Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Talouden katsaukset

Sivulta löydät ajankohtaiset katsaukset sijoitusmarkkinoista sekä rahastojemme kestävyyskatsaukset. Rahastomallisalkut auttavat sinua sijoituspäätöksen teossa.

Ajankohtaiset katsaukset talouden tilasta

Viikkokatsaus kertoo edellisen viikon tärkeimmät tapahtumat sijoitusmarkkinoilla. Viikkokatsauksesta voit seurata rahastojen ja tärkeimpien indeksien arvonkehitystä. Katsaus ilmestyy maanantaisin.

Katso tuorein viikkokatsaus (pdf)

Sijoitusmarkkinat 06/2024

LähiTapiola Varainhoidon Sijoitusmarkkinat-katsaus kertoo eri sijoitusmarkkinoiden kehityksestä (06/2024).

Lue katsaus kesäkuun sijoitusmarkkinoista tästä (pdf).

Sijoitusmarkkinoiden vuosi 2023

LähiTapiola Varainhoidon katsaus sijoitusmarkkinoiden kehityksestä vuonna 2023 ja näkymät vuodelle 2024.

Lue katsaus sijoitusmarkkinoiden vuodesta 2023 ja 2024 (pdf).

Talous- ja varallisuuskatsaus Q1/2022

LähiTapiola Varainhoidon Talous- ja varallisuuskatsaus keskittyy Suomen talouteen, kansainväliseen sijoitusympäristöön ja kotitalouksien varallisuuteen (03/2022).

Lue Talous- ja varallisuuskatsaus (pdf)

Rahastomallisalkut

Rahastomallisalkkujen avulla voi helposti rakentaa maantieteellisesti ja omaisuusluokittain hajautetun rahastosalkun. Mallisalkuista löytyy vaihtoehto niin maltilliselle, tasapainoiselle kuin tuottohakuisellekin sijoittajaprofiilille.

Tutustu rahastomallisalkkuihin (pdf)

Kestävyyskatsaukset

Kestävyyskatsaus antaa tietoa rahaston sijoitusten kestävyystekijöihin eli ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan (ESG) liittyvistä ominaisuuksista ja kestävyysriskeistä. Katsaus sisältää muun muassa kestävyysluokitusjakaumia ja rahaston hiilijalanjäljen. Kestävyyskatsaukset julkistetaan puolivuosittain.

GIPS-raportti

LähiTapiola Varainhoito Oy on saanut toiminnalleen kansainvälisen GIPS-laatusertifikaatin (Global Investment Performance Standard). GIPS-raportti on englanninkielinen ja se julkaistaan kerran vuodessa.

GIPS-raportti (pdf)

Tutustu tarkemmin esitteisiin ja katsauksiin

Tutustu tarkemmin ennen merkinnän tekemistä avaintietoasiakirjoihin. Rahastoista julkaistaan myös rahastoesite, joka antaa tarkat ja kattavat tiedot rahastoista, rahastoyhtiöstä ja asioinnista.

Tutustu tarkemmin esitteisiin ja katsauksiin