Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Tähtivarainhoito

LähiTapiolan uusi tähtivarainhoito yhdistää aktiivisen ja passiivisen salkkuvarainhoidon tehokkaaksi ja ketteräksi kokonaisuudeksi. Tähtivarainhoidon minimisijoitussumma on 100 000 €.

Miten tähtivarainhoito toimii?

Tähtivarainhoito toteutetaan rahastomuotoisena, jotta se olisi mahdollisimman verotehokasta. Riskin hajauttamiseksi sijoitukset tehdään laajasti maailman korko- ja osakemarkkinoille.

Tähtivarainhoidossa käytettävät rahastot voidaan valita LähiTapiola Varainhoidon valikoimasta tai kumppaniverkostomme rahastoista avoimen arkkitehtuurin perusteella. Valinta perustuu omaan analyysiin sekä puolueettomien vertailijoiden informaatioon. Valintakriteereitä ovat mm. historiallinen tuotto, kulut, luotettavuus ja vastuullisuus. Samat kriteerit pätevät sekä LähiTapiolan omiin että kumppaneiden rahastoihin. Meillä on vuosikymmenten kokemus rahastosijoittamisesta ja vahvat suhteet sekä maailman johtaviin varainhoitotaloihin että pienempiin eritysosaajiin. LähiTapiola on myös itse iso sijoittaja ja voimme neuvotella edulliset hinnat asiakkaillemme.

Markkinatuotto

Tähtivarainhoidon ytimen muodostavat kustannuksiltaan edulliset passiivirahastot, joiden avulla sijoituksille tavoitellaan markkinoiden mukaista tuottoa (beta). Sijoituskohteena ovat esimerkiksi ETF:t ja indeksirahastot. Sijoitukset ovat likvidejä, joten ne mahdollistavat nopeat ja tehokkaat muutokset salkkuun. Kumppaneitamme ovat mm. BlackRock ja DWS.

Lisätuotto

Lisätuottoa (alfa) haetaan aktiivisilla rahastoilla, jotka ovat oman vertailuryhmänsä tähtiä. Näillä rahastoilla on näyttöjä menestyksestä pitkällä aikavälillä, esimerkiksi Morningstarin rahastovertailussa. Morningstar asettaa rahastot paremmuusjärjestykseen kussakin rahastoluokassa riskikorjatun tuoton perusteella. Kumppaneitamme ovat mm. JP Morgan, Robeco, T. Rowe Price ja Schroders.

Allokaatiomalli

Tähtivarainhoidon sijotusnäkemys perustuu ainutlaatuiseen LähiTapiola Varainhoidon kehittämään ASM-varainhoitomalliin. ASM tulee sanoista arvostus, syklinen ja momentum. Mallissa huomioidaan omaisuusluokkien välinen arvostus, talouden tilanne sekä omaisuusluokkien hinnoittelu. Kun sijoitusnäkemys muuttuu, muutetaan myös asiakkaan salkku vastaamaan sen hetkistä sijoitusnäkemystä.

Miksi valita tähtivarainhoito?

  • Tähtivarainhoidon asiakkaana saat aktiivista varallisuudenhoitoa, LähiTapiola Varainhoidon sijoitusnäkemyksen ja pitkän kokemuksen varojesi hoitoon. Minimisijoitus 100 000 €.

  • LähiTapiola Varainhoito palkittiin vastuullisena varainhoitajana (SFR-tutkimus 2018–2023 Challenger-sarjassa).

  • Saat varallisuudellesi tutkimukseen perustuvan allokaation, laajan hajautuksen ja mahdollisuuden sijoittaa kohteisiin, jotka eivät ole piensijoittajan ulottuvilla. Hyödynnät myös suuren sijoittajan saamat kaupankäyntiedut.

  • Salkun allokaatiomuutokset eivät aiheuta veroseuraamuksia, koska varainhoitopalvelu toteutetaan rahastomuotoisena.

  • Vastuullisuus on sijoituskohteiden valinnassa yksi merkittävistä tekijöistä.

  • Oma yhteyshenkilösi pitää sinuun yhteyttä ja seuraat varojesi kehitystä kätevästi verkkopalvelun kautta.

  • Ota yhteyttä lähimpään Private Banking -yhteyshenkilöön. Palvelemme henkilökohtaisesti ympäri Suomea.

Ota yhteyttä sijoittamisesta

Yhteystiedot

Kiinnostuitko? Voit olla yhteydessä oman alueesi asiantuntijaan.

Palveluntarjoajat

Sijoituspalvelun tarjoaa LähiTapiola Varainhoito Oy. Tähtivarainhoito-rahastoja hallinnoi Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj ja niiden salkunhoito on ulkoistettu LähiTapiola Varainhoito Oy:lle, joka vastaa myös niiden jakelusta.