Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Matkustajavakuutus

Matkustajavakuutuksella vakuutat itsesi tai perheenjäsenesi. Matkustajavakuutuksessa vakuutettuna ovat myös mukana matkustavat alle 18-vuotiaat omat lapset ja lapsenlapset. Jokainen aikuinen sekä yksin matkustava lapsi tarvitsee oman matkustajavakuutuksen. Voit täydentää matkustajavakuutusta joko yhdellä tai useammalla lisäturvalla.

Jos sinulle sattuu tapaturma tai sairastut, pääset nopeasti hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle.

Matkahätäpalvelumme auttaa sinua ulkomailla 24h +358 800 0 4531.

Saat matkustajavakuutuksen ilman omavastuuta.

Matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumisen ja keskeytymisen kriisitilanteen takia.

Mitä matkustajavakuutus korvaa?

Matkustajavakuutus korvaa matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamia kuluja. Vakuutus kattaa myös kuluja matkan keskeytymisestä, matkan peruuntumisesta ja matkalta myöhästymisestä.MatkustajavakuutusOmavastuu

Matkustajavakuutuksesta korvaamme matkasairauden ja matkatapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa ja ilman omavastuuta.

Matkasairaudella tarkoitetaan matkan aikana odottamatta alkanutta ja lääkärin hoitoa vaativaa sairautta. Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavaa hoitoa enintään 10 päivän ajan, jos ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma yllättäen pahenee.

Matkatapaturmalla tarkoitetaan äkillistä tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva, josta maksetaan korvausta, jos et pääse lähtemään etukäteen maksamallesi matkalle ja tähän on jokin pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla. Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu myös keskeytymisturva, josta maksetaan korvausta, jos jo alkanut matkasi keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä. Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan, ettei vakuutettu ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatulle lento-, laiva-, juna- tai linja-autojatkoyhteydelle meno- tai paluumatkalla.

Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo on myöhässä sääesteen, teknisen vian, liikennevahingon, luonnonmullistuksen tai rikollisen teon vuoksi tai jos vakuutetun käyttämä yksityinen kulkuneuvo joutuu liikenneonnettomuuteen.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksesta korvaamme lisäksi matkan peruuntumisen ja keskeytymisen kuluja sekä lääkärin määräämää psykoterapiaa ulkomailla matkakohteessa tapahtuneen luonnonkatastrofin, äkillisen yleisvaarallisen epidemian, äkillisen ja odottamattoman aseellisen selkkauksen tai terrori-iskun vuoksi.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksen lisäturvaKorvataan enintään

Pysyvän haitan korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta. Korvaus maksetaan valtioneuvoston antaman työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan haittaluokitusasetuksen mukaisesti.

Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin. Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

100 000 tai 200 000 €

Turvasta maksetaan kertakorvaus vakuutuskirjassa mainitulle edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee tai on kuollut tapaturman seurauksena. Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Esim. 5 000 €

Jos haluat laajentaa matkustajavakuutusta koskemaan myös urheilumatkatapaturmia, ota yhteyttä LähiTapiolaan.

Ilman euromääräistä ylärajaa

Usein kysyttyä

Matkustajavakuutus on turva itselle tai perheenjäsenelle matkalla aiheutuvien henkilövahinkojen varalta. Matkustajavakuutus korvaa, jos sairastut matkalla tai sinulle sattuu tapaturma. Matkustajavakuutuksesta korvataan myös, jos et sairastumisen tai tapaturman vuoksi pääse lähtemään etukäteen maksetulle matkalle tai jos matkasi keskeytyy esimerkiksi lähiomaisen sairastumisen tai kuolemisen vuoksi. Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä.

Matkavakuutus koostuu sekä matkustajavakuutuksesta että matkatavaravakuutuksesta. Matkustajavakuutus korvaa matkasairauden ja -tapaturman aiheuttamia sairaanhoidonkuluja sekä kuluja matkan peruuntumisesta, keskeytymisestä ja matkalta myöhästymisestä. Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaroille aiheutuvia vahinkoja. Lue lisää matkatavaravakuutuksesta >

Matkustajavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa ja Suomessa yli 50 kilometrin päässä kotoota, omalta vapaa-ajan asunnolta tai työ- tai opiskelupaikasta. Matkustajavakuutus ei ole voimassa sotariskialueilla.

Jatkuva matkustajavakuutus on yleensä edullisin, jos matkustat kaksi tai useamman kerran vuodessa Suomessa tai ulkomailla. Määräaikainen matkustajavakuutus otetaan jokaiselle matkalle erikseen ja se on paras ja edullisin vaihtoehto, jos matkustat harvoin.

Jokainen perheen aikuinen tarvitsee oman matkustajavakuutuksen. Mukana matkustavat lapset, puolison lapset ja lapsenlapset eivät tarvitse omaa vakuutusta, sillä he ovat vakuutettuina aikuisen matkavakuutuksella.

Jos tarvitset apua matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.

Jatkuvasta matkustajavakuutuksesta korvaamme matkan peruuntumisen ja keskeytymisen kuluja sekä lääkärin määräämää psykoterapiaa ulkomailla matkakohteessa tapahtuneen luonnonkatastrofin, äkillisen yleisvaarallisen epidemian, äkillisen ja odottamattoman aseellisen selkkauksen tai terrori-iskun vuoksi.

Määräaikaisesta matkustajavakuutuksesta emme korvaa matkan peruuntumista ja keskeytymistä kriisitilanteen takia.Matkustajavakuutus ei ole voimassa ilman erillistä laajennusta, kun kilpailet, harrastat tai kokeilet riskialttiimpia lajeja. Voit kuitenkin ottaa lisäturvana Urheiluturvan, jolloin voit matkalla osallistua kilpaurheiluun tai -harrastukseen ja kokeilla riskialttiita lajeja. Alle 18-vuotiaat eivät tarvitse matkalle erillistä Urheiluturvaa vaan matkustajavakuutus on voimassa edellä mainituissa tilanteissa.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Matkustajavakuutuksen hinta

Jatkuvan matkustajavakuutuksen hintaan vaikuttaa muun muassa ikä ja asuinpaikka. Jatkuva matkustajavakuutus on voimassa 3 kuukautta matkan alkamisesta, ja pidemmille matkoille vakuutusta on mahdollista jatkaa lisämaksusta. Määräaikaisen matkatajavakuutuksen hintaan vaikuttaa vakuutetun asuinpaikka, vakuutuksen kesto (1vrk – 3kk) ja voimassaoloalue.

Hae hinta ja osta

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7 Jos olet ulkomailla ja sinulle sattui vakuutusvahinko, apu on puhelinsoiton päässä. Ole yhteydessä Hätäpalveluumme, joka auttaa sinua suomeksi numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta