Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Henkivakuutus nyt -20%

Miten läheisesi tulisivat taloudellisesti toimeen ilman sinua? Ihmisenä sinä olet korvaamaton, eikä elämää voi rahalla korvata. Henkivakuutuksella voit kuitenkin helpottaa läheistesi pärjäämistä taloudellisesti, jos sinä menehdyt. Saat mielenrauhaa, kun tiedät tehneesi parhaasi, että läheisilläsi on asiat mahdollisimman hyvin.

Laske henkivakuutuksen hinta. Nyt kampanjahinta -20% henkivakuutus yhdelle


Haluatko ostaa vakuutuksen yksin vai yhdessä kumppanisi kanssa?

Sinun tiedot

Syötä syntymävuosi muodossa 1975 Vakuutetun on oltava 18-67 vuotias
Syötä kuukausitulosi numeroina
Syötä lasten lukumäärä

Laske yhteen taloutesi lainat ja luotot ml. asuntolaina, opintolaina, autorahoitus, kulutusluotto, luottokorttivelka ja muut lainat. Jos esimerkiksi asuntolainasi on yhteinen toisen henkilön kanssa, laske summaan koko jäljellä olevan lainan määrä. Laske yhteen taloutesi lainat ja luotot, joista olet vastuussa ml. asuntolaina, opintolaina, autorahoitus, kulutusluotto, luottokorttivelka ja muut lainat. Jos esimerkiksi asuntolainasi on yhteinen toisen henkilön kanssa, laske summaan sinun osuutesi jäljellä olevan lainan määrästä.
Syötä velkasi numeroina

Kumppanisi tiedot

Syötä syntymävuosi muodossa 1975 Vakuutetun on oltava 18-67 vuotias
Syötä kuukausitulosi numeroina

Laske yhteen taloutesi lainat ja luotot, joista kumppanisi on vastuussa ml. asuntolaina, opintolaina, autorahoitus, kulutusluotto, luottokorttivelka ja muut lainat. Jos esimerkiksi asuntolaina on yhteinen kumppanisi kanssa, laske summaan kumppanisi osuus jäljellä olevan lainan määrästä.
Syötä velkasi numeroina

Saat henkivakuutuksesta S-ryhmän Bonusta

Kun keskität vakuutusasiointisi LähiTapiolaan, hyödyt paitsi edullisista vakuutusmaksuista, mutta myös säästät selvää rahaa. Voit saada rahaa takaisin S-ryhmän Bonuksena jopa 5 % vakuutusmaksuista.


Kannattaako henkivakuutus ottaa?

Henkivakuutuksen ottaminen on huolenpitoa sinulle tärkeimmistä ihmisistä ja erityisen tärkeä, jos sinulla on lapsia tai lainaa. Henkivakuutuksella varmistat sinusta riippuvaisten läheisten pärjäämisen taloudellisesti, jos menehdyt.

Henkivakuutuksesta maksettavan kertakorvauksen avulla läheisesi voivat keskittyä surutyöhön, kun arjen menoista ei tarvitse huolehtia. Henkivakuutus voidaan tehdä yhdelle henkilölle tai kahden henkilön yhteisenä Pariturva vakuutuksena. Voit laskea laskurilla, millainen on tarpeitasi vastaava vakuutusmäärä ja paljonko vakuutus maksaisi.

Voit hankkia henkivakuutuksen verkosta, kun sinulle parhaiten sopii. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, jolloin asiantuntija on sinuun yhteydessä ja voit keskustella hänen kanssaan vakuutuksesta tarkemmin.

Isä katsoo lastaan hymyillen. Kuvan päällä teksti henkivakuutus -20%

Henkivakuutus nyt -20 %:n alennuksella

Nyt yhden henkilön henkivakuutukseen pysyvä - 20 %:n alennus. Alennuksen saa 1.11.2021-28.2.2022 ostettuun henkivakuutukseen. Alennus ei koske pariturva-henkivakuutusta. Lue tarkemmat säännöt täältä.


Älyhenkivakuutus on henkivakuutus hyvinvointipalveluilla

Älyhenkivakuutuksessa saat henkivakuutuksen, vakavan sairauden- tai työkyvyttömyysturvan rinnalla käyttöösi maksuttomana lisäpalveluna hyvinvointipalvelut, jotka löydät TerveysHelppi-sovelluksen HyvinvointiHelppi-osiosta. Lue lisää HyvinvointiHelpistä.

HyvinvointiHelppi tarjoaa käytännön neuvoja ja vinkkejä lepoon, liikuntaan, ravintoon ja stressinhallintaan liittyen. Lisäksi kumppaneidemme tuottamat hyvinvointisisällöt ovat käytettävissäsi.

Älyhenkivakuutusasiakkaille online-treenit maksutta helmikuun loppuun

Haluamme LähiTapiolassa auttaa sinua voimaan paremmin ja tarjota keinoja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja parantamiseen. Siksi tarjoamme Älyhenkivakuutuksen 31.12.2021 mennessä ostaneille asiakkaille maksutta online-liikuntapalvelu Wellnetin (arvo jopa 70 euroa) helmikuun loppuun asti. ​

Wellnetin avulla voit treenata silloin, kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Löydät erilaisia jumppatunteja ja kotona tehtäviä treenejä sekä monipuolista hyvinvointiasi edistävää sisältöä, joka päivittyy uutuuksilla viikoittain. Wellnet sopii ihan kaikille liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Palvelusta löytyy runsaasti jumppia ja treenejä niin aloittelijoille kuin aktiivitreenaajillekin. Tutustu edun sääntöihin.Mitä henkivakuutus korvaa? Kuka on edunsaaja?

Henkivakuutus sisältää turvan kuoleman varalle. Vakuutuksesta maksetaan korvaus, jos menehdyt sairauden tai tapaturman vuoksi. Henkivakuutuksen korvaus maksetaan menehtyessäsi sinun valitsemallesi edunsaajalle. Voit muuttaa edunsaajaa kirjautumalla verkkopalveluun. Kirjaudu verkkopalveluun tästä.

Henkivakuutuksen verotus

Vakuutusta ottaessa valitaan edunsaaja, jolle henkivakuutuksen korvaus maksetaan. Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.

Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.5.2020 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti. Lue verosäännöksestä lisää Vero.fi -sivuilla.


Tietoa henkivakuutuksesta

Henkivakuutuksen materiaalit, kun ostat verkosta

LähiTapiola Henkiturva

LähiTapiola PariturvaHenkivakuutuksen materiaalit, kun ostat LähiTapiolan myyjältä

Perusturva ja Pariturva (Tuoteselosteesta poiketen henkivakuutuksen ylin myöntöikä on 67 vuotta)

Omavara Henkivakuutus (Tuoteselosteesta poiketen henkivakuutuksen ylin myöntöikä on 67 vuotta)


Henkivakuutus sisältää turvan kuoleman varalle. Korvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle, jos menehdyt.

Lisätietoja korvauksen hakemisesta löydät täältä.


Henkivakuutus on tarpeen etenkin jos sinulla on läheisiä, jotka ovat riippuvaisia toimeentulostasi tai sinulla on lainaa. Voit hakea henkivakuutusta aikaisintaan 15-vuotiaana ja sitä on haettava viimeistään sen vuoden aikana, kun täytät 67 vuotta. Jos haet vakuutusta verkosta, tulee sinun olla täyttänyt 18 vuotta.

Hakemuksesi käsitellään antamiesi terveydentilatietojen perusteella ja teemme ratkaisun vakuutuksen myöntämisestä aina yksilöllisesti.


Kun haet vakuutusta, merkitset vakuutushakemukseen edunsaajan eli määräät siitä, kenelle korvaus maksetaan.

Korvaukset maksetaan omaisillesi, jos et ole määrännyt muuta edunsaajaa. Jos haluat, että korvaus maksetaan avopuolisollesi, hänet on erikseen nimettävä edunsaajaksi, sillä avopuoliso ei kuulu yleisesti käytetyn ”omaiset”- edunsaajamääräyksen piiriin.

Edunsaajamääräys on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Jos haluat muuttaa edunsaajamääräystä, ilmoita muutoksesta kirjallisesti LähiTapiolalle.


Muutoksia vakuutukseen voit tehdä helpoiten LähiTapiolan verkkopalvelun kautta.

Jos haluat muuttaa vakuutusturvaasi, voit laittaa meille viestiä verkkopalvelun kautta. Jos haluat korottaa korvaussummaa, muutos edellyttää, että terveydentilassasi ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Sen vuoksi tällöin täytetään uusi terveysselvitys.


Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat ikäsi sekä valitsemasi korvaussumma. Myös terveydentilasi voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Voit laskea laskurissamme, millainen on tarpeitasi vastaava korvaussumma ja paljonko vakuutus maksaa.

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

Älyhenkivakuutus yhdistää henkivakuutuksen ja HyvinvointiHelpin. HyvinvointiHelppi on asiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä. Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Firstbeat hyvinvointianalyysin tuottaa Firstbeat Technologies Oy. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.

Usein kysyttyä henkivakuutuksesta

Voit saada henkivakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Henkivakuutusta ottaessa valitset edunsaajan, eli henkilön kenelle korvaussumma maksettaisiin, jos menehdyt. Edunsaajan valintaa on hyvä miettiä tarkkaan, koska vakuutuksella turvataan häntä ja hänen toimeentuloaan. Edunsaajia voi olla useita ja elämäntilanteen muuttuessa on hyvä tarkistaa, että edunsaaja on edelleen ajan tasalla.


Henkivakuutuksen korvauksenmaksuun ei liity rajoitusta koronaviruksesta ja korvaukset maksetaan vakuutuksen ehtojen mukaisesti.


Henkivakuutus on tärkeä katsoa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi, jotta se tuo riittävän turvan läheisille Henkivakuutuksen voi mitoittaa esimerkiksi laskemalla yhteen lainojen määrän sekä vuoden nettotulot. Tähän lisätään vielä 20 000 euroa jokaista lasta kohden. Henkivakuutuksen voi ottaa yksin tai yhdessä kumppanin kanssa Pariturva vakuutuksena.


Palkitsemme sinua sen mukaan, kuinka laajasti keskität asiointisi LähiTapiolaan. Perustana on LähiTapiolan palveluvalikoima, joka on jaettu neljään osa-alueeseen: Koti, Terveys, Ajoneuvot ja Tulevaisuuden turva. Henkivakuutus kuuluu Tulevaisuuden turva osa-alueeseen ja sen avulla voit nostaa etutasoasi ja saada alennusta muiden vakuutustesi maksuista.


Kaikki LähiTapiolan henkivakuutukset ovat Älyhenkivakuutuksia, eli vakuutuksen tuoman turvan lisäksi saat käyttöösi kattavat hyvinvointipalvelut. Kun vakuutuksesi on voimassa, löydät hyvinvointipalvelut TerveysHelppi-sovelluksen HyvinvointiHelppi-osiosta.

Korvauksen verotus riippuu siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei. Lähiomaisille maksettava henkivakuutuskorvaus on kokonaan perintöveron alaista. Lähiomaisia ovat esimerkiksi aviopuoliso, lapset, lapsenlapset ja vanhemmat. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.Katso myös: