Gå rakt till innehållGå rakt till sidfoten
LokalTapiola Österbotten16.11.2023

LokalTapiola Österbotten är med på Vasa Sports skolturné

I början av hösten inledde Vasa Sport en skolturné under vilken man besöker lågstadier i Vasaregionen. Främjandet av barns motion och agerande i lag samt grupp är nyckelteman under turnén.

– Idéen till turnén kom från att vi ville vara med och sporra barn att röra på sig och samtidigt tala om lagens spelregler samt mobbning, som är aktuella teman både i skolor och inom ishockey samt andra grenar, berättar Vasa Sports vd Tomas Kurtén.

Hittills har man besökt sex skolor och sju besök står ännu på schemat. Planen är att fortsätta med besöken även under våren 2024. I skolbesöken deltar alltid Vasa Sports två spelare, maskoten Redi, some-teamets representanter och evenemangets speaker Jonathan Granbacka. Utöver att barnen får lyssna på och diskutera med spelarna, så får de även spela innebandy mot dem.

– Alla har varit mycket bra med och det har varit en jättebra stämning, sammanfattar Tomas Kurtén.

När man fick höra om denna finna satsning, ville LokalTapiola Österbotten genast vara med och stöda den. Skolturnéns teman är ett i ett med LokalTapiolas målsättningar.

– Vi vill vara med och stöda det att unga får bra förebilder, som de kan lära sig av både när det kommer till idrott och till goda levnadsvanor. Man förstår från ung ålder vad som är rätt och fel, hur man agerar i grupp och spelar tillsammans, säger LokalTapiola Österbottens vd Joel Sunabacka.