<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lapselle säästäminen

Lapselle säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Pitkällä aikavälillä hyödynnät korkoa korolle -ilmiön, jolloin pienetkin säästösummat kerryttävät pesämunaa tulevaisuutta varten. Säästöjen seuraaminen ja niistä keskusteleminen voivat myös antaa lapselle eväitä taloustaitojen opetteluun.

Näin aloitat lapselle säästämisen LähiTapiolassa

 1. 1.

  Lapsen huoltaja voi aloittaa rahastosäästämisen kätevästi verkossa. Aloittaminen onnistuu myös soittamalla asiakaspalveluumme 09 453 8500 ma–pe kello 9–17.

 2. 2.

  Tunnistamme huoltajan sähköisesti, joten verkkopankkitunnukset kannattaa varata lähettyville. Kysymme huoltajalta tarvittavat esitiedot ja valmistelemme sopimuksen.

 3. 3.

  Mikäli lapsella on kaksi huoltajaa, lähetämme sopimuksen allekirjoitettavaksi sähköisesti myös toiselle huoltajalle.

 4. 4.

  Kun sopimus on hyväksytty, säästäminen on helppo aloittaa. Jos sopimus on tehty asiakaspalvelussa, lähetämme maksutiedot huoltajalle. Verkkopalvelussa tehdyn sopimuksen hyväksynnän jälkeen huoltajat voivat edetä tekemään ensimmäistä rahastomerkintää.

 5. 5.

  Kuukausisäästämiseen voit tehdä automaattisen sopimuksen, jotta säästäminen sujuu vaivatta. Minimimerkintäsumma on vain 30 €.

Hyvä tietää lahjaverotuksesta

 • Lapselle voi lahjoittaa ilman lahjaveroa yhteensä 4 999 € kolmen vuoden välein.

 • Lahjaveroa ei tarvitse maksaa mikäli kuukausittainen säästösumma on enintään 138 € eikä muita lahjoituksia ole kolmen vuoden aikana.

 • Verottoman lahjan raja on antajakohtainen.

Palveluntarjoajat

LähiTapiolan rahastoja hallinnoidaan Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:ssä ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:ssä. Tarkemmat tiedot avaintietoasiakirjoissa ja muissa rahastomateriaaleissa. LähiTapiola Varainhoito toimii omaisuudenhoitajana ja toimeksiantojen välittäjänä sekä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön vakuutusasiamiehenä. Sijoitusvakuutukset: LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoituksen arvon alenemisesta ja pääoman menetyksestä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.

Tutustu sijoituspalveluita koskevaan lainsäädäntöön ja sijoittajan suojaan tästä.