Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Sijoitukset mobiilissa – yksinkertaista

LähiTapiola Sijoitukset -sovelluksessa voit tarkastaa sijoitustesi kuulumiset missä tahansa, milloin tahansa. Aloita sijoittaminen ja ota palvelu käyttöön.

Sijoitukset yhdessä palvelussa

 • Voit seurata omia sijoituksia ja eläkesopimuksia.

 • Näet lapsen tai yrityksen sijoitukset.

 • Näet sijoitusten kehityksen olennaisimmat luvut nopeasti.

Hoitaminen tehty helpoksi

 • Sijoita lisää.

 • Aloita kuukausisäästäminen.

 • Hoida muutkin yksinkertaiset toimet.

Turvallista ja nopeaa

 • Kirjautuminen pankkitunnuksilla tai mobiliivarmenteella.

 • Voit kirjautua myös kasvojentunnistuksella tai sormenjäljellä.

 • Kirjautuminen ja maksaminen on turvallista, emme koskaan näe tai pyydä kirjautumistietojasi.

Sovelluksen liittyvät kysymykset

Henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistaudutaan ensimmäisellä kirjautumiskerralla, jotta sinut voidaan tunnistaa vahvasti ja turvallisesti. Näin varmistamme, että asiakkaidemme tiedot ovat turvassa. Jatkossa pyydämme sinua tunnistautumaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella kuuden kuukauden välein turvallisuutesi varmistamiseksi.

Useissa iPhone- ja Android-puhelimissa on esimerkiksi sormenjälki- tai kasvojentunnistus ominaisuus. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla LähiTapiola Sijoitukset -sovellus ehdottaa käyttöönotettavaksi nopeaa kirjautumistapaa kaikille käyttäjille hyödyntäen tätä puhelimen turvallista ominaisuutta. Jos olet aktivoinut tämän ominaisuuden puhelimesi asetuksista, niin voit tässä vaiheessa ottaa tämän käyttöön myös LähiTapiola Sijoitukset -sovelluksessa ja siten jatkossa kirjautua nopeammin esimerkiksi kasvojentunnistuksella. Sovelluksen asetuksista voit myöhemmin ottaa tämän pois päältä tai laittaa päälle.

LähiTapiola Sijoitukset -sovellus on turvallinen, kun muistat seuraavat asiat:

 • Älä asenna verkosta ohjelmia, joiden alkuperää et tiedä.

 • Älä anna puhelimen joutua ulkopuolisten käsiin.

 • Huolehdi tunnistautumistietojen säilyttämisestä erillään ja huolellisesti siten, etteivät ne joudu sivullisen haltuun.

 • Huolehdi, että puhelimesi ohjelmisto on ajan tasalla ja sovelluksesta on asennettuna viimeisin versio.

Jos epäilet väärinkäytöstä, niin soita viipymättä sijoittamisen asiakaspalveluumme 09 453 8500 (ma-pe klo 9–17).

Joillakin Android-laitteilla on ongelma, jossa pankkitunnusten syöttämisen jälkeen sovellus jää jumiin tai aukeaa ainoastaan valkoinen ruutu. Tällaisiin ongelmiin on joskus auttanut seuraavat toimenpiteet Android-puhelimella:

 1. 1.

  Mene puhelimen Asetukset-kohtaan

 2. 2.

  Paina Sovellukset

 3. 3.

  Etsi sieltä LähiTapiola Sijoitukset -sovellus

 4. 4.

  Paina Tallennustila

 5. 5.

  Paina Poista tiedot

 6. 6.

  Poista sovellus puhelimesta ja lataa sovelluskaupasta uudelleen

 7. 7.

  Tämän jälkeen yritä kirjautua uudelleen sovellukseen.

Ongelmaan pyritään saamaan pysyvä korjaus mahdollisimman pikaisesti. Mikäli yllä oleva korjaustoimenpide ei auta, niin laitathan meille viestiä osoitteeseen sijoituksetsovellus(at)lahitapiola.fi

Jos sovelluksen kanssa ilmenee ongelmia, niin laitathan meille viestiä osoitteeseen sijoituksetsovellus(at)lahitapiola.fi. Mainitse viestissäsi kohtuullisen tarkasti mistä ongelmasta kyse, mitä puhelinta käytät ja koska tämä tapahtui.

Palveluun liittyvät kysymykset

Voit ladata sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta, joko AppStoresta ja Google Play kaupoista. Jotta voit käyttää LähiTapiola Sijoitukset -sovellusta, sinulla tai sinut valtuuttaneella henkilöllä/yrityksellä täytyy olla meillä sijoituksia ja/tai eläkesopimuksia. Sinun tulee myös hyväksyä käyttöehdot sovelluksessa ennen palvelun käyttöönottoa. Jotta yrityssopimukset näkyisivät myös sovelluksessa, tulee yrityksellä olla tehtynä maksuton yritysten verkkopalvelusopimus sijoittamisen palveluihin.

Jos taas haluat näkyviin toisen henkilön sopimukset, esimerkiksi puolison, tulee sinulla olla tähän valtuutus. Henkilöasiakkaat voivat antaa valtuutuksen rahastosopimusten osalta sijoittamisen verkkopalvelussa. Yritysten verkkopalvelusopimuksen sekä yritysten valtuutukset voi tehdä soittamalla sijoittamisen asiakaspalveluumme numerossa 09 453 8500 (ma-pe klo 9–17).

Näet sovelluksessa omat rahastosalkut, sijoitusvakuutukset, omaisuudenhoitosopimukset sekä eläkevakuutukset. Näet myös toisen henkilö- ja/tai yritysasiakkaan sopimukset, jos sinulla on siihen valtuutus ja siten oikeus nähdä kyseisiä sopimuksia.

LähiTapiola Sijoitukset -sovellus kehittyy jatkuvasti ja sinne tuodaan jatkuvasti uusia ominaisuuksia käyttäjille. Voit lähettää meille kehitysehdotuksia sähköpostilla osoitteeseen sijoituksetsovellus(at)lahitapiola.fi.

Jos lapsella on omat henkilökohtaiset pankkitunnukset, voi hän käyttää LähiTapiola Sijoitukset -sovellusta ja nähdä omat sopimukset. On kuitenkin huomioitava, että alaikäisiltä on tietyt toiminnot rajattu pois käytöstä, kuten lisäsijoitukset rahastoihin.

Voit, jos yrityksellä on yritysten verkkopalvelusopimus sijoittamisen palveluihin ja yrityksen tulee olla valtuuttanut edustaja hoitamaan yrityksen sijoituksia. Jos haluat tehdä yrityksen verkkopalvelusopimuksen tai valtuutuksen, ole meihin yhteydessä soittamalla sijoittamisen asiakaspalveluumme numerossa 09 453 8500 (ma-pe klo 9–17).

Yleisin syy on puutteellisissa asiakastiedoissa, joita tarvitsemme lakisääteisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi. Asiakastietoja voit päivittää sijoittamisen verkkopalvelussa, tarvittaessa voit olla yhteydessä sijoittamisen asiakaspalveluun. Jos valtuuttajan sopimukset eivät näy, niin yleisin syy on valtuutuksen puuttuminen sijoittamisen palveluihin. Tämän osalta voit olla aina meihin yhteydessä joko laittamalla viestiä verkkopalvelun kautta tai soittamalla sijoittamisen asiakaspalveluumme numerossa 09 453 8500 (ma-pe klo 9–17).

Jos huomaat virheitä tai haluat lähettää meille kehitysehdotuksen, niin voit lähettää sähköpostiviestiä osoitteeseen sijoituksetsovellus(at)lahitapiola.fi

Kiinnostuitko?

Aloita sijoittaminen

Paras hetki sijoittamisen aloittamiselle on tänään. Voit sijoittaa rahastoihimme vain 30 €:lla.

Aloita sijoittaminen tästä

Rahastot ja sijoitussalkut

Saat LähiTapiolan korko-, osake- ja yhdistelmärahastot ilman merkintä- ja lunastuspalkkioita.

Rahastot ja sijoitussalkut

Webinaarit

Tutustu tuleviin webinaareihimme ja ilmoittaudu mukaan! Voit myös katsoa aiempien webinaarien tallenteet.

Lue lisää webinaareista

Palveluntarjoajat

LähiTapiolan rahastoja hallinnoidaan Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:ssä ja LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy:ssä. Tarkemmat tiedot avaintietoasiakirjoissa ja muissa rahastomateriaaleissa. LähiTapiola Varainhoito toimii omaisuudenhoitajana ja toimeksiantojen välittäjänä sekä LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiön vakuutusasiamiehenä. Sijoitusvakuutukset: LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Sijoittamiseen liittyy aina riski sijoituksen arvon alenemisesta ja pääoman menetyksestä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta.

Tutustu sijoituspalveluita koskevaan lainsäädäntöön ja sijoittajan suojaan tästä.