Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Eläkesäästäminen

Eläkettä voi täydentää omilla säästöillä halutun elämäntyylin säilyttämiseksi. Säästöt tuovat turvaa ja mahdollistavat eläkepäivistä nauttimisen, kuten matkailun. Pääset alkuun säästämisessä pienellä kuukausisummalla. Tutustu eri eläkesäästämisen vaihtoehtoihin ja aloita säästäminen jo tänään.

Milloin eläkesäästäminen kannattaa aloittaa?

Eläkesäästäminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä saat hyötyjä pitkästä säästöajasta. Mitä aiemmin aloitat säästämisen, sitä enemmän ehdit kerryttää eläkkeelle siirtymiseen mennessä. Voit vaihdella sijoituskohteita tai säästämistapoja vuosien varrella. Pääasia on, että säästät.

Korkoa korolle

Pitkä säästöaika auttaa sinua hyödyntämään korkoa korolle -ilmiötä. Hyvissä ajoin aloitettu sijoittaminen mahdollistaa, että rahat riittävät työuran jälkeenkin omannäköisiin valintoihin.

Rahastosijoittaminen

Saat LähiTapiolan korko-, osake- ja yhdistelmärahastot ilman merkintä- ja lunastuspalkkioita alk. 30 €:lla. Rahastomerkinnän teet helposti verkkopalvelussamme.

Sijoitusvakuutus

Sijoitusvakuutus on helppo vaihtoehto pitkäjänteiseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Sopimuksen sisällä voi tehdä muutoksia, ja kertynyttä tuottoa verotetaan vasta, kun rahoja nostetaan ulos.

Eläkesäästämisen vaihtoehdot

Rahastosijoittaminen

Helpoin tapaa aloittaa eläkesäästäminen on sijoittaa rahastoihin. Tarjoamme erilaisia rahastoja sen mukaan, oletko varovainen, maltillinen tai tuottohakuinen säästäjä.

Rahastomerkinnän teet helposti omilla verkkopankkitunnuksillasi kirjautumalla rahasto- ja varainhoitoasiakkaan verkkopalveluun. Alkuun pääset jo 30 eurolla.

Lue lisää rahastosijoittamisesta.

Sijoitusvakuutus

Sijoitusvakuutus on helppo vaihtoehto pitkäjänteiseen säästämiseen ja sijoittamiseen. Sen sijoituskohteiksi voit valita rahastoja tai sijoitussalkkuja. Sopimusaikana voit muuttaa sijoitussuunnitelmaasi, kuten vaihtaa sijoituskohdetta tai tehdä säästön siirtoja kohteesta toiseen. Kertynyt tuotto verotetaan vasta, kun nostat varoja sopimuksesta.

Sijoitusvakuutus yhdistää säästämisen ja henkivakuutuksen: säästöt ovat käytettävissäsi elinaikana, mutta kuolemantapauksen varalta nimeät edunsaajat. Sijoitusvakuutus on apuna perintösuunnittelussa, sillä se on testamenttia yksinkertaisempi tapa määrätä omaisuudestaan.

Lue lisää sijoitusvakuutuksesta.

Näin säästöt voivat kertyä

Säästämällä 40 € kuukausittain 40 vuoden ajan 6 % vuotuisella tuotto-odotuksella, kertyy säästetyksi pääomaksi 19 200 € ja tuottoa 57 107 €, jolloin säästösumma on yhteensä 76 307 €.

Säästämällä 100 € kuukausittain 20 vuoden ajan 6 % vuotuisella tuotto-odotuksella, kertyy säästetyksi pääomaksi 24 000 € ja tuottoa 21 565 €, jolloin säästösumma on yhteensä 45 565 €.

Laskelmissa on käytetty vuotuisena tuotto-odotuksena 6 %, joka perustuu historiallisiin, pitkän aikavälin keskimääräisiin osakesijoitusten tuottoihin. Tuotto-odotus ei ole lupaus tulevasta tuotosta, ja sijoituksen arvo voi nousta tai laskea. Historialliset tuotot eivät ole tae tulevasta, ja sijoittamiseen liittyy aina riski pääoman menetyksestä.

Palveluntarjoajat

LähiTapiolan rahastoja hallinnoidaan Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:ssä ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:ssä. Tarkemmat tiedot avaintietoasiakirjoissa ja muissa rahastomateriaaleissa. LähiTapiola Varainhoito toimii omaisuudenhoitajana ja toimeksiantojen välittäjänä sekä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön vakuutusasiamiehenä. Sijoitusvakuutukset: LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoituksen arvon alenemisesta ja pääoman menetyksestä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.

Tutustu sijoituspalveluita koskevaan lainsäädäntöön ja sijoittajan suojaan tästä.