange fakturerarens namn (det finns på pappersfakturans girering eller betalningsinformation)

Banken förmedlar din begäran om e-faktura till oss. Observera att du kan ha flera olika fakturera hos LokalTapiola. Välj alla de bolag som du får försäkringspremier från. De kan inkludera:

 • LokalTapiola-gruppen

 • LokalTapiola + regionbolagets namn

En liten ansträngning med stor nytta

 • Fakturorna sparas i säkert förvar och finns i nät- och mobilbanken sorterade efter fakturerare.

 • De nödvändiga uppgifterna finns färdigt på fakturan, vilket innebär att du inte behöver knappa in lika mycket information.

 • Pengar försvinner inte okontrollerat från kontot, utan du kan själv godkänna eller automatisera fakturorna för betalning vid förfallodagen.

 • Hos banken kan du beställa en tjänst som med ett SMS eller ett e-postmeddelande påminner om att en faktura har ankommit.

 • E-fakturan försvinner inte på vägen, och kommer inte heller bort bland andra papper.

 • E-faktura är ett ekologiskt alternativ, då koldioxidavtrycket för den är mindre än för en pappersfaktura.

Vanliga frågor

Du får din försäkringspremie i form av en e-faktura direkt till din nät- och mobilbank. Den innehåller samma uppgifter som försäkringspremien i pappersformat. E-faktura är en elektronisk faktura, som skiljer sig från pappersfakturan endast på leveranssättet.

Du kan själv godkänna e-fakturan eller automatisera den för betalning på förfallodatumet. Hos en del banker är det möjligt att beställa en SMS-påminnelse om e-fakturan. Kontrollera om det tas ut en eventuell serviceavgift för detta med din bank.

Du kan begära 4 veckor betalningstid för din försäkringspremie från fakturans förfallodatum. Gör begäran genom att logga in i vår nättjänst. Välj avsnittet Fakturor och välj fakturan som du vill begära mer betalningstid för.

Om du behöver en längre betalningstid eller om det har gått mer än 2 veckor från fakturans förfallodatum, ska du kontakta vår kundtjänst.

Kontakta vår kundtjänst om någonting är oklart med anknytning till dina fakturor. Du kan kontakta våra experter genom att logga in i vår nättjänst. I nättjänsten kan du använda chattjänsten eller skicka ett meddelande.