Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Matkavakuutus

Laske hinta ja osta edullinen matkavakuutus
netistä

Pakkaa aina matkalle mukaan myös matkavakuutus, jolla turvaat itsellesi ja matkatavaroillesi aiheutuneita vahinkoja ja voit lähteä reissuun ilman huolta. Jatkuva matkavakuutus ei koskaan unohdu matkasta ja se on aina valmiina, kun lähdet reissuun. Se on helpoin ja usein myös edullisin vaihtoehto niin kotimaan kuin ulkomaan matkoille. Laske siis heti matkavakuutuksen hinta ja osta matkavakuutus tuleville matkoillesi!

Laske ja osta

Jos matkustat vain satunnaisesti ja harvemmin kuin kerran vuodessa, voit ottaa vakuutuksen yksittäiselle matkalle tästä.

Matkavakuutus on osa Terveysvakuutusta

Terveysvakuutus muodostuu useista turvista. Voit rakentaa niistä itsellesi ja samassa taloudessa asuvalle läheisellesi sopivan kokonaisuuden sairauden ja tapaturman sekä matkalla sattuvien vahinkojen varalle.

Viisi syytä ottaa matkavakuutus

 1. Huoleton matka ja lupa rentoutua, kun matkavakuutus on kunnossa.
 2. Yllättävä sairastuminen ei syö matkakassaasi, sillä matkavakuutuksesta korvataan sairaanhoidon kuluja ilman ylärajaa ja omavastuuta. Tarvittaessa myös ambulanssilento korvataan.
 3. Matkan peruuntumisesta ei tule takkiin, kun matkavakuutus korvaa matkakulusi, jos esimerkiksi sairastut ennen matkaa etkä pääse lähtemään.
 4. Taskuvaras voi yllättää matkalla, jolloin matkavakuutus korvaa menetyksiä.
 5. Hätätilanteessa saat apua ja neuvoja suomeksi Matkahätäpalvelustamme
  +358 800 0 4531 (24 h).

Laske ja osta

Valitse itsellesi sopiva matkavakuutus

Matkalle ei koskaan pidä lähteä ilman matkavakuutusta, matkustitpa sitten Tallinnaan tai Thaimaahan. Myös kotimaan matkoilla vakuutus on syytä olla voimassa. Lue lisää matkavakuutuksesta kotimaassa. Matkavakuutus koostuu kahdesta osasta:

Matkavakuutuksen hinta

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa se, otatko vakuutuksen jatkuvasti voimassa olevana vai jokaiselle matkalle erikseen. Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisempi vaihtoehto silloin, jos matkustat kaksi tai useamman kerran vuodessa.

Laske nopeasti matkavakuutuksen hinta tai osta helposti jatkuva matkavakuutus tai vakuutus yhdelle matkalle. Lue lisää määräaikaisesta matkavakuutuksesta.


Matkahätäpalvelu auttaa 24/7

Joskus matkalla voi sattua ja tapahtua. Vieraassa maassa kielimuuri voi vaikeuttaa asioiden hoitamista. LähiTapiolan matkavakuutuksen kanssa voit matkustaa turvallisin mielin, sillä vahingon sattuessa olemme aina tavoitettavissa. Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin, kun vahinkosi on korvattava. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.

Matkavakuutus ja koronavirus

Lue, miten matkavakuutus korvaa erilaisissa tilanteissa esimerkiksi, jos sairastut koronavirukseen tai jos matkasi on peruuntumassa.

Matkavakuutusten vertailu

Järkevin ja edullisin matkavakuutus riippuu paljon tilanteestasi. Halvin matkavakuutus ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Tästä syytä matkavakuutusten vertailu kannattaa. Jos matkustat vain harvoin, voi määräaikainen matkavakuutus tulla edullisemmaksi kuin jatkuva matkavakuutus. Lue lisää määräaikaisesta matkavakuutuksesta. Matkavakuutuksen valintaan voivat vaikuttaa myös mahdollisesti muiden vakuutusten turvat, sekä se, matkustatko yksin vai esimerkiksi perheen kanssa. Lue lisää, millaisen matkavakuutuksen tarvitset, jos matkustat lasten kanssa tai jos lapsi matkustaa yksin.

Voit vertailla matkavakuutuksia alla.

Jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

 • Jos matkustat vähintään kaksi kertaa vuodessa, on jatkuva matkavakuutus sinulle edullisempi vaihtoehto.
 • Jatkuva matkavakuutus on myös huolettomin vaihtoehto, sillä vakuutuksesi on voimassa vuoden ympäri kaikkialla maailmassa, myös Suomessa. Sinun ei tarvitse ilmoittaa erikseen matkoistasi vakuutusyhtiöön.
 • Matkan peruuntumisturva on aina automaattisesti voimassa, kun varaat matkan. Huomaa kuitenkin, että matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos vakuutus on otettu viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
 • Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset.
 • Jatkuva matkavakuutus on voimassa enintään 3 kuukautta kestävillä matkoilla. Jos matkasi kestää tätä pidempään, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Jatkuvaan matkustajavakuutukseen voidaan tehdä laajennus matkalla harrastamaasi urheilua, kuten esim. laitesukellusta varten.
 • Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.

Laske hinta tai osta jatkuva matkavakuutus

 • Matkakohtainen vakuutus saattaa olla sinulle edullisin vaihtoehto, jos matkustat enintään kerran vuodessa tai harvemmin. Kun ostat vakuutusta, ilmoitat matkasi lähtö- ja paluupäivän. Huomaa kuitenkin, että matkan peruuntumisturva on voimassa vain, jos vakuutus on tehty viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista.
 • Määräaikaisessa matkavakuutuksessa ei ole ikärajoja, eli se sopii kaiken ikäisille.
 • Matkustajavakuutuksessa vakuutettuina ovat myös alle 18-vuotiaat vakuutetun mukana matkustavat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset.
 • Voit tehdä määräaikaisen vakuutuksen enintään 3 kuukauden mittaiselle matkalle. Matkan kestoa ei voi jatkaa, joten jos olet lähdössä pidemmälle matkalle, tarvitset jatkuvan matkavakuutuksen.
 • Vakuutusta ei voi laajentaa ehdoissa mainittuihin riskialttiisiin lajeihin.
 • Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.

Laske hinta tai osta määräaikainen matkavakuutus

Vakuutus sinulle, matkatavaroille vai molemmille?

 • Vakuutus korvaa matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluja ilman omavastuuta ja ilman euromääräistä ylärajaa. Terveydentilan vaatiessa myös ambulanssilento korvataan.
 • Korvaa kuluja myös matkan keskeytymisestä, matkan peruuntumisesta ja matkalta myöhästymisestä. Matkan peruuntumisturva on voimassa, mikäli vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.
 • Voit lisätä turvat myös tapaturmaisen haitan ja kuoleman varalle, mikäli sinulla ei ole muuta vakuutusta näiden varalle.
 • Matkustajavakuutus on voimassa matkalla oman kunnon ylläpitävässä urheilussa. Jos tarvitset vakuutuksen riskialttiiseen lajiin tai kilpaurheiluun, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.
 • Jos kotivakuutuksesi ei sisällä turvaa matkatavaroiden varalle, voit ostaa erillisen matkatavaravakuutuksen.
 • Matkatavaroiden myöhästyessä korvaamme välttämättömyystarvikkeiden hankinnasta aiheutuneita kuluja. Tämän lisäksi vakuutus korvaa matkatavaroiden varkauksia ja rikkoutumisia.
 • Vakuutukseen sisältyy myös matkavastuuvakuutus, joka korvaa ulkopuoliselle aiheuttamiasi vahinkoja.
 • Lue lisää matkatavaravakuutuksesta täältä.
Laske ja osta

Onko tarvetta täydentää matkavakuutusta?

Jos verkosta ostettava matkavakuutus ei ole paras juuri sinulle, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi:

 • Olet jo täyttänyt 70 vuotta ja haluat aina voimassa olevan jatkuvan matkavakuutuksen.
 • Lähdet yli 3 kuukauden matkalle.
 • Haluat jatkuvan matkavakuutuksen, jossa vakuutettuina on mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset.
 • Harrastat maktallasi vakuutusehdoissa mainittua riskialtista urheilua tai lähdet kilpaurheilumatkalle. Lue matkavakuutusehdot tästä.
 • Matkustat sotariskimaahan tai -alueelle. Katso listaus sotariskimaista ja -alueista täältä.
 • Tarvitset jatkuvaan matkavakuutukseesi matkaoikeusturvavakuutuksen.

Matkustajavakuutustodistus verkkopalvelusta

Kun sinulla on LähiTapiolan jatkuva tai määräaikainen matkavakuutus, saat matkustajavakuutustodistuksen verkkopalvelustamme.

Voi asiakkaana kirjautua verkkopalveluun omilla pankkitunnuksillasi.

LähiTapiolan verkkopalvelu löytyy osoitteesta www.lahitapiola.fi/verkkopalvelu

Voit asiakkaana hoitaa kaikki asiasi verkkopalvelussamme. Kirjautuminen verkkopalveluun tapahtuu omilla pankkitunnuksillasi. LähiTapiolan verkkopalvelu löytyy osoitteesta www.lahitapiola.fi/verkkopalvelu

Jos sinulla on vanha, aiemmin lähettämämme, matkavakuutuskortti, sekin käy edelleen todisteena matkavakuutuksen voimassaolosta.


Saat matkavakuutustodistuksen verkkopalvelustamme tai lähimmältä LähiTapiolan toimistolta.


Joihinkin maihin tavallinen matkavakuutuskortti tai matkavakuutustodistus ei riitä vaan tarvitset erillisen todistuksen viisumia varten. Tämän todistuksen voit myös pyytää verkkopalvelustamme.

Vinkkejä ja hyvää tietoa matkailijalle


Usein kysyttyä matkavakuutuksesta

Voit saada matkavakuutuksestasi S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Matkavakuutus korvaa matkalla sattuneet yllättävät sairastumiset ja tapaturmat, pakottavasta syystä johtuvan matkan peruuntumisen, matkalta myöhästymisen sekä jos pakottavasta syystä joudut palaamaan matkalta kesken kotiin. Erikseen otettava matkatavaravakuutus korvaa esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia.

Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa se, otatko vakuutuksen jatkuvasti voimassa olevana vai jokaiselle matkalle erikseen. Jatkuva matkavakuutus on yleensä edullisempi vaihtoehto silloin, jos matkustat kaksi tai useamman kerran vuodessa.

Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.

Matkustajavakuutus on aina ilman omavastuuta. Myös kotivakuutuksen yhteyteen otettavan ulkomaan matkojen matkatavaraturvan voit valita ilman omavastuuta.