Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkavakuutus

Osta edullinen matkavakuutus verkosta

Laita matkavakuutuksesi voimaan ja reissusi ovat aina turvatut, kun matkustat yli 50 kilometrin päässä kotoa tai mökiltä.

Laske ja osta

Viisi syytä ottaa matkavakuutus

 1. Pääset nopeasti myös yksityiselle lääkärille - ilman omavastuuta tai korvauksen ylärajaa
 2. Useampi reissaaja, 1 vakuutus - vakuutus turvaa myös mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapsesi, lapsenlapsesi tai puolisosi lapset
 3. Asiakkaillemme matkavakuutus aina edullisesti - Keskittämällä vakuutuksesi saat ne jopa 17% edullisemmin
 4. S-Bonusta jopa 5% vakuutusmaksuistasi
 5. Matkahätäpalvelumme auttaa suomeksi 24 h +358 800 0 4531

Matkavakuutuksen hinta

Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisempi vaihtoehto, jos matkustat yli kaksi kertaa vuodessa. Matkavakuutus kannattaa silloinkin, vaikka matkustaisit vain kotimaassa. Vakuutus on voimassa yli 50 kilometrin päässä kotoasi tai omalta vapaa-ajan asunnoltasi.

Jos haluat vakuuttaa yksittäisen matkasi, tutustu määräaikaiseen matkavakuutukseen.

Matkavakuutus on osa Terveysvakuutusta

Terveysvakuutus muodostuu useista turvista. Voit rakentaa niistä itsellesi ja samassa taloudessa asuvalle läheisellesi sopivan kokonaisuuden sairauden ja tapaturman sekä matkalla sattuvien vahinkojen varalle.

Valitse itsellesi sopiva matkavakuutus

Matkavakuutus koostuu kahdesta osasta: Matkustajavakuutuksella turvaat itsesi ja lähimmäisesi. Matkatavaravakuutuksella turvaat omaisuutesi.

 • Vakuutus korvaa matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluja ilman omavastuuta ja ilman euromääräistä ylärajaa. Terveydentilan vaatiessa myös ambulanssilento korvataan.
 • Korvaa kuluja myös matkan keskeytymisestä, matkan peruuntumisesta ja matkalta myöhästymisestä. Matkan peruuntumisturva on voimassa, mikäli vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.
 • Voit lisätä turvat myös tapaturmaisen haitan ja kuoleman varalle, mikäli sinulla ei ole muuta vakuutusta näiden varalle.
 • Matkustajavakuutus on voimassa matkalla oman kunnon ylläpitävässä urheilussa. Jos tarvitset vakuutuksen riskialttiiseen lajiin tai kilpaurheiluun, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.
 • Matkatavaroiden myöhästyessä korvaamme välttämättömyystarvikkeiden hankinnasta aiheutuneita kuluja. Tämän lisäksi vakuutus korvaa matkatavaroiden varkauksia ja rikkoutumisia.
 • Vakuutukseen sisältyy myös matkavastuuvakuutus, joka korvaa ulkopuoliselle aiheuttamiasi vahinkoja.
 • Lue lisää matkatavaravakuutuksesta täältä.

Matkavakuutuksen vertailu – millainen matkavakuutus minun kannattaa ottaa?

Matkavakuutuksen vertailussa kannattaa huomioida oman matkustamisen tarpeet. Halvin matkavakuutus ei välttämättä ole juuri se paras vaihtoehto itselle. Matkavakuutuksen valintaan voi vaikuttaa myös muiden vakuutusten turvat, sekä matkustatko yksin vai esimerkiksi perheen kanssa. Vaikka matkustelisit vain kotimaassa, jatkuva matkavakuutus tuo turvaa aina kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kotoasi tai vapaa-ajan asunnoltasi.

Vertaile matkavakuutuksia >

 • Jos matkustat vähintään kaksi kertaa vuodessa, on jatkuva matkavakuutus sinulle edullisempi vaihtoehto.
 • Jatkuva matkavakuutus on myös huolettomin vaihtoehto, sillä vakuutuksesi on voimassa vuoden ympäri kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Sinun ei tarvitse ilmoittaa erikseen matkoistasi vakuutusyhtiöön.
 • Matkan peruuntumisturva on aina automaattisesti voimassa, kun varaat matkan. Huomaa kuitenkin, että matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos vakuutus on otettu viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
 • Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset.
 • Jatkuva matkavakuutus on voimassa enintään 3 kuukautta kestävillä matkoilla. Jos matkasi kestää tätä pidempään, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Jatkuvaan matkustajavakuutukseen voidaan tehdä laajennus matkalla harrastamaasi urheilua, kuten esim. laitesukellusta varten.
 • Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.

Laske hinta tai osta jatkuva matkavakuutus

 • Matkakohtainen vakuutus saattaa olla sinulle edullisin vaihtoehto, jos matkustat enintään kerran vuodessa tai harvemmin. Kun ostat vakuutusta, ilmoitat matkasi lähtö- ja paluupäivän. Huomaa kuitenkin, että matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos vakuutus on tehty viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
 • Määräaikaisessa matkavakuutuksessa ei ole ikärajoja, eli se sopii kaiken ikäisille.
 • Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset.
 • Voit tehdä määräaikaisen vakuutuksen enintään 3 kuukauden mittaiselle matkalle. Matkan kestoa ei voi jatkaa, joten jos olet lähdössä pidemmälle matkalle, tarvitset jatkuvan matkavakuutuksen.
 • Vakuutusta ei voi laajentaa ehdoissa mainittuihin riskialttiisiin lajeihin.
 • Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.

Laske hinta tai osta määräaikainen matkavakuutus


Lasten kanssa matkustaminen

Jokaisella perheen aikuisella on tärkeä olla oma matkavakuutus voimassa, kun lähdette yhdessä reissuun. Mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset, lapsenlapset, puolison lapset eivät tarvitse omaa vakuutusta vaan ovat vakuutettuna samalla matkalla matkustavan aikuisen matkustajavakuutuksella.

Onko lapsesi lähdössä yksin matkalle?

Lapsi tarvitsee oman matkustajavakuutuksen, kun hän matkustaa yksin esimerkiksi junalla mummolaan, kaverin perheen kanssa ulkomaille tai kotimaassa, kielimatkalle tai harrastusleirille. Lue lisää: Matkavakuutus lapselle.

Raskaana matkustaminen

Jos olet matkustamassa raskaana, ennen matkalle lähtöä on hyvä huomioida mahdolliset riskit ja selvittää, mitä matkavakuutus korvaa, jos matkalla sattuu jotain yllättävää. Lue lisää: Raskaus ja matkavakuutus.

Laske ja osta


Matkahätäpalvelu auttaa 24/7

Joskus matkalla voi sattua ja tapahtua. Vieraassa maassa kielimuuri voi vaikeuttaa asioiden hoitamista. LähiTapiolan matkavakuutuksen kanssa voit matkustaa turvallisin mielin, sillä vahingon sattuessa olemme aina tavoitettavissa. Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin, kun vahinkosi on korvattava. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.

Usein kysyttyä matkavakuutuksesta

Voit saada matkavakuutuksestasi S-ryhmän Bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17 %.

Matkavakuutus korvaa matkalla sattuneet yllättävät sairastumiset ja tapaturmat, pakottavasta syystä johtuvan matkan peruuntumisen, matkalta myöhästymisen sekä jos pakottavasta syystä joudut palaamaan matkalta kesken kotiin. Erikseen otettava matkatavaravakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia.

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa se, otatko vakuutuksen jatkuvasti voimassa olevana vai jokaiselle matkalle erikseen. Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisempi vaihtoehto silloin, jos matkustat kaksi tai useamman kerran vuodessa.

Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.

Matkustajavakuutus on aina ilman omavastuuta. Myös kotivakuutuksen yhteyteen otettavan ulkomaan matkojen matkatavaraturvan voit valita ilman omavastuuta.

Onko tarvetta täydentää matkavakuutusta?

Jos verkosta ostettava matkavakuutus ei ole paras juuri sinulle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi:

 • Olet jo täyttänyt 70 vuotta ja haluat aina voimassa olevan jatkuvan matkavakuutuksen.
 • Lähdet yli 3 kuukauden matkalle.
 • Haluat jatkuvan matkavakuutuksen, jossa vakuutettuina on mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset.
 • Harrastat maktallasi vakuutusehdoissa mainittua riskialtista urheilua tai lähdet kilpaurheilumatkalle. Lue matkavakuutusehdot tästä.
 • Matkustat sotariskimaahan tai -alueelle. Katso listaus sotariskimaista ja -alueista täältä.
 • Tarvitset jatkuvaan matkavakuutukseesi matkaoikeusturvavakuutuksen.

Matkustajavakuutustodistus verkkopalvelusta

Kun sinulla on LähiTapiolan jatkuva tai määräaikainen matkavakuutus, saat matkustajavakuutustodistuksen verkkopalvelustamme.

Voi asiakkaana kirjautua verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi.

LähiTapiolan verkkopalvelu löytyy osoitteesta www.lahitapiola.fi/verkkopalvelu

Voit asiakkaana hoitaa kaikki asiasi verkkopalvelussamme. Kirjautuminen verkkopalveluun tapahtuu omilla pankkitunnuksillasi. LähiTapiolan verkkopalvelu löytyy osoitteesta www.lahitapiola.fi/verkkopalvelu

Jos sinulla on vanha, aiemmin lähettämämme, matkavakuutuskortti, sekin käy edelleen todisteena matkavakuutuksen voimassaolosta.


Saat matkavakuutustodistuksen verkkopalvelustamme tai lähimmältä LähiTapiolan toimistolta.


Joihinkin maihin tavallinen matkavakuutuskortti tai matkavakuutustodistus ei riitä vaan tarvitset erillisen todistuksen viisumia varten. Tämän todistuksen voit myös pyytää verkkopalvelustamme.

Vinkkejä ja hyvää tietoa matkailijalle