Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen

Jatkuva matka­vakuutus

Jatkuva matkavakuutus sopii sinulle, kun matkustat useammin kuin kerran vuodessa ulkomailla tai kotimaassa. Voit nauttia huoletta matkastasi, sillä jatkuva matkavakuutus korvaa, jos sinulle tai matkatavaroillesi sattuu jotain yllättävää. Tutustu jatkuvaan matkavakuutukseen ja osta vakuutus verkosta.

Jatkuva matkavakuutus on aina voimassa kotimaan ja ulkomaan matkoilla.

Jatkuva matkavakuutus sopii koko perheelle.

Matkahätäpalvelumme auttaa 24/7 suomeksi numerossa +358 800 0 4531.

Saat turvaa tavaroiden rikkoutumisten ja varkauksien varalle.

Mitä jatkuva matkavakuutus korvaa

Jatkuva matkavakuutus turvaa sekä matkustajan että mukana matkustavat tavarat. Voit ottaa turvat yhdessä tai erikseen.

MatkustajavakuutusOmavastuu

Matkustajavakuutuksesta korvaamme matkasairauden ja matkatapaturman hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa ja ilman omavastuuta.

Matkasairaudella tarkoitetaan matkan aikana odottamatta alkanutta ja lääkärin hoitoa vaativaa sairautta. Matkustajavakuutus korvaa myös ensiapuun verrattavaa hoitoa enintään 10 päivän ajan, jos ennen matkaa alkanut sairaus tai vamma yllättäen pahenee.

Matkatapaturmalla tarkoitetaan äkillistä tapahtumaa, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu peruuntumisturva, josta maksetaan korvausta, jos et pääse lähtemään etukäteen maksamallesi matkalle ja tähän on jokin pakottava syy. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla. Matkan peruuntumisturva on voimassa, jos vakuutus on otettu viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutukseen kuuluu myös keskeytymisturva, josta maksetaan korvausta, jos jo alkanut matkasi keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, vakava sairaus, tapaturma tai kuolema.

Syynä voi myös olla merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloa vahinkopaikalla.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutus kattaa myös matkalta myöhästymisiä. Matkalta myöhästymisellä tarkoitetaan, ettei vakuutettu ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti etukäteen varatulle lento-, laiva-, juna- tai linja-autojatkoyhteydelle meno- tai paluumatkalla.

Myöhästyminen korvataan, jos vakuutetun matkalla käyttämä yleinen kulkuneuvo on myöhässä sääesteen, teknisen vian, liikennevahingon, luonnonmullistuksen tai rikollisen teon vuoksi tai jos vakuutetun käyttämä yksityinen kulkuneuvo joutuu liikenneonnettomuuteen.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksesta korvaamme lisäksi matkan peruuntumisen ja keskeytymisen kuluja sekä lääkärin määräämää psykoterapiaa ulkomailla matkakohteessa tapahtuneen luonnonkatastrofin, äkillisen yleisvaarallisen epidemian, äkillisen ja odottamattoman aseellisen selkkauksen tai terrori-iskun vuoksi.

Ei omavastuuta

Matkustajavakuutuksen lisäturvaKorvataan enintään

Pysyvän haitan korvaus maksetaan, kun haitta on muodostunut pysyväksi, kuitenkin aikaisintaan vuoden kuluttua tapaturmasta. Korvaus maksetaan valtioneuvoston antaman työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan haittaluokitusasetuksen mukaisesti.

Korvausta ei makseta pysyvästä haitasta, joka ilmenee vasta kolmen vuoden kuluttua tapaturmasta tai myöhemmin. Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

100 000 tai 200 000 €

Turvasta maksetaan kertakorvaus vakuutuskirjassa mainitulle edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee tai on kuollut tapaturman seurauksena. Kuolemantapauskorvauksella on mahdollista varmistaa läheisen toimeentuloa ja helpottaa taloudellista sopeutumista uuteen tilanteeseen.

Jos sinulla on jo henkilövakuutuksia LähiTapiolassa, voit tarkistaa oman vakuutuksesi sisällön vakuutuskirjasta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Esim. 5 000 €

Jos haluat laajentaa matkustajavakuutusta koskemaan myös urheilumatkatapaturmia, ota yhteyttä LähiTapiolaan.

Ilman euromääräistä ylärajaa

MatkatavaravakuutusOmavastuu

Matkatavaravakuutuksesta korvataan esimerkiksi tavaroiden rikkoutumisia ja varkauksia. Lisäksi korvausta voi saada välttämättömyystarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi korvataan passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja.

Myös kotivakuutus voi korvata matkatavaroita. Varmistathan vakuutuksen kattavuuden ennen matkalle lähtöä.

0, 50 tai 150 €/vakuutustapahtuma

Matkavastuuvakuutuksesta korvataan matkan aikana ulkopuoliselle aiheuttamiasi henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvelvollinen. Matkavastuuvakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

50 tai 200 €/vakuutustapahtuma

Matkaoikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin ja matkustamiseen liittyviin tapahtumiin. Vakuutus kattaa riita-, rikos- ja hakemusasioita. Matkaoikeusturvavakuutus on osa matkatavaravakuutusta.

15 % kustannuksista

Usein kysyttyä

Jatkuva matkavakuutus on aina voimassaoleva matkavakuutus ja se korvaa sekä ulkomaan että kotimaan matkoilla sattuvia vahinkoja. Jatkuvaa matkavakuutusta ei tarvitse muistaa ottaa jokaiselle reissulle erikseen vaan se on aina turvanasi.

Jatkuva matkavakuutus sopii koko perheelle, sillä sen voi ostaa ilman ikärajoitteita 99-vuotiaaksi asti.

Voit hakea jatkuvaa matkavakuutusta, kun sinulla on vakituinen asuinpaikka Suomessa, asut Suomessa yli puolet vuodesta ja sinulla on voimassa oleva Kela-kortti.

Mukana matkustavat alle 18-vuotiaat lapset, lapsenlapset ja puolison lapset ovat vakuutettuina matkavakuutuksella. Oman matkavakuutuksen tarvitsevat kaikki perheen täysi-ikäiset sekä yksin matkustavat lapset.

Jatkuva matkavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa enintään 3 kuukauden pituisilla matkoilla. Jos matkustat pidempään, voit pidentää jatkuvan matkavakuutuksen voimassaoloa. Matkavakuutuksen pidennyksen voit tehdä asiakaspalvelussamme.

Kotimaan matkoilla jatkuva matkavakuutus on voimassa, kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kodistasi, työ- tai opiskelupaikastasi tai vapaa-ajanasunnoltasi.

Jatkuva matkustajavakuutus korvaa matkasairauden ja -tapaturman hoitokuluja ilman omavastuuta ja ilman euromääräistä ylärajaa. Vakuutuksesta korvataan myös kulut matkan keskeytymisestä, matkan peruuntumisesta ja matkalta myöhästymisestä. Huomaathan, että matkan peruuntumista ei korvata, jos olet ostanut matkavakuutuksen alle 3 päivää ennen reissuun lähtöä.

Jatkuva matkatavaravakuutus korvaa matkan aikana sattuneet tavaroiden rikkoutumiset ja varkaudet. Korvausta voi myös saada välttämättömyystarvikkeiden, kuten vaatteiden ja hygieniatarvikkeiden hankintaan, jos matkatavarat saapuvat ulkomaan kohteeseen vähintään 4 tuntia myöhässä. Lisäksi passin, viisumin tai matkalippujen uusimisen ylimääräisiä kuluja korvataan.

Matkatavaravakuutukseen sisältyy matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutukset. Matkavastuuvakuutus korvaa, jos aiheutat matkalla ulkopuoliselle henkilö- tai esinevahingon. Matkaoikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja, jotka liittyvät matkalla sattuneisiin tapahtumiin.

Matkavakuutusta valitessa kannattaa miettiä, kuinka monta reissua tulee tehtyä vuodessa. Määräaikainen matkavakuutus sopii sinulle silloin, kun matkustat enintään kerran vuodessa. Jatkuva matkavakuutus on kannattavampi, kun matkustat useammin kuin kerran vuodessa. Kannattaa huomioida myös, että jatkuva matkavakuutus on voimassa myös kotimaan matkoilla, kun matkustat yli 50 kilometrin päähän kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnolta.

Lue lisää määräaikaisesta matkavakuutuksesta >

Jos tarvitset lääkärinhoitoa matkan aikana äkillisen sairauden tai tapaturman takia, matkahätäpalvelumme auttaa sinua oikean hoitopaikan löytämisestä käytännön järjestelyihin. Matkahätäpalvelu palvelee 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa numerossa +358 800 0 4531.

Vaikka sinulla on eurooppalainen sairaanhoitokortti, matkavakuutus on silti hyvä olla matkassa mukana. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei nimittäin korvaa kaikkia tilanteita, joita matkavakuutus korvaa. Eurooppalainen sairaanhoitokortti ei esimerkiksi korvaa ambulanssilentoja eikä matkakuluja lähimpään hoitolaitokseen matkakohteessa. Matkavakuutuksen turvin voit hakeutua aina hoitoon yksityiselle lääkäriasemalle, kun taas eurooppalainen sairaanhoitokortti korvaa julkisen hoidon tai hoidon vain sairausvakuutussopimuksen tehneiden yksityisten lääkäreiden vastaanotoilla.

Voit pidentää jatkuvan matkavakuutuksen voimassaoloa jopa 24 kuukauden pituisten reissujen ajaksi asiakaspalvelussamme.

Jatkuvan matkavakuutuksen hinta

Jatkuva matkavakuutus tulee edullisemmaksi kuin määräaikainen matkavakuutus, kun matkustat kaksi kertaa vuodessa tai useammin. Matkavakuutuksen hintaan vaikuttaa myös ikä ja asuinpaikka.

Tuotetiedot ja vakuutusehdot

Alta löydät vakuutuksen tuotetiedot ja vakuutusehdot. Tutustu niihin huolella; niissä kerrotaan mm. mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tuoteseloste (pdf)

Vakuutuksen avaintiedot (pdf)

Vakuutusehdot (pdf)

Yleiset sopimusehdot (pdf)

Ilmoita vahingosta tai hae korvausta

Katso toimintaohjeet sekä hoida vahinkoihin ja korvauksiin liittyvät asiat verkossa.

Katso toimintaohjeet

Matkahätäpalvelu auttaa 24/7 Jos olet ulkomailla ja sinulle sattui vakuutusvahinko, apu on puhelinsoiton päässä. Ole yhteydessä Hätäpalveluumme, joka auttaa sinua suomeksi numerossa +358 800 04531.

Keskittäminen kannattaa!

Voit saada alennusta vakuutusmaksuista ja sijoittamisen tuotteista 8 %, 13 % tai jopa 17 % kun sinulla on palveluitamme useammalta osa-alueelta.

Lue lisää Omaetualennuksesta